GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρόικα: Θα φορολογήσουμε από 100.000 και πάνω

Προς αναβολή οδεύει η ψηφοφορία στην κυπριακή βουλή επί του νομοσχεδίου για την έγκριση της συμφωνίας με το Eurogroup. Σ τόχος είναι να δ...

Προς αναβολή οδεύει η ψηφοφορία στην κυπριακή βουλή επί του νομοσχεδίου για την έγκριση της συμφωνίας με το Eurogroup. Στόχος είναι να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαβουλεύσεις, την ώρα που παραμένει αβέβαιο το αν και πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες. 
Αυτό που πλέον διαρρέεται από την τρόικα είναι ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ισχύσει το "κούρεμα" για τις καταθέσεις των 100.000 ευρώ και άνω.
Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής ανέφερε ότι υπήρξε μια διαφοροποίηση της στάσης της τρόικας και των μελών του Eurogroup, που, ενώ επέμεναν σε κούρεμα όλων των καταθέσεων, τώρα δηλώνουν πως η Κύπρος μπορεί να εξασφαλίσει τα 5,8 δισ. που απαιτεί το Eurogroup από τη Λευκωσία.
Ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, που συνήλθε προς συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιβολή τέλους επί των καταθέσεων, ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι επιβεβαίωσε την αλλαγή της στάσης του Eurogroup, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον Όλι Ρεν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης, διατύπωσε τη θέση ότι πρέπει να εξαιρεθούν οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ που είναι εγγυημένες από το κράτος και αποτελούν τη βάση στην οποία κτίζεται η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα.

1 σχόλιο

  1. ΕΝΑΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ
    Mιλάμε για εθνική προδοσία!!!
    Ο υπ Οικονομικών ο οποίος συνυπέγραψε την ληστεία των καταθέσων των Κυπρίων είχε συλληφθεί στα Κατεχόμενα σε gay όργια και μάλιστα με ανήλικους-συμμετείχε και 15χρονος.Πως είναι δυνατόν ο υπουργός που έχει διαπομπευθεί από την τουρκική αστυνομία και την ΜΙΤ οι οποίες είναι πιθανό να έχουν στην κατοχή τους ακόμη και video από το σεξουαλικό όργιο-να υπογράφει τα πιο φασιστικά μέτρα που έχουν υπάρξει σε καιρό ειρήνης σε δημοκρατική χώρα;
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ !!!
    ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση