GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Kαίει" τον Παπακωνσταντίνου ο Διώτης...

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και η «διαδρομή» του επίμαχου usb μετά το υπόμνημα του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης ...

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και η «διαδρομή» του επίμαχου usb μετά το υπόμνημα του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης. Αντέγραψα και  κατέστρεψα το usb, υποστηρίζει ο ίδιος. Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιώργου Παπακωνταντίνου.
Σημειώνεται ότι ο κ. Διώτης δεν προσήλθε να καταθέσει στους οικονομικούς εισαγγελείς επικαλούμενος λόγους υγείας και τελικά κατατέθηκε δεκασέλιδο υπόμνημα από τον συνήγορό του.
Στο υπόμνημά του ο κ. Διώτης, ο οποίος κλήθηκε σε εξηγήσεις και για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, πλην αυτών της υπεξαίρεσης και της παράβασης καθήκοντος για τα οποία έχει ήδη λογοδοτήσει, υποστηρίζει ότι ανέθεσε σε συνεργάτιδά του δικηγόρο να αντιγράψει το στικάκι που του παρέδωσε ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
 «(...)Επειδή ωστόσο οι γνώσεις μου σχετικά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές δεν είναι ιδιαιτέρως καλές, δεν ήθελα να διακινδυνεύσω κάποια ζημιά από τυχόν κακό χειρισμό μου κατά την επισκόπηση του περιεχομένου του εν λόγω USB. Ενόψει τούτου κάλεσα την δικηγόρο (σ.σ. αναφέρει το όνομά της), η οποία μόλις τότε είχε διοριστεί ως ειδική συνεργάτις μου να με βοηθήσει στη μετεγγραφή του περιεχομένου του USB σε ένα άλλο ώστε να επισκοπήσω το περιεχόμενό του σε στικάκι αντίγραφο», αναφέρει μεταξύ άλλων στο υπόμνημά του ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.
Ο κ. Διώτης φέρεται να υποστηρίζει, επίσης, ότι μετά την ολοκλήρωση της επισκόπησης έβαλε σε φάκελο το usb και ζήτησε από τη συνεργάτιδά του να τον ενημερώσει για το πώς γίνεται η παντελής διαγραφή του περιεχομένου του «στην οποία προέβην αμέσως διότι δεν ήθελα πριν αποφασίσει ο υπουργός πώς έπρεπε να χειριστώ το ζήτημα, να υπάρχει αντίγραφο στην κατοχή οποιουδήποτε».
Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη συνεργάτιδα του την οποία αναφέρει στο υπόμνημά του ο κ. Διώτης θα κληθεί τις επόμενες ημέρες από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς να καταθέσει.
Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση που είχε στη Βουλή στις 8 Ιουλίου 2011 (ημερομηνία αντιγραφής του USB) με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Διώτης υποστηρίζει ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για το επίμαχο θέμα. Αναφέρει, ακόμα, ότι όταν έλαβε διάσταση το θέμα με τη λίστα, στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2012, ο ίδιος σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον κ. Βενιζέλο τον προέτρεψε να την παραδώσει στον πρωθυπουργό, ενώ τονίζει ότι παρέδωσε στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το usb, στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου του 2011.
Ο κ. Διώτης τονίζει, εξάλλου, ότι όταν στα μέσα Ιουνίου 2011 αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και του απέστειλε το USB δεν του ανέφερε ούτε ότι υπήρχε CD, ούτε ότι αυτό είχε παραληφθεί με συνοδευτικά έγγραφα και ούτε ότι είχε αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας. "Εάν αυτό είχε συμβεί αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι θα το χειριζόμουν ως "έγγραφο" και δεν θα είχα κανένα λόγο να το αντιμετωπίσω ως παράνομο αποδεικτικό μέσο". Υπογραμμίζει δε ο κ. Διώτης ότι δεν γνώριζε, όπως και κανείς τότε πλην του κ. Παπακωνσταντίνου όπως αναφέρει, ότι το επίμαχο υλικό ήταν η λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Ζητά πραγματογνωμοσύνη
Ο κ. Διώτης, με το υπόμνημά του ζητά από τους δύο εισαγγελείς να διατάξουν τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί, όπως αναφέρει α)να διερευνηθεί κατά πόσο το περιεχόμενο του εν λόγω μαγνητικού μέσου αποθήκευσης (USB) έχει υποστεί αλλοιώσεις ή και μεταβολές και ποιες μπορεί να είναι αυτές και β) να γίνει τεχνολογική απεικόνιση των μεταδεδομένων (metadata) όλων των στοιχείων που περιέχονται στο USB όπως επίσης και αυτού καθ' εαυτού του υλικού φορέα αποθήκευσής τους.
Ο Ιωάννης Διώτης υπογραμμίζει τέλος στο υπόμνημά του ότι το τελευταίο διάστημα διασύρθηκε από ορισμένους ως πλαστογράφος και ψεύτης, υπογραμμίζει «ούτε το ένα, ούτε το άλλο είμαι» και αρνείται ότι διέπραξε είτε νόθευση εγγράφου είτε υπεξαγωγή εγγράφου είτε παράβαση καθήκοντος.

Η αντίδραση Παπακωνσταντίνου για το υπόμνημα Διώτη
Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου μετά το υπόμνημα που κατέθεσε ο Ιωάννης Διώτης.«Εγώ θέλω να ξέρω γιατί με κατηγορούν», ήταν η αντίδραση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, επικοινώνησε με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, και μετέφερε την αντίδρασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm. Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι  δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο που αποδεικνύει ότι η αλλοίωση της «λίστας Λαγκάρντ» έγινε επί των ημερών του.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε επίσης ότι είχε ενημερώσει τον Ιωάννη Διώτη για το περιεχόμενο της λίστας που του παρέδωσε, ενώ ο κ. Διώτης υποστήριξε στο υπόμνημά του ότι δεν γνώριζε, όπως και κανείς τότε πλην του κ. Παπακωνσταντίνου, ότι το επίμαχο υλικό ήταν η λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση