GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διευθυντής ΑΓΝΟ: Το Άρθρο 99 η μόνη σωτηρία- Υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές

Ξεκίνησε σήμερα η συζήτηση για την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η γαλακροβιομηχανία ΑΓΝΟ. Στο δικαστήριο βρέθηκε ο διευθυντής της εταιρε...

Ξεκίνησε σήμερα η συζήτηση για την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η γαλακροβιομηχανία ΑΓΝΟ. Στο δικαστήριο βρέθηκε ο διευθυντής της εταιρείας...ο οποίος τόνισε πως αν η ΑΓΝΟ δεν υπαχθεί στο άρθρο 99 θα προσχωρήσει σε παύση πληρωμών. Οι δικηγόροι της εταιρίας κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από τρεις τουλάχιστον επενδυτές. Σε περίπτωση, λοιπόν, που η εταιρία συμφωνήσει με έναν από αυτούς, θα «σωθεί».
Από την πλευρά των εργαζομένων, κατέθεσε εκπρόσωπός τους, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως οι υπάλληλοι της ΑΓΝΟ δεν μπορούν να αντιληφθούν πως μπορεί να υπάρχει πρόβλημα, τη στιγμή που όχι μόνο δουλεύουν κανονικά με μεγάλες παραγγελίες, αλλά και υπάρχει η ανάλογη ζήτηση των προϊόντων της ΑΓΝΟ στην αγορά.
Η «ΑΓΝΟ», άλλοτε συνεταιριστική βιομηχανία των κτηνοτρόφων της Θεσσαλονίκης, πέρασε το 2003 στην ιδιοκτησία της εταιρείας «Κολιός», που την εξαγόρασε από την Αγροτική Τράπεζα. Εργαζόμενοι και κτηνοτρόφοι χαρακτηρίζουν τέχνασμα της ιδιοκτησίας την υπαγωγή στο άρθρο 99 και ζητούν πολιτική παρέμβαση.
Οι επιχειρηματικοί όμιλοι που ενδιαφέρονται για την «ΑΓΝΟ» θέτουν ως προϋπόθεση ότι θα ξεφορτωθεί βάρη όπως δάνεια, χρέη σε εργαζόμενους, παραγωγούς, ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο.
Μετά την αίτηση της εταιρείας για υπαγωγή στο άρθρο 99, περίπου 150 αγελαδοτρόφοι στην Κεντρική Μακεδονία, δηλώνουν απεγνωσμένοι. Όπως καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι, η εταιρεία τους οφείλει 3 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία φοβούνται ότι θα χάσουν εφόσον γίνει δεκτή η αίτηση της επιχείρησης. Σε απόγνωση βρίσκονται και οι 340 εργαζόμενοι της εταιρείας.
Σήμερα δεν ελήφθη απόφαση για το αν θα ενταχθεί η εταιρεία στο άρθρο 99.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση