GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναγκαία αλλαγή στόχευσης

Τονίστηκε σε συνάντηση της Ζέττας Μακρή με γυναίκες επιχειρηματίες Συνάντηση είχε την προηγούμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματέας Ισότητα...

Τονίστηκε σε συνάντηση της Ζέττας Μακρή με γυναίκες επιχειρηματίες

Συνάντηση είχε την προηγούμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κα Ζέττα Μακρή στα γραφεία του ΣΕΒ με την ομάδα των γυναικών επιχειρηματιών – μελών του ΣΕΒ, καθώς και με εκπροσώπους των συνεργαζομένων με τον ΣΕΒ φορέων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές ότι η εκπαίδευση μπορεί να συμβάλει στην αλλαγή στάσεων και νοοτροπίας αναφορικά με την ισόρροπη εκπροσώπηση ανδρών – γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Παρουσιάστηκαν, επίσης, περιπτώσεις εταιριών, που εφαρμόζουν ποικίλες πρακτικές προς διευκόλυνση των εργαζομένων γυναικών, ενώ ταυτόχρονα επιλέγουν μία πιο ολιστική προσέγγιση του ζητήματος της ενίσχυσης της γυναικείας εκπροσώπησης σε θέσεις ευθύνης, θέτοντας στο επίκεντρο την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και των ηγετικών τους ικανοτήτων.
Η κα Μακρή τόνισε στις γυναίκες επιχειρηματίες – μέλη του ΣΕΒ και στις εκπροσώπους των συνεργαζομένων με τον ΣΕΒ φορέων ότι αναγκαία είναι η αλλαγή στόχευσης, έτσι ώστε να προωθηθεί η αποτελεσματική διαχείριση και ανάπτυξη των εργαζομένων γυναικών, μέσω της αρμονικής συνεργασίας της ανώτατης διοίκησης με το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της κάθε επιχείρησης και όχι μία απλή ελάφρυνση των γυναικών από ευθύνες και αρμοδιότητες. Παράλληλα αναγκαίο είναι να επιδιωχθεί η ανάπτυξη μέσω της (επανα)κατάρτισης, των δεξιοτήτων των γυναικών, με τρόπο που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.
Η κα Μακρή αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη να επιδοτηθούν θέσεις εργασίας και κατάρτισης με στόχο την αναβάθμιση του μορφωτικού επιπέδου αλλά και του επιπέδου δεξιοτήτων των κακοποιημένων γυναικών.
Τέλος η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων επεσήμανε την ιδιαίτερη έμφαση που δίνει η ΓΓΙΦ στην τόνωση της εργαζόμενης γυναίκας και της γυναίκας επαγγελματία- επιχειρηματία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση