GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα αλλιώτικο οριγκάμι

Γράφει ο Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης Ένα από τα μέρη του Ίντερνετ που βρίσκω εξαιρετικά συναρπαστικά είναι το Kickstarter. Βλέποντας τις δι...

Γράφει ο Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης

Ένα από τα μέρη του Ίντερνετ που βρίσκω εξαιρετικά συναρπαστικά είναι το Kickstarter. Βλέποντας τις διάφορες ιδέες που κάποιοι παρουσιάζουν και για τις οποίες καταφέρνουν να βρουν χρηματοδότη έχω ώρες-ώρες την αίσθηση ότι παρακολουθώ το μέλλον πριν δημιουργηθεί –σαφώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι μια ιδέα που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στο συγκεκριμένο σάιτ θα καταφέρει να βρει την ίδια ανταπόκριση και στον υπόλοιπο κόσμο όμως μερικές φορές η online κοινότητα ανταποκρίνεται τόσο θεαματικά που οι πιθανότητες αυξάνονται κατακόρυφα. Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, συνειδητοποιείς ότι αυτό που βλέπεις δεν είναι η τρελή ιδέα που σκέφτηκε κάποιος αλλά μια πολύ καλή ιδέα που απλώς ήρθε η ώρα της να πραγματοποιηθεί.
Μην όντας πολύ φίλος της εξοχής μάλλον δε θα αγόραζα ένα «Oru Kayak» όπως αυτό που παρουσιάζεται στη σχετική σελίδα του Kickstarter και στο σάιτ που έστησε ο δημιουργός του για να το παρουσιάσει καλύτερα. Όμως ο στόχος των 80.000 δολαρίων που έβαλαν στο site συλλογικής χρηματοδότησης επιτεύχθηκε εντός πέντε ωρών και τη στιγμή που γράφεται το κείμενο αυτό και με περισσότερο από ένα μήνα ως την ολοκλήρωση της φάσης χρηματοδότησης το ποσό που έχει συλλεχθεί έχει φτάσει σχεδόν στις 120.000 δολάρια –για ένα καγιάκ από πλαστικό που διπλώνει ώστε να μπορεί να μεταφέρεται κρεμαστό στον ώμο ή να αποθηκεύεται στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου.
Χρησιμοποιώντας τη λογική της ιαπωνικής χειροτεχνίας οριγκάμι όπου ένα χαρτί διπλώνεται δεκάδες φορές για να μεταμορφωθεί σε αμέτρητα διαφορετικά σχέδια, ο καλιφορνέζος αρχιτέκτονας και σχεδιαστής Άντον Ουΐλις σχεδίασε και δημιούργησε το «Oru Kayak» και το παρουσίασε στο Kickstarter για να τύχει της εντυπωσιακής ανταπόκρισης που έγραψα παραπάνω. Δεν ξέρω αν για την επιτυχία του αυτή ευθύνεται η αύξηση των adventurers του σαββατοκύριακου ή το –αναμφίβολα εντυπωσιακό- θέαμα μιας βάρκας με μήκος 4 μέτρα και πλάτος 63,5 εκατοστά που διπλώνεται σε μια τσάντα διαστάσεων 83,8Χ73,6Χ25 εκατοστών όμως ομολογώ ότι, παρόλο που όπως είπα δε θα σπεύσω να αγοράσω το δικό μου «Oru Kayak», ζήλεψα την απλότητα της ιδέας και την εφευρετικότητα της εφαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση