GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε εξέλιξη η δίκη για το κύκλωμα εκβιαστών: "Δάνειζα χρήματα σε φίλους, δεν είμαι τοκογλύφος" λέει ο πρώτος κατηγορούμενος

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη των μελ...


Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη των μελών της πρώτης από τις συνολικά τέσσερις ομάδες του μεγάλου κυκλώματος τοκογλυφίας κι εκβίασης που εξαρθρώθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα ήταν η σειρά της απολογίας του ενός εκ των φερόμενων ως αρχηγών της πρώτης ομάδας, του Κώστα Μελέτη.

Ο ίδιος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι έκανε εξυπηρετήσεις σε φίλους του, ότι δεν δάνειζε με τόκο κι ότι το καθεστώς προστασίας των νυχτερινών μαγαζιών είναι φυσιολογικό. «Η προστασία στα καταστήματα είναι φυσιολογική, εργαζόμασταν, μας καλούσαν, κάναμε τη δουλειά μας. Τίποτα δεν  γινόταν εκβιαστικά» είπε.
Τότε ο Εισαγγελέας της έδρας ρώτησε τον κατηγορούμενο: «Κατηγορείστε ότι πουλούσατε προστασία σε περισσότερα απο 30 μαγαζιά. Ισχύει;». «Ήταν τέσσερις- πέντε επιχειρηματίες που είχαν αρκετά μαγαζιά ο καθένας. Δουλεύαμε ως προσωπικό εκεί. Απο αυτούς δεν με κατηγόρησε κανένας. Έστελνα κόσμο για δουλειά επειδή είχα γνωριμίες. Παιδιά δούλεψαν και ως σερβιτόροι σ’ αυτά τα μαγαζιά» απάντησε ο Κώστας Μελέτης.
«Όλα καλά τα λέτε κ. Μελέτη, ωστόσο, ο άλλος ο άνθρωπος αυτοκτονησε (σ.σ. Ιδιοκτήτης Εστιατορίου «Επτά θάλασσες»)» ανέφερε ο Εισαγγελέας.
«Εγώ τι φταίω; Δεν είχα καμια σχέση με την υπόθεση» σχολίασε ο Μελέτης.
Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας ρώτησε τον κατηγορούμενο εάν δάνειζε χρήματα με τόκο. «Δάνεισα σε πέντε φίλους, με δάνεισαν κι αυτοί όταν είχα ανάγκη. Το να δανείζω δεν είναι κακό. Δεν υπήρχαν τόκοι. Δεν τους έβαζα με το ζόρι να παρουν δάνειο. Χρωστάω σε όλο τον κόσμο και με κατηγορούν για μαύριο χρήμα» σχολίασε.
Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον Ντέμη Νικολαΐδη, είπε ότι ο αδελφός του Αλέξανδρος ήθελε να κατέβει στην Αθήνα για αν δουλέψει με τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Τέλος, ο Εισαγγελέας ρώτησε τον Κώστα Μελέτη γιατί μπήκε στη φυλακή την περίοδο 2001- 2004. «Για υπόθεση ναρκωτικών. Αυτό το αδίκημα το παραδέχτηκα και πλήρωσα το χρέος μου, πήγα φυλακή. Αυτά τα παιδιά με βοήθησαν οικονομικά εκείνη την περίοδο και στη συνέχεια τους το ανταπέδωσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση