GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wall Street Journal: Μαθήματα διαχείρισης χρέους για να μην επαναληφθεί το ελληνικό λάθος

Τα «λάθη» του ΔΝΤ με την διάσωση της ελληνικής οικονομίας έγιναν μάθημα, καθώς οι ιθύνοντες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε συν...


Τα «λάθη» του ΔΝΤ με την διάσωση της ελληνικής οικονομίας έγιναν μάθημα, καθώς οι ιθύνοντες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε συνεργασία με το edX έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό ο οποίος ιδρύθηκε από το Χάρβαρντ και το Τεχνολιγικό Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, θα προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα σε τραπεζίτες και υπουργικά στελέχη σε όλο τον κόσμο, για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη, αναφέρει η Wall Street Journal. Σύμφωνα με κείμενο που αναρτήθηκε σε μπλογκ της Wall Street Journal, το ΔΝΤ με αφορμή την παραδοχή του λάθους που έκανε στο πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας το 2010, θα προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα σε κυβερνητικούς αξιωματούχους ανά την υφήλιο, για την διαχείριση των χρεών και την ανάπτυξη μιας υγιούς οικονομίας, προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους λάθη με καταστροφικές συνέπειες. Το ΔΝΤ, δεν θα είναι μόνο του σε αυτή του την προσπάθεια, καθώς όπως αναφέρει το κείμενο, το πρόγραμμα θα το «τρέχει» μαζί με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό edX ο οποίος ιδρύθηκε από το Χάρβαρντ και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Μασαχουσέτης, για να διδάξουν «ριζοσπαστικές μεθοδολογίες και αναλυτική μελέτη, σε μια πλατφόρμα ανοιχτών πηγών», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

1 σχόλιο

  1. Τσόμσκι: Οι εκλογές στην Ευρώπη δεν παίζουν πια κανένα ρόλο

    Για «σταδιακή απώλεια της δημοκρατίας» στην Ευρώπη, ως συνέπεια της μετατόπισης του κέντρου βάρους «από πολιτική στην οικονομία» έκανε λόγο ο Νόαμ Τσόμσκι, μιλώντας σε εκδήλωση του Global Media Forum της Deutsche Welle στη Βόννη.

    Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Αμερικανός φιλόσοφος εξήγησε ότι «η αντιπροσώπευση εξαντλείται -στην Ευρώπη προσφάτως ενώ στις ΗΠΑ σχεδόν εξ υπαρχής -στην εκπροσώπηση οικονομικών συμφερόντων.

    Μόλις του 1/10 του 1%, στην κορυφή της κοινωνικής ιεραρχίας, καταφέρνει να παίρνει αυτό που θέλει. Αυτό σημαίνει πως καθορίζουν την πολιτική.

    Έτσι η δημοκρατία μετατρέπεται σε πλουτοκρατία», με συνέπεια, όπως είπε να παρατηρείται μία συνεχής «παρακμή των δικαιωμάτων των πολιτών».

    Στις ευρωπαϊκές χώρες της κρίσης «οι εκλογές δεν παίζουν πια σχεδόν κανένα ρόλο, ακριβώς όπως και στις χώρες του Τρίτου Κόσμου που διοικούνται από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας σκωπτικά πως «η ίδια η Ευρώπη επέλεξε να γίνει έτσι».«Για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών το ζητούμενο είναι η εργασία.

    Για τους υπερεθνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όμως, το διακύβευμα έγκειται στη μείωση των ελλειμμάτων. Τα ελλείμματα διαμορφώνουν πλέον την πολιτική», συμπλήρωσε.

    Ο Νόαμ Τσόμσκι παρατήρησε επίσης πως στις χώρες της κρίσης ήρθαν ξαφνικά στο προσκήνιο τα ασαφή όρια μεταξύ σύγχρονης αριστεράς και δεξιάς ως προς την κατάστρωση πολιτικών, ώστε οι βασικοί ιδεολογικοί διαχωρισμοί να καθίστανται πλέον δυσδιάκριτοι.

    Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Κύπρο, σημειώνοντας ότι η άρση των διαφορών και η σύγκλιση εν τέλει αριστεράς και δεξιάς έγκειται στο γεγονός ότι «οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεσμεύονται να ακολουθούν προγράμματα μακροοικονομικής φύσης, τα οποία θέτει η Κομισιόν».

    Αυτό, όπως επεσήμανε, συνεπάγεται την επιλογή σκληρής λιτότητας και αύξησης των φόρων σε βάθος χρόνου, ανεξαρτήτως «πολιτικού χρώματος».

    Ο αμερικανός διανοητής εξέφρασε τέλος την εκτίμηση πως οι χειρισμοί στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι αποτυχημένοι και πως η αναγωγή τους στην αυθεντία διεθνών οργανισμών, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχε αρνητικές επιπτώσεις.

    tvxs.gr...

    ΕΞΈΓΕΡΣΗ ... ΑΛΛΙΟΣ !!!!!ΚΑΛΉ ΑΝΆΠΑΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *