GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παναγιωτόπουλος:Θα περάσουμε τις συμπληγάδες...

Στην τελετή αλλαγής της ονομασίας του αμφιθεάτρου της Σχολής Ικάρων σε "Αμφιθέατρο Υποσμηναγού (Ι) Νικολάου Σιαλμά", παρευρέθη ...

Στην τελετή αλλαγής της ονομασίας του αμφιθεάτρου της Σχολής Ικάρων σε "Αμφιθέατρο Υποσμηναγού (Ι) Νικολάου Σιαλμά", παρευρέθη ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.
«Βρίσκομαι εδώ, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, για να επιτελέσω μαζί σας ένα καθήκον, ένα χρέος ψυχής και καρδιάς: Να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε έναν από τους γενναιότερους αξιωματικούς της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που θυσίασε τη ζωή του, στα καλύτερα χρόνια του, στον βωμό του καθήκοντος, σε μία εμπλοκή αναχαίτισης τουρκικού αεροσκάφους, στον εναέριο χώρο του Αιγαίου», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος μετά την τελετή.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε μία προσωπική του μαρτυρία, αναφορικά με τον Νικόλαο Σαλμά.
«Έχω την τιμή να γνωρίζω την οικογένεια Σιαλμά από την εποχή που πολύ νεότερος, πριν καν σκεφτώ να πολιτευθώ, ασκούσα το επάγγελμα του μαχόμενου δημοσιογράφου. Λίγο καιρό μετά τα τραγικά γεγονότα που οδήγησαν στην απώλεια του Υποσμηναγού Σιαλμά, πήγα στο σπίτι της οικογένειας και έκανα μία κουβέντα με τους οικείους, ξεκινώντας από τον πατέρα. Πήρα την πρωτοβουλία να παρουσιάσω κάποια από αυτά που είπαμε στην τότε τηλεοπτική μου εκπομπή. Μου έχουν μείνει στη μνήμη ανεξίτηλες οι εικόνες, κ. Ανδρέα Σιαλμά, από το δωμάτιο του Νίκου, το κρεβάτι με τη γαλανόλευκη και το αναμμένο καντήλι. Όπως επίσης, το ξίφος και το πηλίκιο, που ήταν πάνω στη σημαία.  Νομίζω ότι η πολιτεία άργησε -και πρέπει με θάρρος να αναλάβουμε τις ευθύνες μας- να αποδώσει, στο εύρος που έπρεπε, την οφειλόμενη τιμή στον γιο σας, κ. Σιαλμά, ο οποίος διαχρονικά αποτελεί και θα εξακολουθήσει να αποτελεί σημείο αναφοράς και πρότυπο για τις νεότερες γενιές των Ικάρων μας», επισήμανε ο υπουργός.
«Γνωρίζουμε, ότι για να σωθεί η χώρα και για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα, γιατί αν η Ελλάδα χρεοκοπούσε ένα διαλυμένο κράτος, μία χρεοκοπημένη χώρα δεν θα χρειαζόταν Ένοπλες Δυνάμεις και θα ήταν έρμαιο των επεκτατικών ορέξεων του κάθε επικίνδυνου γείτονα έπρεπε να γίνουν ορισμένες απαραίτητες περικοπές, καθόλου επιθυμητές από κανέναν από εμάς, αλλά έπρεπε να γίνουν. Γιατί η χώρα είναι σε οικονομικό πόλεμο. Γιατί η χώρα πρέπει να κερδίσει το Εθνικό στοίχημα. Γιατί η χώρα πρέπει να είναι νικήτρια και να ξαναβγεί μπροστά», υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα περάσουμε τις συμπληγάδες. Τις περνάμε ήδη. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα. Και σας διαβεβαιώ, θα νικήσουμε και αυτήν τη φορά. Θα νικήσουμε σε αυτόν τον οικονομικό πόλεμο, που κηρύχθηκε στη χώρα μας».
«Εμείς κρατάμε την ανάμνηση του Νίκου. Είμαστε περήφανοι για την αυτοθυσία και την αυταπάρνησή του. Και είμαστε βέβαιοι, ότι οι διαδοχικές γενιές που θα περνάνε από εδώ και πέρα από αυτά τα αμφιθέατρα για να τύχουν της πολύ υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης που παρέχουν οι ανώτατες στρατιωτικές ακαδημίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, θα έχουν στο νου τους και την καρδιά τους το Νίκο και θα έχουν ως κώδικα συμπεριφοράς στη ζωή τους, τον κώδικα της ζωής και της θυσίας του Νίκου», κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

1 σχόλιο

  1. Σχολή Ικάρων, γρουσούζικο όνομα. Ο Ίκαρος γκρεμοτσακίστηκε στο Ικάριο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση