GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΗΜΑΡ: «Παρών» στο πολυνομοσχέδιο, «ναι» στον προϋπολογισμό

Υπερψηφίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα κατά τη...



Υπερψηφίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου και του προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με την τελική απόφαση, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα δηλώσουν «παρών» την Τετάρτη κατά την ψήφιση του Μνημονίου 3, ενώ θα ψηφίσουν «ναι» στον προϋπολογισμό τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σε μια ψηφοφορία που θεωρείται παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ συνεδρίασε τη Δευτέρα, με αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τη στάση του κόμματος στις επικείμενες ψηφοφορίες στη Βουλή.
Η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής που πρότεινε «παρών» στο πολυνομοσχέδιο και θετική ψήφο στον προϋπολογισμό συγκέντρωσε 77 ψήφους.
Η πρόταση που διατυπώθηκε για «ναι» και στις δύο ψηφοφορίες συγκέντρωσε 26 ψήφους. Υπήρξαν επίσης 6 λευκά. Συνολικά ψήφισαν 109 μέλη.
Κουβέλης: Η δημοσιονομική εξυγίανση δεν θα ωφεληθεί από την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων
Στην εισήγησή του, ο Φ.Κουβέλης κατέστησε σαφές εξ αρχής ότι η θέση της ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά παραμένει αμετακίνητη, όπως και η στήριξη της κυβέρνησης συνεργασίας.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, εξηγώντας τη στάση του, αντέκρουσε την άποψη που θεωρεί τα εργασιακά όχι το μείζον ζήτημα: «Αλήθεια, αν η όλη συζήτηση είναι «περί όνου σκιάς γιατί δε γίνεται αναστολή της εφαρμογής; Πολύ περισσότερο όταν η ίδια η Κομισιόν διατυπώνει επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για τη συμβατότητα ορισμένων ρυθμίσεων με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε.
«Αυτές οι ρυθμίσεις, που δεν έχουν σχέση με τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, συγκροτούν με την υποστήριξη τμήματος των εργοδοτικών δυνάμεων της χώρας μια επιχείρηση πολιτικής – ιδεολογικής επιβολής ενός νεοφιλελεύθερου μοντέλου ανταγωνιστικότητας και εργασιακών σχέσεων» σημείωσε.
Επανέλαβε, επίσης, ότι «η δημοσιονομική εξυγίανση δεν πρόκειται να ωφεληθεί από την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη μείωση των μισθών, αλλά θα φέρει αντίθετα αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα».
Τόνισε ακόμη: «Η εξαίρεση των εργασιακών δεν θα δημιουργούσε πολιτική κρίση, εφόσον θα ψηφιζόταν το πακέτο μέτρων. Δεν θα έδειχνε ένα κράτος που λέει «δεν πληρώνω» και αθετεί τις υποχρεώσεις μου. Θα έδειχνε την απαίτηση ενός κράτους, που αναλαμβάνει να υλοποιήσει ένα πολύ βαρύ πακέτο μέτρων με περικοπές συντάξεων, μισθών και επιδομάτων και ταυτόχρονα δεν δέχεται να υποβαθμίσει περαιτέρω τη ζωή των πολιτών και την προοπτική τους με την αποσάθρωση των
εργασιακών δικαιωμάτων, με τρόπο που σε αρκετά σημεία παραβιάζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο».
»Θα έδινε τη δυνατότητα να υπάρχει διαπραγμάτευση στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο, μπροστά στους λαούς της Ευρώπης. Και εκεί υπάρχουν πάρα πολλοί σύμμαχοι από όλο το πολιτικό φάσμα» σημείωσε.
«Η θέση της ΔΗΜΑΡ έναντι του προϋπολογισμού πρέπει να καθοριστεί τελικά και με πολιτικά κριτήρια», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης και εξήγησε γιατί δεν αναιρεί τη επιλογή να υπάρξει κυβέρνηση για να μη δημιουργηθεί πολιτική αστάθεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία και την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και στο ευρώ και όχι την επιστροφή στην δραχμή.
Επιχείρησε, δε, να στείλει ένα μήνυμα πρός κάθε κατεύθυνση για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση: «Επισημαίνουμε σε όλες τις κατευθύνσεις -και στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό- ότι δεν θα αποδεχθούμε την παρανόηση του χαρακτήρα αυτής της συμμετοχής».
Επέκρινε, επίσης, ο κ. Κουβέλης όσους θεώρησαν ότι όλη η διαπραγμάτευση ήταν προαποφασισμένη κι ένα «θέατρο» για τα μάτια του κόσμου. Ειδικότερα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα πολιτικής συκοφαντίας, όπως είπε, της ΔΗΜΑΡ καθώς προσπαθεί να εμπεδώσει την αντίληψη ότι αφού η Δημοκρατική Αριστερά επιλέγει ένα διαφορετικό από το δικό του δρόμο παρέμβασης, παύει να είναι δύναμη της Αριστεράς και έχει μετεξελιχθεί σε μνημονιακή – αντιλαϊκή δύναμη.
«Αυτό που κάναμε -η συμμετοχή ενός αριστερού κόμματος στην κυβέρνηση- είναι στάση εθνικής ευθύνης. Και θα πέσουν στο κενό όλες οι προσπάθειες συκοφάντησης αυτής της επιλογής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.
Πηγή: epikaira.gr

5 σχόλια

  1. τι λες μωρή ΚΌΤΑ; τι λες;

    ΔΕΝ ΨΗΦΊΖΕΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΌΘΕΣΜΟ .. ΑΛΛΆ ΨΗΦΊΖΕΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΉ...

    Η Ο.Π.Λ.Α...Θα πρέπει να αναλάβει και να κατανόηση ότι η χώρα είναι γεμάτη από δωσίλογους σε όλες της παρατάξεις ....ΜΙΑ ΦΌΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΊΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΆΒΕΤΕ ΟΎΤΕ ΝΑ ΤΡΟΜΆΞΕΤΕ..ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ -ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΈΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άτιμη ΔΗΜΑΡ, προδότες του λαού. Μόνο το κεφάλαιο σας ενδιαφέρει. ούστ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!

    ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ

    ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι με κοιτάς ρε ΝεοΔουλικό ζαβό;;

    Το Μονόδρομο σωτηρίας του Γιωργάκη τον θεωρούσες
    απάτη και λάθος. Καταραμένο.

    Τα επιχειρήματα του σάπια και τον λόγο του τρομοκρατικό.

    Εψαχνες τη σωστή συνταγή στα χείλη του αντιμνημονιακού
    αρχηγού σου με τα 18 σημεία.
    Δέκα, σου έλεγε, άμεσης εφαρμογής και τα υπόλοιπα σε "διαπραγμάτευση".

    Τώρα, σέρνεσαι στον ίδιο δρόμο. Με την ίδια συνταγή.
    Με τις ίδιες απειλές και φοβέρες.
    Και χειροκροτάς κι από πάνω, λοβοτομημένο Κάθαρμα;;

    Κι εσύ ρε, πράσινο π@π@ρι, τι με κοιτάς;;

    Μέτρησες πόσες φορές έσωσαν οι δικοί σου τη Χώρα;;

    Υπολόγισες πόσα πλήρωσες;;

    Σε μισθούς και συντάξεις;;
    Σε φόρους και χαράτσια;;

    Στις αυξημένες τιμές;;

    Λογάριασες πόσα χρόνια παραπάνω πρέπει να δουλέψεις...
    για να πάρεις σύνταξη...αν πάρεις;;

    Ξέχασες τους τοκογλύφους;; Τα διαπλεκόμενα;;

    ΟΛΑ εκείνα που ήθελες να τσακίσεις και να αλλάξεις;;

    Τι πέτυχες;;

    Ανθρώπους Εξαθλιωμένους και Χώρα υποθηκευμένη
    και Υποταγμένη.

    Μεγάλα όνειρα είχες...λαμόγιο του κερατά.

    Κι εσύ ρε, αρχιρουφιάνε της δημαρ, τι με κοιτάς;;

    Πως γίνεται να καταδικάζεις τα δυό πρώτα Μνημόνια και
    τώρα να συμφωνείς με τη συνέχιση και την επέκταση τους;;

    Που πήγαν οι καταγγελίες σου για την Υφεση;;

    Τις χιλιάδες χιλιάδων Ανέργων;;
    Η συμπάθεια σου και η φροντίδα σου για τους Αδύναμους
    με ποιά ισοδύναμα εξαργυρώθηκε;;

    Τη Μισθωτή εργασία και τους συνταξιούχους σε ποιόν
    ακριβώς (ταξικό) Τάφο τους έχωσες;;

    Οι κορώνες σου για τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς
    με τι ανταλλάχτηκαν;; Με Εξουσία;; Με Θέσεις "ευθύνης";;


    Ναι ρε, Κτήνη της Συγκυβέρνησης.

    Αντέχω.

    Και σάς Πολεμώ.

    Μέχρι Τέλους.

    Ξέρω...Θα με Σφάξετε ή θα σας Τσακίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κ. Κουβέλης έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στον ελληνικό λαό και κυρίως στους ψηφοφόρους του που τον εμπιστεύτηκαν και πίστεψαν ότι μπορεί να περισώσει την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

    Διότι – ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας – ψηφίζοντας «παρών», η ΔΗΜΑΡ και ΝΑΙ στον προϋπολογισμό είναι ουσιαστικά σαν να ψηφίζει «ναι» και στα μέτρα εξαθλίωσης.

    Έγινε άραγε κόκκινη γραμμή και το «όχι»;

    Ή μήπως άλλαξε κάποια από τις ενστάσεις της ΔΗΜΑΡ και δεν το μάθαμε;

    Κάποιος ίσως πιο κακεντρεχής θα σκεφτόταν ότι όλα όσα ακούγαμε τον τελευταίο καιρό περί… εμπλοκών στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΗΜΑΡ και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ήταν απλά… λόγια του αέρα, για να σωθούν πολιτικά προφίλ και να γεμίσουν χρόνο τηλεοπτικά δελτία και εφημερίδες…

    Όπως και να έχει, ο «δήθεν Αριστερός» κ. Κουβέλης και το «δήθεν αριστερό» κόμμα του είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό.

    Διότι είναι αυτός που κορόιδεψε τους ψηφοφόρους του και αυτός που τώρα φροντίζει να περάσουν τα σκληρότερα μέτρα που έχει δει ποτέ ο τόπος.

    Όταν, κ. Κουβέλη, οδηγείς ολόκληρα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας (κυριολεκτικά, πλέον) στο θάνατο, δεν έχει σημασία αν το κάνεις λέγοντας «παρών» ή λέγοντας «ναι».

    Σημασία έχει ότι εσύ είσαι υπεύθυνος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση