GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκληρή απάντηση του δήμου Αθηναίων στον Κακλαμάνη

Σκληρή απάντηση του δήμου Αθηναίων στον Κακλαμάνη «Δεν μπορεί να εμφανίζεται ως προστάτης των θεατρικών σκηνών, όταν το μόνο που έκανε ε...

Σκληρή απάντηση του δήμου Αθηναίων στον Κακλαμάνη

«Δεν μπορεί να εμφανίζεται ως προστάτης των θεατρικών σκηνών, όταν το μόνο που έκανε επί τέσσερα χρόνια ήταν να κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί και τα πάντα να εκτυλίσσονται σε καθεστώς ημι-νομιμότητας, ημι-παρανομίας», σημειώνει ο δήμος Αθηναίων απαντώντας στις δηλώσεις του πρώην δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη αναφορικά με το "λουκέτο" στα θέατρα.

Σχολιάζοντας ειδικά τη δήλωση του τέως δημάρχου, ότι «ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την αποσφράγιση των θεατρικών σκηνών που στη θητεία του είχαν κριθεί ως ακατάλληλες», ο δήμος Αθηναίων σημειώνει, ότι «οι εποχές των Δημάρχων-Σουλτάνων που γράφουν τους νόμους στα παλιά τους τα παπούτσια έχουν τελειώσει για την Αθήνα».

Την ίδια στιγμή, ο δήμος Αθηναίων δίνοντας διευκρινίσεις σχετικά με τους θεατρικούς χώρους στο όρια του δήμου, για τους οποίους εκδόθηκαν εντολές σφράγισης, επισημαίνει ότι παράνομα λειτουργούν οι 50 από τις 89 θεατρικές επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν από τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, ενώ ακόμα 27 από αυτές δεν διαθέτουν κανενός είδους ή τύπου άδεια λειτουργίας.

Όπως σημειώνεται, οι έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία έγιναν ύστερα από επώνυμες καταγγελίες πολιτών αλλά και για λόγους που σχετίζονται με τις συνθήκες ασφαλείας των θεατών, των καλλιτεχνών και των υπόλοιπων εργαζομένων στους χώρους αυτούς.
Για τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις με τους εκπροσώπους των χώρων, αυτών προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου λειτουργίας των θεατρικών επιχειρήσεων. Το θέμα θα συζητηθεί και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.


Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση