GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρέμβαση Καραμανλή για τα ΤΕΙ καταγγέλλει το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Πολιτική παρέμβαση «μεγάλης πολιτικής οικογένειας του νομού Σερρών» για το σχέδιο «Αθηνά» και τη μεταφορά τμημάτων καταγγέλλει η διοίκησ...

Πολιτική παρέμβαση «μεγάλης πολιτικής οικογένειας του νομού Σερρών» για το σχέδιο «Αθηνά» και τη μεταφορά τμημάτων καταγγέλλει η διοίκηση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης...
επικαλούμενη δηλώσεις του προέδρου του ΤΕΙ Σερρών, Δημήτρη Πασχαλούδη.
«Σύμφωνα με ηχητικά ντοκουμέντα πολιτικών εκπομπών φαίνεται ότι υπάρχει πολιτική παρέμβαση από μεγάλη πολιτική οικογένεια του νομού Σερρών», ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Παύλος Καρακολτσίδης στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο της Τράπεζας Πειραιώς. Στον ίδιο χώρο προβλήθηκαν δηλώσεις του προέδρου του ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ήταν μεγάλη η βοήθεια του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Του ζήτησα και μας έκλεισε ραντεβού με υπηρεσιακούς παράγοντες και αυτό βοήθησε πολύ, «διότι όταν πηγαίνεις συστημένος σε ακούνε περισσότερο», όπως τόνισε ο κ. Πασχαλούδης.
Γίνεται μία εκπαιδευτική γενοκτονία
Στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων μετά την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά», το οποίο προβλέπει τη μεταφορά οκτώ τμημάτων στις Σέρρες και δύο στη Φλώρινα, αφού αναγκάζονται να μετακομίσουν 10.000-12.000 σπουδαστές και 140 υπάλληλοι. «Αυτή τη στιγμή στο ΑΤΕΙ γίνεται μία εκπαιδευτική γενοκτονία. Μου θυμίζει τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου», ανέφερε ο κ. Καρακολτσίδης υποστηρίζοντας πως το 40% των αλλαγών στο σχέδιο «Αθηνά» αφορούν το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
«Το βίντεο αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι αυτό που υπαινισσόμασταν από την ώρα που ανακοινώθηκε το σχέδιο τελικά βγήκε αληθινό. Δεν βγήκε κανένας να διαψεύσει τα λεγόμενα του προέδρου του ΤΕΙ Σερρών», υποστήριξε ο κ. Καρακολτσίδης.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η διοίκηση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρέμβει, ενώ θα ζητήσει την απόσυρση του σχεδίου και των προτάσεων για το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. «Εδώ υπήρχε ένας προαναγγελθείς θάνατος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Δεν ήταν απλά μία αστοχία. Πριν από μερικούς μήνες εξελέγη η νέα διοίκηση με ποσοστό 75%. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος και η νέα διοίκηση τελεί υπό πολιτική "ομηρία"», τόνισε ο κ. Βαρσαμίδης εξηγώντας πως το υπουργείο Παιδείας δεν έχει εκδώσει τη διαπιστωτική πράξη διορισμού της. «Είναι προφανές ότι αυτό γίνεται για να είναι το ίδρυμά μας ευάλωτο σε πιέσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Θα απαντήσουμε έμπρακτα»
Εάν τελικά εφαρμοστεί το σχέδιο, όπως είπε ο κ. Βαρσαμίδης, «θα διεκδικήσουμε τη διοίκηση του όποιου ιδρύματος και θα προχωρήσουμε σε εσωτερικό κανονισμό που θα παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε σπουδαστή, καθηγητή και υπάλληλο να μείνει, να σπουδάσει, να εργαστεί και να συνεχίσει την καριέρα τους στον τόπο που επιθυμεί».
Αναφερόμενος στις προτεινόμενες συγχωνεύσεις τμημάτων ο κ. Βαρσαμίδης επισήμανε ότι τα παιδιά έκαναν μία επιλογή ζωής και το 70% των σπουδαστών εκτιμάται ότι θα διακόψει τις σπουδές του. «Εισήχθησαν σε σχολές με 15.000 μόρια δίνοντας πανελλήνιες εξετάσεις 2-3 φορές και θα αποφοιτήσουν από τμήμα με 5.000 μόρια», συμπλήρωσε.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρενέβησαν και γονείς σπουδαστών, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο μεταφοράς τμημάτων σε άλλες πόλεις. «Τα παιδιά μας καλούνται να πάνε σε τμήματα που "φυλλορροούν". Πέρασαν, όμως, με πανελλήνιες εξετάσεις. Δεν διορίστηκαν, ούτε τους χαρίστηκαν αυτές οι θέσεις. Ρώτησαν αν μπορούμε να πληρώσουμε τα έξοδα; Θα πάει ένα παιδί στη Φλώρινα, ενώ η οικογένειά του δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τη θέρμανση στο σπίτι;», διερωτήθηκε η Ελένη Μπαρτζούμα, μητέρα σπουδαστή του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Στους δρόμους βγαίνουν ξανά οι σπουδαστές
Ραντεβού στην πλατεία Αριστοτέλους δίνουν αύριο, στις 11 μ.μ., οι σπουδαστές του ΑΤΕΙΘ για να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό στους Θεσσαλονικείς, σύμφωνα με απόφαση της σημερινής γενικής τους συνέλευσης. Τη Δευτέρα θα συγκεντρωθούν, στη 1 μ.μ., στον πεζόδρομο της οδού Αριστοτέλους για να κατευθυνθούν προς το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Στο μεταξύ, το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης τελεί υπό κατάληψη από τους διοικητικούς υπαλλήλους, ενώ και η διοίκηση έχει πάρει απόφαση για αναστολή λειτουργίας επ΄ αόριστον.

2 σχόλια

  1. Μη βρίσω πάλι.....
    Καλά λένε ο γρεκιστανός γρεκιστανός θα πεθάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜ;
    ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
    ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΤΕΙ ΑΠΟ ΘΕΣΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΟΥ;

    ΣΤΑΣ ΣΕΡΡΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση