GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανασχηματισμός μετά την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού

Την επόμενη ημέρα αφορούσαν οι επαφές του Α. Σαμαρά με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη την Κυριακή καθώς η πλειοψηφία- έστω οριακή -ψήφισ...

Την επόμενη ημέρα αφορούσαν οι επαφές του Α. Σαμαρά με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη την Κυριακή καθώς η πλειοψηφία- έστω οριακή -ψήφισης του πολυνομοσχεδίου είναι μάλλον δεδομένη.
Ο πρωθυπουργός επιθυμεί και το περιέγραψε στους συνομιλητές του ως επείγον ,ο κυβερνητικός συνασπισμός να βγει με το έναν ή τον άλλο τρόπο ενωμένος από την κοινοβουλευτική δοκιμασία αυτής της εβδομάδος.
Έτσι θεωρείται επιτακτικής ανάγκης η ψήφιση του προϋπολογισμού να πάρει μορφή ψήφου εμπιστοσύνης με συσπειρωμένες και τις 162 ψήφους του κυβερνητικού συνασπισμού κάτι που εγγυήθηκε ο Φ. Κουβέλης. Ο Ευαγ. Βενιζέλος μίλησε για 1 ή 2 οριακές διαρροές που όμως δεν θεωρούνται πρόβλημα.
Παράλληλα όμως ο πρωθυπουργός έθεσε «σε μια κατ αρχήν συζήτηση» και το θέμα ενός ανασχηματισμού με στόχο την δημιουργία ενός κυβερνητικού σχήματος στο οποίο θα μετέχουν ενεργά όλοι οι κυβερνητικοί εταίροι αποδεικνύοντας εμπράκτως την στήριξη του σχήματος.
Αν και οι πληροφορίες για την στάση των κ.κ. Κουβέλη και Βενιζέλου είναι ελάχιστες, το βέβαιο είναι ότι αν ο Α. Σαμαράς επιμείνει δύσκολα θα αρνηθούν να στηρίξουν και επί του πρακτέου την κυβέρνηση.
Άλλωστε όπως φαίνεται τα δύσκολα αρχίζουν μετά την ψήφιση των μέτρων, όταν αυτά θα πρέπει να εφαρμοστούν, βάρος που δεν μπορεί και μάλλον δεν θέλει να επωμιστεί ο ένας κυβερνητικός εταίρος όσο συσπειρωμένος και ισχυρός αν εμφανίζεται.

5 σχόλια

  1. ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ !!! ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήνυμα οργής από χιλιάδες εκπαιδευτικούς κατά της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, αναμένεται να βγάλουν οι σημερινές εκλογές.

    Αγανακτισμένοι οι νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές από τις ενέργειες των κυβερνώντων, καταψηφίζουν μαζικά, και στις 3 κάλπες, τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και ΔΗΜΑΡ ! Πολλά σχολεία συνεχίζουν να μην έχουν δασκάλους και καθηγητές, άλλα κλείνουν λόγω έλλειψης θέρμανσης ( κι ακόμα δεν μπήκε ο βαρύς χειμώνας ), από του χρόνου οι γονείς θα πληρώνουν βιβλία και συγγράματα και όλα τα κακά του 3ου μνημονίου με τη κατάργηση των δώρων, του αφορολογήτου για τα παιδιά, των φοροαπαλλαγών που θα πλήξει όλες σχεδόν τις οικογένειες εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών.

    Ψήφος σε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια και υποψηφίους, στη ΧΕΚ Εκπαιδευτικών ( για ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ ), σε αριστερά σχήματα πλην ΔΗΜΑΡ.

    Όσο για το παραμύθι ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, διαβάστε κι αυτό. Όσοι επιζούν το 2017, θα έχουν νέο μνημόνιο ! Μας δουλεύουν ψιλό γαζί, Αντωνάκης και Βαγγελάκης και τα περιττώματα της ΔΗΜΑΡ !

    Ανάγκη για νέο μνημόνιο και το 2017

    Το δρόμο για ένα ακόμα μνημόνιο, το έτος 2017, ανοίγει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατήρτισαν κυβέρνηση και τρόικα, αφού, ακόμη κι αν εφαρμοστεί με απόλυτη επιτυχία, η Ελλάδα στο τέλος του 2016 θα έχει χρέος στο 185% του ΑΕΠ, έλλειμμα πάνω από το 3% του ΑΕΠ, υψηλή ανεργία και ισχνές αναπτυξιακές επιδόσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να δω σε πόσους Νεοδημοκράτες και Πασοκτζήδες βουλευτές έχουν υποσχεθεί ( ο Αντωνάκης και ο Βαγγελάκης ) υπουργεία για να ψηφίσουν τα μέτρα, και μετά, αφού ψηφίσουν τα μέτρα, θα τους διαολοστείλουν και θα βάλουν άλλους, τους κολλητούς, τον Άδωνη, το Βορίδη και τα σαμαράκια ! Κορόιδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τετοια επιστολη κατεθεσε Αντωνη
    τροπολογια στα μετρα να γινει
    ισοβιος υπουργος ο Γιακουματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΕ λιγο θε ξεπερασει και τον Αλεφαντο
    σε οδηγιες στο προπονητη Αντωνη.....
    πριν τον παρει ματαγραφη η Μερκελ
    στην ομαδα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *