GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έλληνες βουλευτές στη Σερβία...

Το Σερβικό  Κοινοβούλιο   επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υπ...

Το Σερβικό  Κοινοβούλιο   επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κυριάκο Γεροντόπουλο.
Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του πρόγραμματος «Twinning», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 11-13 Φεβρουαρίου 2013. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, της ομαλής νομοθετικής λειτουργικότητας και της διαφάνειας του Σερβικού Κοινοβουλίου.  Η Σερβία επέλεξε ως συνεργάτη το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο του 2014.
Κατά τις συνομιλίες με τους Σέρβους συναδέρφους τους, οι Έλληνες Βουλευτές επισήμαναν ότι Ελλάδα υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας  και εξέφρασαν την εκτίμηση ότι η Σερβία θα λάβει σύντομα ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
«Η πρόοδος της Σερβίας στην πορεία προς της ΕΕ αποτελεί θετική εξέλιξη για όλες τις χώρες της περιοχής, διότι τα Βαλκάνια μπορούν να δώσουν στην Ευρώπη νέα δυναμική» επισήμανε ο επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας, κ. Γεροντόπουλος, κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση του Σερβικού Κοινοβουλίου  Μιλίτσα Ντέλεβιτς.
Δείτε τις φωτογραφίες από τη συνάντηση του επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας Άκη Γεροντόπουλου με την επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Σερβικού Κοινοβουλίου και συγκεκριμένα με την Πρόεδρο της επιτροπής κα Μίλιτσα Ντέλεβιτς και τους βουλευτές Λούμισα Στομίροβιτς και Λάζλο Βάργα.





Στην Μικρή Ολομέλεια της Σερβικής Βουλής, ο Γεροντόπουλος συμπροεδρεύει με την  Μίλιτσα Ντέλεβιτς. Δεξιά του ο επικεφαλής του προγράμματος  Βασίλης Σβολόπουλος



1 σχόλιο

  1. "Σήμερα επιστρέφουμε την εξουσία στον λαό"
    "Η εξουσία μας δόθηκε από τον λαό. Σήμερα, τού την επιστρέφουμε" δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ανακοινώνοντας, σήμερα, ενώπιον του βουλγαρικού κοινοβουλίου την παραίτηση της κυβέρνησής του.
    Οι Βούλγαροι βουλευτές επρόκειτο να ψηφίσουν, σήμερα, επί της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Συμεών Ντιάνκοφ, όταν ο κ. Μπορίσοφ ανακοίνωσε, αίφνης, ότι η κυβέρνησή του πρόκειται να παραιτηθεί μαζικά γύρω στο μεσημέρι.
    "Δεν μπορώ να μείνω και να κοιτώ τη ματωμένη Γέφυρα του Αετού" είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην πολυσύχναστη διασταύρωση στο κέντρο της Σόφιας, που έγινε χθες το θεάτρο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών.
    "Κάθε ρανίδα αίματος είναι ντροπή για εμάς" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπορίσοφ και πρόσθεσε: "Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σε αυτά τα τέσσερα χρόνια".
    Υπενθυμίζεται ότι, οι μαζικές διαδηλώσεις της τελευταίας περιόδου στη Σόφια και τις άλλες βουλγαρικές πόλεις είχαν ως εφαλτήριο τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, στο φτυωχότερο κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι οι διαδηλωτές που, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, ζητούσαν την παραίτηση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του GERB.
    ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΕΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ;
    ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ "ΠΙΑΣΕΙ" ;
    ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΤΟ BROOKINGS INSTITUTE ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση