GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καθυστερούν οι διαπραγματεύσεις της Κολομβίας με τους αντάρτες

Καθυστερεί η έναρξη των ειρηνευτικών τους διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε αξιωματούχους της κολομβιανής κυβέρνησης και αντάρτες των Επαναστα...

Καθυστερεί η έναρξη των ειρηνευτικών τους διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε αξιωματούχους της κολομβιανής κυβέρνησης και αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) στη Νορβηγία, οι οποίες αποσκοπούν στον τερματισμό της μεταξύ τους σύγκρουσης, η οποία διαρκεί ήδη σχεδόν μισό αιώνα.
Και οι δύο πλευρές εξακολουθούν να προγραμματίζουν να έχουν φτάσει εγκαίρως στο Όσλο για την μόνη προγραμματισμένη δημόσια εμφάνισή τους την Τετάρτη, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν.
Οι αξιωματούχοι της κολομβιανής κυβέρνησης, οι οποίοι αναμενόταν να μεταβούν το Σαββατοκύριακο στη Νορβηγία, δεν θα μεταβούν στο Όσλο μέχρι αύριο, λόγω «επιμελητειακών δυσκολιών», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν θα μεταβούν αξιωματούχοι των FARC.
Σύμφωνα με τις FARC, οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις θα ξεκινούσαν σήμερα στο Όσλο, αλλά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως αυτή η ημερομηνία και τώρα υπάρχει ένα θέμα καθυστερήσεων.
Στην Μπογκοτά, πηγή προσκείμενη στην αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στο Όσλο σημείωσε ότι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης αναγκάστηκαν να αναβάλουν την χθεσινή αναχώρησή τους λόγω κακοκαιρίας.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν τον Αύγουστο να αρχίσουν ειρηνευτικές συνομιλίες κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες του Οκτωβρίου, αλλά καθυστέρησαν ήδη την άφιξή τους στο Όσλο καθώς εργάζονταν για την αποσαφήνιση των λεπτομερειών των συνομιλιών. Αυτές θα πραγματοποιηθούν βάσει της αρχής ότι «τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί έως ότου όλα έχουν συμφωνηθεί».
Η Νορβηγία, η οποία έχει δράσει ως μεσολαβητής μεταξύ των δύο πλευρών για χρόνια, αρνήθηκε να σχολιάσει την καθυστέρηση αυτή. Ωστόσο, εκπρόσωπος του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι δύο πλευρές εξακολουθούν να σχεδιάζουν να μετάσχουν στη συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση