GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστήμονες κατόρθωσαν να "σπάσουν" την μοριακή δομή του ιού HIV

Ο ιός HIV, που προκαλεί τη γνωστή ασθένεια AIDS, αποτελούσε ένα μυστήριο για τους επιστήμονες, οι οποίοι μέχρι και σήμερα αντιμετώπιζαν τ...

Ο ιός HIV, που προκαλεί τη γνωστή ασθένεια AIDS, αποτελούσε ένα μυστήριο για τους επιστήμονες, οι οποίοι μέχρι και σήμερα αντιμετώπιζαν τον συγκεκριμένο ιό σαν δοκιμασία εξόδου από λαβύρινθο στα σκοτεινά, με τεχνικές trial & error…
Όμως, σύμφωνα με μια επιστημονική ανακοίνωση, με τη χρήση GPU σε clusters/grids, δηλαδή υπερυπολογιστών και χρησιμοποιώντας την τεράστια υπολογιστική ισχύ των συνεπεξεργαστών γραφικών, κατάφεραν να προσομοιώσουν πλήρως τη μορφή και λειτουργία της μοριακής δομής του πρωτεϊνικού κελύφους του ιού.
Για να μπορέσουν να το κάνουν αυτό, την ανακάλυψη της μοριακής δομής του πρωτεϊνικού κελύφους του ιού, οι επιστήμονες χρειάστηκαν να εξετάσουν τον ιό με κάτι παραπάνω από μικροσκόπιο. Ακόμα και τα μικροσκόπια ηλεκτρονίων δεν ήταν αρκετά λεπτομερή για να αποκαλύψουν την μοριακή δομή, δηλαδή τα επιμέρους άτομα στο πρωτεϊνικό κέλυφος.
Έτσι οι επιστήμονες κατέφυγαν σε χρήση μικροσκοπίων ακτινών Χ που μπορούσαν να δώσουν πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Όμως η τεχνική αυτή δεν δίνει ξεκάθαρη εικόνα με μια «ματιά». Έτσι πρέπει να παρθούν πολλές εικόνες, και να γίνει τεράστια επεξεργασία προκειμένου να γίνει ορατή η μοριακή δομή.
Οι επιστήμονες χρειάστηκε να «τρέξουν» προσομοιώσεις σε υπερυπολογιστές επιπέδου petascale χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή Blue Waters του πανεπιστημίου του Illinois, ο οποίος έχει 237 καμπίνες Cray XE6 και 32 καμπίνες Cray XK7 που χρησιμοποιούν nVidia Tesla Kepler GPU’s και που μπορεί να αποδώσει συνεχή υπολογιστική ισχύ της τάξεως του 1 petaflop.
Η συγκεκριμένη ανακάλυψη δίνει τη δυνατότητα πλέον στους επιστήμονες να επεξεργαστούν και να μελετήσουν τον ιό εικονικά, κατευθείαν σε υπολογιστές, και με βάσιμες ελπίδες ότι πολύ σύντομα θα έχουν βρει την τελική λύση για τον ιό αυτό (π.χ. εμβόλιο, ή φάρμακα για πλήρη ανάρρωση και ανοσοποίηση από τον ιό).
Οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν ήδη για τον ιό HIV θα μπορούσαν επίσης να εφαρμοστούν και σε πληθώρα άλλων ιών, όπως πχ των ιών της ηπατίτιδας ή των ιών της γρίπης, Η1Ν1 και άλλων, ώστε να μπορούν να βρεθούν λύσεις αντιμετώπισης τους γρήγορα και αποτελεσματικά.
Επίσης αυτή η τεχνολογία δίνει πλέον μια νέα στροφή στο πως θα μελετώνται πλέον οι ιοί και θα αντιμετωπίζονται, μιας και αυτό πλέον θα μπορεί να γίνει κατευθείαν από υπολογιστές και οι μικροβιολόγοι / ανοσιολόγοι που θα βρίσκουν εμβόλια και φάρμακα θα είναι πλέον περισσότερο χρήστες υπολογιστών, σαν να κατασκευάζουν δομές μορίων σε κάποιας μορφής CAD πρόγραμμα, πάρα η γνωστή εικόνα του εργαστηριακού επιστήμονα με τα μπουκαλάκια και τα αντιδραστήρια σε ένα χημικό/μικροβιολογικό εργαστήριο.

Πληροφορίες: techit.gr

1 σχόλιο

  1. Κυρίες και Κύριοι Βουλευτάδες μην κουράζεστε με αντιρατσιστικούς νόμους, χέστε τον ήδη υπάρχοντα που λέει για απελάσεις όσων ήρθαν παράνομα στην Πατρίδα μας και διάφορα άλλα, και ψηφίστε ένα νέο που να λέει λίγα απλά πράγματα, όπως.
    Όποιος Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός στο θρήσκευμα σκεφθεί ότι οι λαθρομετανάστες που ζουν στην Ελλάδα πρέπει να φύγουν, χωρίς να έχει πει αλλού την σκέψη του, θα βρίσκει ένα σανίδι μήκους ογδοήκοντα εκατοστών, πλάτους οκτώ εκατοστών, πάχους δύο εκατοστών, θα ρίχνει κρύο νερό πάνω του και θα χτυπιέται με το σανίδι μέχρι να κοκκινίσει το δέρμα του σε βαθμό μη αναστρέψιμο τουλάχιστον για τρεις μήνες, αν ματώσει από αδεξιότητα πρέπει να αυτοτιμωρηθεί περαιτέρω ρίχνοντας πάνω στην πληγή αλάτι, ΟΧΙ λάθη από σκεπτόμενους ανθρώπους!
    Όποιος Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός στο θρήσκευμα μιλήσει με φίλη ή φίλο του, την σύζυγο του, ή στα παιδιά του για λαθρομετανάστες εννοώντας ότι έστω και ένας από αυτούς δεν έχει θέση στην Ελλάδα μας, θα εκχωρεί αμέσως το δικαίωμα στον συνομιλητή του να τον φτύσει, να τον χαστουκίσει, να τον κλωτσήσει, να τον ρίξει κάτω μην έχοντας, αυτός το δικαίωμα να προβάλει την παραμικρή αντίσταση, και εκεί όπως είναι πεσμένος, ο συνομιλητής του να ουρήσει και να αφοδεύσει πάνω του.
    Όποιος Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός στο θρήσκευμα διαμαρτυρηθεί δημοσίως πχ. να ανεβαίνει την Πανεπιστημίου κρατώντας ένα πανό που να λέει, Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, θα συλλαμβάνετε πάραυτα από την Αντιρατσιστική Αστυνομία η οποία θα έχει ιδρυθεί κατά τα πρότυπα της GESTAPO, και θα μεταφέρετε ξυλοφορτωμένος και χωρίς δίκη στην Μακρόνησο όπου και αυτή θα έχει εξωραϊστεί κατά τα πρότυπα του Εμφυλίου μας, και εκεί θα του δίνετε κάλαμος ψαρικής διά να μην αποθάνει της πείνας καθ’ όσον το Ελληνικό κράτος δεν μπορεί να διαθέτει τροφή διά τοιούτους, έως ότου ορισθεί δικάσιμος.
    Όποιος Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός στο θρήσκευμα διαμαρτυρηθεί δημοσίως και ζητά να απελαθούν οι λαθ/στες οι ελθόντες από Τουρκία, στην Τουρκία, θα συλλαμβάνετε από την Αντιρατσιστική Αστυνομία και θα στέλνετε στην Τουρκία με την προτροπή να δοθεί γυμνός σε φυλακή βαρυποινιτών στην Ανατολία, μη εχόντων να δουν καινούριο κόλο για δυο χρόνια, και εκεί πρηνηδόν, γονατιστός, πλαγίως, χρησιμοποιώντας και το στόμα του να τους ευχαριστεί σεξουαλικώς νυχθημερόν και ακαταπαύστως άδοντας τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας έχοντας τον μπροστά του γραμμένο στα Ελληνικά.
    Όποιος Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός στο θρήσκευμα διαμαρτυρηθεί δημοσίως και ζητά να απελαθούν οι λαθρομετανάστες οι προερχόμενοι από Αφρική να συλλαμβάνετε από την Αντιρατσιστική Αστυνομία και να μεταφέρετε πάραυτα στην Έρημο Σαχάρα όπου θα τον ντύνουν με τομάρι αρκούδας με τρόπο που να μην μπορεί να το βγάλει, θα τον αφήνουν ξυπόλητο και για νερό θα του δώσουν άπαξ ένα πεντόλιτρο με ρετσινόλαδο, εννοείται ότι η πλησιέστερη πηγή θα είναι σε απόσταση 268 χιλιομέτρων χωρίς δρόμο, και η όλη περιοχή τελείως άδενδρος.
    Όποιος Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός στο θρήσκευμα διαμαρτυρηθεί εναντίων λαθ/στών προερχομένων από τα βόρεια σύνορα της Ελλάδος θα συλλαμβάνετε από την Αντιρατσιστική Αστυνομία θα μεταφέρετε πάραυτα στην Θεσσαλονίκη, στο νέο GEDI GULE και εκεί θα ραβδίζατε μέρα νύκτα, νηστικός επί εξαήμερο, και την εβδόμη θα παίρνει ως τροφή σάκο ο οποίος θα έχει ζωντανά βατράχια, και σαύρες Ως νερό θα του δίδονται ούρα από το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα Θεσσαλονίκης.
    Όποιος Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός στο θρήσκευμα διαμαρτυρηθεί εναντίων Εοκικών Οδηγιών που επιβάλουν στην Ελλάδα να μην απελαύνει λαθρομετανάστες, ( οι οδηγίες αυτές έχουν σφραγίδα Ντοβούτογλου, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ) θα συλλαμβάνετε κλπ, και θα υποχρεώνετε να πάει στις Βρυξέλες, στο ποδαράτο, σιδηροδέσμιος, ξυπόλητος σέρνοντας επί κάρου μίαν ξύλινη οικία ικανή να στεγάσει τετραμελή οικογένεια.
    Κυρίες Βουλευτίνες και Κύριοι Βουλευτάδες της Ελλάδας μας εφαρμόστε τα παραπάνω και κανείς ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ……μετά από καιρό θα μιλούν για λαθροέλληνες στην ελλάδα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *