GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισπανός συγγραφέας αρνήθηκε κρατικό βραβείο...

Tα μυθιστορήματα του έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Για αυτό, η κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε να τον τιμήσει για το τελευταίο βιβλί...


Tα μυθιστορήματα του έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Για αυτό, η κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε να τον τιμήσει για το τελευταίο βιβλίο του με ένα χρηματικό έπαθλο των 20.000 ευρώ. Εκείνος όμως το αρνήθηκε.
Ο λόγος για τον συγγραφέα Χαβιέρ Μαρίας και το βιβλίο του ''Los Enamoramientos''. O ίδιος δήλωσε πως δεν έλαβε το βραβείο, επειδή ποτέ μέχρι τώρα δεν θέλησε κρατικά χρήματα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγγραφέας έχει εκφράσει αρνητική γνώμη για τέτοιου είδους βραβεία και το παράπονό του πως πολλοί μεγάλοι συγγραφείς όπως ο πατέρας του, ο φιλόσοφος Χούλιαν Μαριάς, δεν βραβεύθηκαν ποτέ.
 ''Σε όλη την ζωή μου αποφεύγω τα κρατικά χρήματα. Δεν θέλω να θεωρηθώ ως ένας συγγραφέας φίλα προσκείμενος σε κάποιο κόμμα.'' τόνισε.
 Συμπλήρωσε πως είχε αρνηθεί και στην αρχή του χρόνου και άλλο βραβείο 15.000 ευρώ. Επίσης, ζήτησε από τα μέλη της Βασιλικής Ισπανικής Ακαδημίας να μην τον λάβουν υπόψη για το ετήσιο Βραβείο Λογοτεχνίας Θερβάντες, ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία στον ισπανόφωνο κόσμο.
 Η απόφαση αυτή, φυσικά, προκάλεσε αντιδράσεις. ''Με αυτό τον τρόπο υποτιμάει τα βραβεία'' δήλωσε ο περσινός νικητής Μάρκος Ζιράλτ Τορρέντε. Το Υπουργείο Πολιτισμού φάνηκε αμήχανο και ανακοίνωσε πως ο Χαβιέρ Μαρίας παραμένει νικητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση