GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεταπτυχιακοί φοιτητές υπέρ της εκπαιδευτικού στο Νυδρί της Λευκάδας

Με αφορμή το περιστατικό που έγινε στο νηπιαγωγείο στο Νυδρί θεωρούμε σκόπιμο να εκφράσουμε την έντονη αντίθεσή μας στο συνεχώς δι...


Με αφορμή το περιστατικό που έγινε στο νηπιαγωγείο στο Νυδρί θεωρούμε σκόπιμο να εκφράσουμε την έντονη αντίθεσή μας στο συνεχώς διευρυνόμενο χώρο που παραχωρείται σε φασιστικές δυνάμεις ώστε να παρεμβαίνουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το περιστατικό αυτό, δυστυχώς, δεν είναι μεμονωμένο αλλά αποτελεί μέρος μιας σειράς στοχευμένων δράσεων.
Το αξιοπερίεργο της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι η ταχύτητα με την οποία λήφθηκε η απόφαση να απομακρυνθούν εκπαιδευτικοί και να διενεργηθεί ΕΔΕ για μια μη αξιόποινη πράξη. Η γνωριμία, η εξοικείωση και ο σεβασμός της ετερότητας αποτελούν ρητούς στόχους του Αναλυτικού Προγράμματος για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και όχι παρανομία.
Ως φοιτητές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία πιστεύουμε ότι στο εκπαιδευτικό πλαίσιο καμία εθνική ταυτότητα δεν αλλοιώνεται ούτε απειλείται όταν έρχεται σε επαφή με άλλες. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να μην επιτελούν το εκπαιδευτικό τους έργο υπό καθεστώς φόβου και το δικαίωμα των μαθητών στη δημοκρατική εκπαίδευση.


Πηγή: RedNoteBook
Πηγή: left.gr

2 σχόλια

  1. Το χειροτερο της ιστοριας ειναι η παπαπληροφορηση. Η δασκαλα ειπε στα παιδακια να ζωγραφισουν τις σημαιες τους. Τα αλβανακια ζωγραφισαν την αλανικη και τα ελληνακια την ελληνικη. Οπως συνηθιζεται, κρεμασαν τις κολες στον πινακα. Μερικοι ειπαν οτι η δασκαλα κρεμασε την αλβανικη σημαι διπλα στην ελληνικη.
    Ποσο αρρωστος μπορει να ειναι καποιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα καταλαβα γιατι εχει διαλυθει αυτη η Χωρα.Εκτος απο τους κλεφτες πολιτικους, πολιτικαντηδες και αστερατους επιχειρηματιες,οι θεωρουμενοι <> πανεπιστημιακοι εμφανιζονται και διδασκουν ως νοσταλγοι του Πατερουλη Σταλιν.
    Αισχος!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση