GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κεδίκογλου: Αδιανόητο...

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δημοσιεύματα που συνδέουν τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις με την αποκατάσταση της ...

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δημοσιεύματα που συνδέουν τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις με την αποκατάσταση της νομιμότητας σε καταλήψεις κτιρίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε:
"Σε κάθε Δημοκρατία προέχει η εφαρμογή του νόμου. Και σε αυτό η κυβέρνηση είναι  αποφασισμένη να συνεχίσει μέχρι τέλους. Είναι αδιανόητο να συνδέεται η εφαρμογή του νόμου με τρομοκρατικές επιθέσεις".

6 σχόλια


  1. Είναι αδιανόητο να συνδέεται η εφαρμογή του νόμου με τρομοκρατικές επιθέσεις". ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΥΜΆΣΤΕ; ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΌΡΟΥΣ;..


    ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΦΡΑΙΜ


    Εξοχώτατε Πρόεδρε της Δημοκρατίας
    Κύριε Παπούλια,
    Εξοχώτατε Πρόεδρε της Κυβερνήσεως
    Κύριε Καραμανλή,
    Εξοχώτατε Εισαγγελεύ
    Κύριε Σανιδά,
    Εξοχώτατα Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου,
    Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί,
    Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!

    Πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας

    Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην «Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου» είναι τα κάτωθι:

    1. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

    2. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ

    3. ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    4. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    5. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    6. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    7. ΜΠΟΥΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    8. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ)

    9. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    10. ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ

    11. ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    12. ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ (ΔΑΝΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σάπια ολιγαρχία
    Το σκάνδαλο της «λίστα Λαγκάρντ» είναι τεράστιο χωρίς καμία αμφιβολία.

    Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μέρα με τη μέρα, αποδεικνύουν την κομματική σαπίλα του αναξιοκρατικού «κράτους» των ημετέρων που πλέον είναι επικίνδυνο ακόμα και για τους ίδιους τους απυρόβλητους ολιγάρχες – υπερεξουσιαστές.

    Κατά πάσα πιθανότητα θα αποδειχτεί ότι η δικαιοσύνη δεν θα καταφέρει να δικάσει ούτε καν τους βλάκες που πρόδωσαν τους θεσμούς, τη δημοκρατία, την κοινωνία και τη χώρα.

    Οι μάσκες έπεσαν! Δεν είναι ρητορικό σχήμα, είναι η αδιαμφισβήτητη αλήθεια: Η υπόθεση της «λίστα Λαγκάρντ» καταδεικνύει την κατάργηση της δημοκρατίας στην Ελλάδα!

    Αλλοίμονο στο δύσμοιρο λαό…


    ===============================

    Μικρό λεξικό εννοιών πληροφορικής

    Αποθήκευση και ανάγνωση – ανάκτηση δεδομένων:Οι υπολογιστές αποθηκεύουν (storing) πληροφορίες εγγράφοντας (recording) τα ψηφιακά δεδομένα τους σε κάποιο μέσο (medium) συγκεκριμένης συσκευής αποθήκευσης δεδομένων (data storage device) με τρόπο ηλεκτρονικό ή μηχανικό.

    Η αντίστροφη της διαδικασίας εγγραφής ονομάζεται ανάγνωση (reading) πληροφορίας και πραγματοποιείται με τις ίδιες μεθόδους: ηλεκτρονικές ή μηχανικές.

    Μέσο εγγραφής:
    Το μέσο εγγραφής (recording medium) αποτελεί βασικό συστατικό κομμάτι μιας συσκευής αποθήκευσης (data storage device).

    Είναι παρασκεύασμα που εξαιτίας φυσικών ιδιοτήτων των στοιχείων του δύναται να συγκρατεί πληροφορίες, οι οποίες εγγράφονται πάνω του με καθορισμένες τεχνικές μεθόδους που περιλαμβάνουν χρήση κατάλληλου υλικού (hardware) και λογισμικού (software).

    Συσκευή αποθήκευσης δεδομένων:
    Η συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (data storage device) αποκαλείται μνήμη (memory) ή, σπανιότερα, αποθήκη (storage). Οι μνήμες κατηγοριοποιούνται γενικά βάσει τριών κριτηρίων: α) Ανάλογα με τις φυσικές ιδιότητες του μέσου αποθήκευσης, β) ανάλογα με τη χωρητικότητα και την ταχύτητα προσπέλασης, γ) ανάλογα με την ιεράρχησή τους στην αρχιτεκτονική σχεδίαση του υπολογιστή.

    Διάκριση μνήμης βάσει των φυσικών ιδιοτήτων του μέσου εγγραφής:
    α) Πτητικότητα (Volatility)
    Πτητική μνήμη: Όταν η τεχνολογία υλικού του μέσου εγγραφής (recording medium) της μνήμης επιτρέπει μόνον την προσωρινή – βραχυχρόνια αποθήκευση των πληροφοριών για όσο εφαρμόζεται ηλεκτρική τάση (power on), τότε η μνήμη ονομάζεται πτητική (volatile).

    Μη πτητική μνήμη: Όταν η τεχνολογία υλικού του μέσου εγγραφής (recording medium) της μνήμης επιτρέπει τη μόνιμη – μακροχρόνια αποθήκευση των πληροφοριών ακόμα και μετά τη διακοπή της ηλεκτρικής τάσης (power off), τότε η μνήμη ονομάζεται μη πτητική (non-volatile).

    β) Μεταβλητότητα (Mutability)
    Μνήμη ανάγνωσης/εγγραφής (read/write memory) ή ευμετάβλητη αποθήκευση (mutable storage): Το υλικό του μέσου εγγραφής (recording medium) επιτρέπει την αποθήκευση, την ανάγνωση, τη διαγραφή όπως και την αντικατάσταση – υπερεγγραφή – μεταβολή των πληροφοριών ανά πάσα στιγμή.

    Μία εγγραφή – πολλές αναγνώσεις (write once read many, WORM): Το υλικό του μέσου (recording medium) εγγραφής επιτρέπει μόνο την εφάπαξ ή τη σταδιακή εγγραφή δεδομένων μέχρι να γεμίσει ή να τερματιστεί (finalized) η μνήμη και την πολλαπλή ανάγνωση των πληροφοριών. Όμως, δεν επιτρέπει τη διαγραφή ή την αντικατάσταση – υπερεγγραφή – μεταβολή των πληροφοριών.

    Αποθήκευση μόνον ανάγνωσης (read only storage): Το υλικό του μέσου εγγραφής (recording medium) επιτρέπει την αποθήκευση δεδομένων, συνήθως σε κάποιο στάδιο της εργοστασιακής κατασκευής της μνήμης, αλλά κατόπιν δεν επιτρέπει καμία περαιτέρω τροποποίηση στις πληροφορίες παρά μόνον την ανάγνωσή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μικρό λεξικό εννοιών πληροφορικής..

    Διάκριση μνήμης βάσει της χωρητικότητας και της ταχύτητάς της:
    Η συνολική ποσότητα των πληροφοριών που μπορούν να αποθηκευτούν στο μέσο εγγραφής (recording medium) ορίζει το μέγεθος – χωρητικότητα (capacity) της μνήμης.


    Η χωρητικότητα εκφράζεται ως ποσότητα δικατάστατων στοιχείων, τα οποία παριστάνονται κωδικοποιημένα στο δυαδικό σύστημα αρίθμησης ως δυαδικά ψηφία (binary digits – bits) 0 ή 1. Το δυαδικό ψηφίο ή δυφίο ή bit είναι η μικρότερη μονάδα μέτρησης πληροφορίας στο δυαδικό κώδικα. Πολλαπλάσιο του bit είναι το νίμπλ (nibble): ομάδα 8 bit• πολλαπλάσιο του νίμπλ είναι το μπάιτ (byte): 2 νίμπλ. Στα πολύ μεγάλα μεγέθη η χωρητικότητα της μνήμης μετριέται: σε κιλομπάιτ (kilobyte): 1024 μπάιτ, σε μεγαμπάιτ (megabyte): 1024 κιλομπάιτ, σε τεραμπάιτ (terabyte): 1024 μεγαμπάιτ κ.ο.τ.

    Βασική ή κύρια μνήμη (main memory): Η μνήμη που χρησιμεύει για την προσωρινή αποθήκευση με ηλεκτρονικό τρόπο των εντολών των προγραμμάτων που εκτελούνται καθώς και των δεδομένων τους. Κατά κανόνα είναι πτητική και μικρότερη σε μέγεθος, αλλά ταχύτερης ανταπόκρισης από τη μαζική μνήμη.

    Μαζική μνήμη (mass memory): Η μνήμη που χρησιμεύει για τη μόνιμη αποθήκευση με ηλεκτρονικό ή μηχανικό τρόπο των πληροφοριών. Είναι μη πτητική και κατά κανόνα αρκετά μεγαλύτερη σε μέγεθος από την κύρια μνήμη αλλά είναι σχετικά αργής ανταπόκρισης μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Μικρό λεξικό εννοιών πληροφορικής..

    Διάκριση μνήμης βάσει της ιεράρχησή της στην αρχιτεκτονική σχεδίαση του υπολογιστή:
    Υπάρχουν τέσσερα επίπεδα στην ιεραρχία μνήμης (memory hierarchy) βάσει της επικρατέστερης αρχιτεκτονικής σχεδίασης του υπολογιστή:

    α) Εσωτερικοί καταχωρητές επεξεργαστή (internal processor registers) και λανθάνουσα μνήμη (cache memory): Η μικρότερη, ακριβότερη και ταχύτερη μνήμη που βρίσκεται εντυπωμένη πάνω στο ολοκληρωμένο κύκλωμα (intergraded circuit – IC) της Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας (central processing unit – CPU).

    β) Πρωτεύουσα (primary) ή πρωτοβάθμια μνήμη τυχαίας προσπέλασης (random access memory ή RAM): Σχετικά μικρή και γρήγορη μνήμη που είναι απαραίτητη για την προσωρινή αποθήκευση των εκτελούμενων προγραμμάτων και των δεδομένων τους.

    γ) Δευτερεύουσα (secondary) ή δευτεροβάθμια ή σταθερή (fixed) ή επιγραμμική (on-line) μαζική μνήμη: Μεγάλη σε μέγεθος, αν και σχετικά αργή μνήμη μαζικής αποθήκευσης για μακροχρόνια φύλαξη των ψηφιακών πληροφοριών, η οποία είναι σταθερά (fixed) συνδεδεμένη (on-line) στη συσκευή του υπολογιστή.

    δ) Τριτεύουσα (tertiary) ή τριτοβάθμια ή αφαιρούμενη (removable) ή μη επιγραμμική (off-line) μαζική μνήμη: Μεγάλη σε μέγεθος, αν και σχετικά αργή μνήμη μαζικής αποθήκευσης για μακροχρόνια φύλαξη των ψηφιακών πληροφοριών, η οποία δύναται να αφαιρεθεί – να αποσυνδεθεί (εξού και off-line) από τη συσκευή του υπολογιστή.

    Αρχείο υπολογιστή (computer file) ή ηλεκτρονικό αρχείο (electronic file)
    Στους υπολογιστές οι αποθηκευμένες πληροφορίες διαρθρώνονται, με τη συμβολή ορισμένου συστήματος αρχείων (file system), σε ενιαία σύνολα δυαδικών ψηφίων (bytes) συγκεκριμένου μεγέθους που έχουν αρχή και τέλος, τα οποία ονομάζονται αρχεία (files).

    Σύστημα αρχείων (file system):
    Τα αρχεία δημιουργούνται, διαγράφονται, προσπελαύνονται, οργανώνονται και γενικά επεξεργάζονται μέσω λειτουργιών συστήματος (system functions) λογισμικού που αλληλεπιδρούν με κατάλληλη βοηθητική δομή δεδομένων που ονομάζεται σύστημα αρχείων (file system). Το σύστημα αρχείων περιέχει δομημένες μεταπληροφορίες, για κάθε αποθηκευμένο αρχείο, εγγεγραμμένες στο μέσο αποθήκευσης με ορισμένη μορφοποίηση (format) οι οποίες συνήθως είναι: το όνομα του αρχείου, ο τύπος των πληροφοριών που περιέχει, το μέγεθός του, η ημερομηνία και η ώρα δημιουργίας του ή η ημερομηνία και η ώρα τελευταίας τροποποίησης των περιεχομένων του, οι ιδιότητές του (attributes) που μεταξύ άλλων μπορεί να καθορίζουν αν το αρχείο έχει ρόλο φακέλου – καταλόγου (folder – directory)6, το είδος της πρόσβασης σε αυτό κ.ά.

    Ασφάλεια δεδομένων (data security):
    Ο όρος ασφάλεια δεδομένων αφορά κυρίως στην προστασία των δεδομένων από: γνωστοποίηση, καταστροφή, ή αλλοίωση από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες (unauthorized user) και δευτερευόντως στην προστασία των δεδομένων από την πιθανότητα φυσικής καταστροφής του μέσου αποθήκευσης.

    Οι μέθοδοι ασφαλείας είναι εξειδικευμένο αντικείμενο ενός κλάδου της επιστήμης της πληροφορικής που ασχολείται με την Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων (IT Security).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Μικρό λεξικό εννοιών πληροφορικής..

    Recordable):Το CD-R ή CD-WO (CD Write Once) είναι συσκευή οπτικής αποθήκευσης (optical storage) δεδομένων με μηχανικό τρόπο που ανήκει στην ευρύτερη ομάδα των αποθηκευτικών δισκοσυσκευών (disk storage). Οι τεχνικές προδιαγραφές μορφοποίησης των εγγράψιμων πληροφοριών περιγράφονται στο «πορτοκαλί βιβλίο».

    Είναι μη πτητική (non-volatile) αφαιρούμενη (removable) μαζική μνήμη (mass memory) αποθήκευσης δεδομένων (650 με 700 MB), τεχνολογίας μέσου εγγραφής WORM (write once read many) δηλ. μίας εγγραφής – πολλών αναγνώσεων.

    Οι πιθανές καταστάσεις ενός CD-R είναι:
    α) Κενό – δηλ. χωρίς εγγράψιμα δεδομένα.

    β) Μιας συνεδρίας (one session) και τερματισμένο (finalized) – δηλ. μερικώς γραμμένο άλλα «κλειστό» (closed) για μην επιτρέπεται να γραφτούν επιπρόσθετα δεδομένα, οπότε το CD καθίσταται μόνον ανάγνωσης (read only).

    γ) Σε πολυσυνεδρία (multisession) – δηλ. μερικώς γραμμένο άλλα «ανοιχτό» (open) για επιπρόσθετες εγγραφές (αλλά όχι υπερεγγραφές) δεδομένων, σε μεταγενέστερο χρόνο σε νέες συνεδρίες (sessions).
    δ) Πλήρως γραμμένο – οπότε το CD είναι μόνον ανάγνωσης (read only).
    Σε όλες τις περιπτώσεις το συμβατικό CD-R είναι ιδανικό μέσο για την εξασφάλιση των αποθηκευμένων πληροφοριών από αλλοιώσεις τύπου υπερεγγραφής (overwriting). Επιπλέον, όταν είναι τερματισμένο, είναι ασφαλισμένο και από πρόσθετες εγγραφές δεδομένων.

    Μονάδα USB φλάς (USB flash drive) ή στέλεχος USB (USB stick):
    Η μονάδα USB φλας είναι συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (data storage device) με ηλεκτρονικό τρόπο (δηλ. χωρίς κινούμενα μέρη) που περιλαμβάνει ολοκληρωμένο κύκλωμα μνήμης ημιαγωγών (semiconductor memory) τύπου φλάς: EEPROM (electrically erasable programmable read-only memory).

    Είναι μη πτητική (non-volatile) αφαιρούμενη (removable) μαζική μνήμη (mass memory) αποθήκευσης δεδομένων (δεκάδων GB), τεχνολογίας μέσου εγγραφής ημιαγωγών ευμετάβλητης αποθήκευσης (mutable storage) δηλ. το μέσο επιτρέπει πολλαπλές εγγραφές και αναγνώσεις.

    Για τη λειτουργία μιας μονάδας USB απαιτείται η προσαρμογή – σύνδεσή της στην ομώνυμη θύρα (USB port) του υπολογιστή.

    Οι κοινές μονάδες USB φλάς έχουν προβλήματα ασφάλειας:
    α) Δεν παρέχουν προστασία από εγγραφή και συνεπώς είναι ευπρόσβλητες από ιούς υπολογιστών (computer virus) και κάθε είδους κακόβουλου λογισμικού (malware). Για τον ίδιο λόγο επίσης τα δεδομένα τους είναι εκτεθειμένα σε ηθελημένες, ή κακόβουλες, ή τυχαίες τροποποιήσεις (π.χ. διαγραφές, αλλοιώσεις κτλ.).
    β) Κατά κανόνα, δεν αποτρέπουν την πρόσβαση στις αποθηκευμένες πληροφορίες από μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

    γ) Εξαιτίας του μικρού μεγέθους τους, είναι εύκολο να χαθούν, ή να ξεχαστούν, ή να κλαπούν.
    Υπάρχουν μονάδες USB φλάς ασφαλείας (secure USB flash drive), ωστόσο για τη σωστή επιλογή τους, χρειάζεται η συμβουλή ειδικού τεχνικού, ειδικευμένου στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μικρό λεξικό εννοιών πληροφορικής..

    Κώδικες αυθεντικότητας δεδομένων (message authentication codes, MAC):
    Οι κώδικες αυθεντικότητας δεδομένων (ΚΑΔ) είναι αλγόριθμοι που μετασχηματίζουν σύνολα δεδομένων οποιουδήποτε μεγέθους σε μία απλή σταθερού μήκους τιμή. Η σταθερού μήκους τιμή που προκύπτει ως έξοδος, σε ορισμένες περιπτώσεις ονομάζεται «σύνοψη» (digest) ή «τιμή κατατεμαχισμού» (hash value) και αποτελεί την ψηφιακή υπογραφή (digital signature) των δεδομένων. Η ψηφιακή υπογραφή, ανάλογα με τον αλγόριθμο, έχει μεγάλες, πολύ μεγάλες, ή πάρα πολύ μεγάλες πιθανότητες να είναι μοναδική για μια συγκεκριμένη σειρά δεδομένων. Συνεπώς, συγκρίνοντας τις τιμές των υπογραφών μπορεί να διαπιστωθεί εάν το αντίγραφο μιας συγκεκριμένης σειράς δεδομένων έχει τροποποιηθεί ή όχι, σε σχέση με το πρωτότυπό της. Αν οι τιμές των υπογραφών διαφέρουν, τότε το αντίγραφο δεν είναι αυθεντικό.

    Για αυτόν το λόγο οι ΚΑΔ χρησιμοποιούνται συχνά από τους χρήστες για να προσδιορίσουν αν αντίγραφα αρχείων έχουν υποστεί μεταβολές (π.χ. από κάποιον άλλον χρήστη, ή από κάποιον ιό υπολογιστή), σε σχέση με τα αντίστοιχα αυθεντικά.

    ΑΥΤΆ ΘΑ ΤΑ ΛΎΣΟΥΝ ΟΙ ...

    ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

    ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ

    ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    ΜΠΟΥΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ)

    ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ

    ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ (ΔΑΝΗΣ)


    ΚΑΙ ΘΈΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΠΈΝΔΥΣΗΣ .. ΝΟΜΊΖΕΤΕ ΌΤΙ ΟΎΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΊΝΑΙ ΑΜΌΡΦΩΤΟΙ... Ο ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ..ΣΕΒΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΗΣΩ ΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟΝ ΕΘΣΑΓΓΕΛΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ;....
    ΜΑ-ΛΑ-ΚΑ..ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΆΖΕΤΕ ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση