GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέτρα για τον περιορισμό των ζημιών σε ΔΕΚΟ

Αυστηρές κυρώσεις σε ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ σε περίπτωση οικονομικών αποκλίσεων προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Ειδικότερα,...

Αυστηρές κυρώσεις σε ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ σε περίπτωση οικονομικών αποκλίσεων προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Ειδικότερα, θα αναστέλλεται η καταβολή των αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ φορέων που δεν επιχορηγούνται από τον τακτικό προϋπολογισμό, σε περίπτωση αρνητικής απόκλισης σε τριμηνιαία βάση στα προ φόρων, τόκων και προβλέψεων οικονομικά αποτελέσματά τους, ενώ στην περίπτωση που τα ετήσια αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και προβλέψεων αποκλίνουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% σε σχέση με αυτά που έχουν εγκριθεί στον προϋπολογισμό του οργανισμού, τότε η θητεία των εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του συγκεκριμένου φορέα λήγει αυτοδίκαια εντός ενός μήνα από τη διαπίστωση της απόκλισης.
Το οικονομικό αποτέλεσμα (ζημία) χρήσης των ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ που υπέβαλαν στοιχεία για το έτος 2013 προβλέπεται σε 348,9 εκατ. ευρώ έναντι 823,7 εκατ. ευρώ το 2012, σημειώνοντας βελτίωση κατά 57,7%.
Το πρωτογενές αποτέλεσμα προβλέπεται για πρώτη φορά θετικό και διαμορφώνεται σε 261,1 εκατ. ευρώ το 2013, έναντι ελλείμματος 215,4 εκατ. ευρώ το 2012 (βελτίωση κατά 221,2%). Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι και η συνεχιζόμενη βελτίωση του οικονομικού αποτελέσματος προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), το οποίο προβλέπεται να ανέλθει σε 688,9 εκατ. ευρώ στο 2013 έναντι 195,2 εκατ. ευρώ το 2012 (ποσοστό αύξησης 252,9%).
Σημειώνεται πως στόχος της οικονομικής πολιτικής για τις ΔΕΚΟ και τα ΝΠΙΔ που είναι φορείς Γενικής Κυβέρνησης, είναι η βελτίωση του οικονομικού τους αποτελέσματος, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την αύξηση των εσόδων τους και τη μείωση των δαπανών τους.

6 σχόλια

  1. OIKONOMIKES APOKLISEIS STHN BOYLH YPARXOYN?KAI POIOI TIS PAIRNOYN RE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάθος (;;;) από οίστρο αντιπολιτευτικό. Όταν ετέθη ζήτημα εξομοίωσης των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής με εκείνους των άλλων δημοσίων υπαλλήλων οργίλες ήταν οι αντιδράσεις, ότι δήθεν αίρεται το αυτοδιοίκητο της Βουλής και αυτόματα όλοι οι «επαναστάτες» αριστεροί και δεξιοί έφθασαν να υπερασπίζονται τους πλέον προνομιούχους.

    Για να φθάσουν λίγες ώρες αργότερα να ζητούν ξεχωριστή συνεδρίαση προκειμένου να διορθώσουν το "λάθος". Αφού άκουσαν τα μπινελίκια και το κόσμου και συνειδητοποίησαν τι γκρέμισαν από ότι έκτιζαν επί τόσο καιρό ψευτοεπαναστατώντας εναντίον του κακού συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάλος από τους διορισμούς της συζύγου του Βρούτση και την κόρης του Μέργου που καταγγέλει ο Αδαμόπουλος, λίγο πριν ψηφισθεί το Μνημόνιο!

    Φουλ επίθεση αποφάσισε να παίξει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γάννης Αδαμόπουλος κατά συγκεκριμένων προσώπων της παράταξης του όπως είναι ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργος.

    Ο κ. Αδαμόπουλος εγκαλεί τον υπουργό Εργασίας για την περίεργη, όπως κύκλοι του ΔΣΑ χαρακτηρίζουν, τοποθέτηση της συζύγου του κ. Θεοδώρας Βαγενά ως νομικής συμβούλου στο ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων) στο οποίο μάλιστα ο κ. Βρούτσης είχε διατελέσει πρόεδρος.

    Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η..
    κα. Βαγενά είχε αποτύχει στις πρώτες εξετάσεις του ΔΣΑ όμως αυτό δεν την εμπόδισε να χαρακτηριστεί ως απολύτως επαρκής για να τοποθετηθεί σε μια κρατικού ενδιαφέροντος υπηρεσία.

    Μάλιστα το οξύμωρο είναι πως η κα. Βαγενά δεν είχε πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές επί δύο χρόνια παρά το γεγονός πως ο σύζυγος της ήταν ο επιβλέπων την ασφάλιση υπουργός (άρα όφειλε να είναι νομοταγής) αλλά και παρά τις δύο συνεχόμενες οχλήσεις της Διεύθυνσηςη Ασφάλισης Νομικών - ΤΕΑΔ.

    "Στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει βέβαια και ηθικό ζήτημα για τον κ. Βρούτση ο οποίος οφείλει να απαντήσει" τονίζουν πηγές του ΔΣΑ.
    Στη δεύτερη περίπτωση, από εχθές με ανακοίνωσή του ο κ. Αδαμόπουλος (ο οποίος σημειωτέον δεν διστάζει να κινηθεί ακόμα και κατά της παράταξης του για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των συναδέλφων του) κατήγγειλε τις απανωτές προσλήψεις της κόρης του κ. Μέργουκαι την εύνοια την οποία η συγκεκριμένη δικηγόρος λαμβάνει ως προς τις διαρκείς τοποθετήσεις της σε κρατικού ενδιαφέροντος τομείς και οργανισμούς.

    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ;...Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΑΙΕΙ.. ΡΕ ΣΑΠΜΟΤΑΖ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΠΙΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΛΕΒΙΝΣΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ήμουν Σαμαράς, θα χαιρόμουν που έχω έναν τόσο υπάκουο και φιλήσυχο λαό. Έναν λαό έτοιμο να θυσιαστεί για όποιο θέμα εγώ και οι συνεργάτες μου στα ΜΜΕ, του ζητήσουμε να θυσιαστεί. Θα χαιρόμουν που έχω τον πιο φοβισμένο και ευκολόπιστο λαό, της Ευρώπης.

    Αν ήμουν Μέρκελ, θα χαιρόμουν, που έχω το πιο ήσυχο και πρόθυμο πειραματόζωο, έτοιμο να δοκιμάσει κάθε πείραμα, ακόμη και αν αποδεδειγμένα το πείραμα έχει αποτύχει δύο φορές, μέσα σε 2,5 χρόνια. Θα χαιρόμουν που αυτό το πειραματόζωο νομίζει ότι θα παραμείνει στην...
    Ευρωζώνη και ότι θα είναι ευτυχισμένο μόνο μέσα στην Ευρωζώνη. Θα χαιρόμουν γιατί αυτό το πειραματόζωο, δεν μου χαλάει τα σχέδια και την πιάτσα γιατί το πάθημά του θα το χρησιμοποιήσω ως μάθημα για τους υπόλοιπους.

    Αν ήμουν Βενιζέλος, θα χαιρόμουνα που με τέτοιον λαό, τα αφεντικά μου, θα συνεχίσουν την κερδοφορία τους, στο διηνεκές.

    Αν ήμουν Κουβέλης, θα χαιρόμουν μόνο και μόνο που κατάφερα να έχω τον Ψαριανό συνεργάτη. Θα χαιρόμουν που επί χρόνια τους είχα πείσει να με θεωρούν σοβαρό και έναν από τους πιο σοβαρούς πολιτικούς.

    Αν ήμουν ΔΝΤ, θα χαιρόμουν που κατάφερα να κάψω με τις συνταγές μου ΚΑΙ έναν ευρωπαϊκό λαό, που μέχρι πρότινος είχε κάποιον τσαμπουκά, να τον αφυδατώσω και να τον τρομοκρατήσω, μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες μου.

    Αν ήμουν τράπεζα, θα ευγνωμονούσα τον ελληνικό λαό, που μου εξασφαλίζει ανακεφαλαιοποίηση, 25 δισεκατομμυρίων, για τα ταμεία μου, αναλαμβάνοντας αυτός με τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους, την αποπληρωμή τους. Θα τον ευχαριστούσα γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει.

    Αν ήμουν ΜΕΓΚΑ, θα χαιρόμουν που έχω μόνιμους αποχαυνωμένους θαμώνες και φανατικούς θεατές, αν και η παράσταση που ανεβάζω κάθε βράδυ, αλλά και το πρωί, είναι τόσο κακοπαιγμένη, και τόσο ίδια. Θα χαιρόμουν γιατί, ότι και να τους πω, δεν πρόκειται να ξεκολλήσουν το τηλεκοντρόλ από το χέρι και δεν πρόκειται να πάψουν να καταναλώνουν ότι αηδία τους πλασάρω. Ελληνική ή Τούρκικη.

    Αν ήμουν εφοπλιστής, θα χαιρόμουν που πληρώνουν άλλοι φόρους για μένα, για να υπάρχει ο εθνικός μύθος της ελληνικής ναυτιλίας. Θα χαιρόμουν που με το 3ο μνημόνιο αναμένεται να πληρώσω 80 εκατομμύρια φόρους και θα χαιρόμουν που δεν είμαι ανάπηρος γιατί θα έπρεπε να πληρώσω 82 εκατομμύρια φόρους. Πάντα σύμφωνα με το 3ο μνημόνιο.

    Αν ήμουν βιομήχανος, θα χαιρόμουν που η ζωή στην Ελλάδα είναι τόσο εύκολη και γίνεται ακόμη ευκολότερη από τον φτηνό και πρόθυμο λαό της. Που έχω και θα έχω εργαζόμενους υποταγμένους, φτηνούς, άτολμους, εύκολα διαχειρήσιμους, χωρίς συμβάσεις, ωράρια, υπερωρίες, δώρα, επιδόματα, αποζημιώσεις.

    Επειδή όμως δεν είμαι τίποτα από όλα τα παραπάνω, θέλω να μην ξεχνάω και να μην αγνοώ, να μην μάθω να ανέχομαι, να μην συνηθίσω τον βούρκο τους, να μην τσιμπάω σε ανθρωπάκια με φτηνά λογύδρια, και ελπίζω σύντομα μαζί με πολλούς, να μετατρέψω το πείραμά τους σε παγκόσμιο εφιάλτη, στέλνοντάς τους στο διάολο.

    Πάντα και για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΩΣΤΟ ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση