GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανθεί η παράνομη εξόρυξη άνθρακα στη Βοσνία...

Ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Βοσνίας -Ερζεγοβίνης είναι ο άνθρακας, όχι μόνο για τη χαλυβουργία και τις συναφείς βιομηχανικές ...

Ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Βοσνίας -Ερζεγοβίνης είναι ο άνθρακας, όχι μόνο για τη χαλυβουργία και τις συναφείς βιομηχανικές δραστηριότητες αλλά και για τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.
Η παραπάνω παραδοχή σε συνδυασμό με την καλπάζουσα ανεργία στη χώρα, που ξεπερνά το 40%, έχει οδηγήσει σε άνθιση την παράνομη εξόρυξη άνθρακα.
Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στο πλούσιο πεδίο κοντά στην πόλη Ζένιτσα, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό Ελεύθερη Ευρώπη (Radio Free Europe).
Μάλιστα, οι περισσότεροι από τους παράνομους ανθρακωρύχους δε διστάζουν να πιάνουν τον άνθρακα με γυμνά χέρια και να χρησιμοποιούν αυτοσχέδια μέσα μεταφοράς, όπως παλιές μπανιέρες. Πωλούν, δε, την παραγωγή τους σε ποσότητες προσιτές προς το μέσο πολίτη.
«Αυτοί που δεν έχουν χρήματα για τρεις τόνους αλλά χρειάζονται μόλις τρεις σακούλες, έρχονται σ’ εμάς» είχε δηλώσει παλαιότερα ένας ανθρακωρύχος εν ονόματι Γκροφ.
Τα αυτοσχέδια ανθρακωρυχεία, όπως είναι φυσικό, δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας ενός οργανωμένου τόπου εργασίας. «Αυτή η δουλειά είναι πολύ επικίνδυνη. Το παραμικρό λάθος και μπορείς να καείς χωρίς κανείς να μάθει ποτέ τίποτα. Είναι αλήθεια πως είναι επικίνδυνο. Αλλά, στο τέλος, σε ανταμείβει» είχε πει ακόμη ο Γκροφ.
Όσο, όμως, υπάρχει πληθώρα αγοραστών, υπάρχουν και άνθρωποι πρόθυμοι να …βάλουν το χέρι τους στη φωτιά προκειμένου να πιάσουν το «μαύρο χρυσό» της Βοσνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση