GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι… 72 ώρες για το deal με την τρόικα

Αισιόδοξοι πως στη σημερινή συνάντηση με την τρόικα θα σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις εμφανίζονται στη...


Αισιόδοξοι πως στη σημερινή συνάντηση με την τρόικα θα σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις εμφανίζονται στην κυβέρνηση.

Η εμπλοκή που παρουσιάστηκε στη συγχώνευση της Εθνικής με τη Eurobank δεν ανησυχεί το οικονομικό επιτελείο το οποίο και έσπευσε για μια ακόμα φορά να επισημάνει πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος με τις καταθέσεις οι οποίες είναι διασφαλισμένες.

Μάλιστα, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν πως ίσως η εξέλιξη αυτή είναι καλύτερη καθώς έτσι θα μπορέσουν να στηριχθούν και τράπεζες όπως το ΤΤ ή η Proton οι οποίες και θα έμεναν ορφανές. Αρκετοί όμως είναι αυτοί που εκτιμούν πως θα έπρεπε να είχε γίνει εξ αρχής μια διαφορετική επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος έτσι να μην δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις και προκληθεί αναταραχή στην κοινωνία.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις εκτιμούν πως είναι πλεόν πολύ πιθανό να βρεθεί λύση σε όλα τα ζητήματα μετά από ” αμοιβαίες υποχωρήσεις” καθώς η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά και η προσωπική του δέσμευση για σειρά ζητημάτων ήταν καταλυτική.

Στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης εν όψει της σημερινής συνάντησης με την Τρόικα. Αν και τα θέματα φαίνεται να κλείνουν είναι πολύ πιθανό να μην προλάβει να επέλθη συμφωνία μέχρι την Παρασκευή όπου στη συνεδρίαση του Eurogroup θα αποφασιζόταν η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Ειναι χαρακτηριστικη εξάλλου η επισήμανση του Γιάννη Στουρνάρα ότι θα αναχωρήσει την Πέμπτη για τις Βρυξέλλες κάτι που σημαίνει ότι υπολοίπονται μόλις τρεις μέρες για να κλειδώσουν όλα. Στο Μαξίμου πάντως δεν ανησυχούν για πιθανή καθυστέρηση η οποία έτσι κι αλλιώς δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

ysterografa.gr

1 σχόλιο

  1. Ωραία φωτογραφία !!!!Μου θυμισε την ταινία DONNIE BRASCO και CASINO όπου οι μαφιοζοι καλυπταν τα χειλη τους για να μην διαβαζουν τι λενε οι πρακτορες του FBI που τους παρακολουθουσαν!!!Διαβασμενα τα παιδια.

    GOOD FELLAS....

    Nα μας ζήσει η KOZA NOSTRA που κυβερνάει τον τόπο. Ποια Σικελια και HELL KITCHEN εδω να δεις μαφιοζους με ονομασία προελευσης κουστομαρισμενοι αψογοι δολοφονοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση