GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΕΠΑ: Ανοίγει νέα πρατήρια φυσικού αερίου για Ι.Χ.

Στο προσκήνιο επανέρχεται και πάλι η ΔΕΠΑ αυτή τη φορά επιχειρώντας το άνοιγμα μιας (πολύ) μεγάλης αγοράς. Αυτής της αεριοκίνησης. ...


Στο προσκήνιο επανέρχεται και πάλι η ΔΕΠΑ αυτή τη φορά επιχειρώντας το άνοιγμα μιας (πολύ) μεγάλης αγοράς. Αυτής της αεριοκίνησης.

Ο παγκόσμιος μέσος όρος για το κόστος του φυσικού αερίου ως καυσίμου οχημάτων δείχνει ότι η οδήγηση ενός οχήματος φυσικού αερίου επιτυγχάνει σημαντικό ποσοστό εξοικονόμησης τόσο έναντι της χρήσης ενός οχήματος βενζίνης όσο και έναντι του ντίζελ. Νούμερα εντυπωσιακά πλην όμως χρειάζεται δίκτυο για να ανεφοδιάζει τα ΙΧ. Και αυτό το δίκτυο ξεκινά η ΔΕΠΑ που συνεργάζεται στο project με την εκ των βασικών της μετόχων Ελληνικά πετρέλαια.

Ανεβάζει ταχύτητες

Στα άμεσα πλάνα της εταιρίας μεταξύ άλλων βρίσκεται η επέκταση του δικτύου τροφοδότησης φυσικού αερίου σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια, με το άνοιγμα 6-7 νέων πρατηρίων στις μεγάλες πόλεις κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης εντός του έτους, και τα υπόλοιπα μέσα στο 2014. Τα 2 πρώτα πρατήρια είναι ήδη διαθέσιμα στους καταναλωτές στο Ίλιον και την Ανθούσα Αττικής, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εμπορική λειτουργία των πρατηρίων σε Θεσσαλονίκη και Κηφισιά.

Χρυσωρυχείο

Η αγορά θεωρείται χρυσωρυχείο αφού όπως δείχνουν τα επιστημονικά δεδομένα η χρήση του αερίου είναι οικονομική, καθαρή , με ανάλογες επιδόσεις και μικρότερες ανάγκες (!)για συντήρηση στα οχήματα. Οι περί της αεριοκίνησης δραστηριότητες όπως είναι οι εγκαταστάτες των κιτ και οι εισαγωγές οχημάτων με προεγκατεστημένη εναλλακτική τροφοδοσία είναι ένα ακόμα όφελος για την οικονομική δραστηριότητα. Πλέον υπάρχουν μοντέλα φυσικού αερίου διαθέσιμα στην Ελλάδα από κατασκευαστές όπως η VW, η Opel, η Fiat και ακόμα και η Mercedes.

Τι θα κάνουν οι «άλλοι»;

Περισσότερες από 80 χώρες από τις πέντε ηπείρους χρησιμοποιούν ήδη το φυσικό αέριο ως καύσιμο για την κίνηση των οχημάτων τους και περισσότερα από 15 εκατομμύρια οχημάτων διεθνώς χρησιμοποιούν σήμερα ως καύσιμο το φυσικό αέριο. Η ελληνική αγορά αναμένεται να αναπτυχθεί ραγδαία. Αναμένεται βέβαια να εξακριβωθεί και η γραμμή αμύνης που θα υιοθετήσουν οι ανταγωνιστές του φυσικού αέριου που είδαν ήδη τις πωλήσεις βενζίνης να μειώνονται ραγδαία. Και αν και η Motor Oil είναι πλέον κατά 80% σχεδόν εξαγωγική τα ΕΛ.ΠΕ ανεξάρτητα από την εμπλοκή τους στην εμπορία και διανομή μαζί με την ΔΕΠΑ θα χάσουν σίγουρα μερίδια από την μείωση της κατανάλωσης διυλισμένων πετρελαιοειδών όπως η αμόλυβδη και το diesel. Οπότε να δούμε πόσο γρήγορα μπορεί να τρέξει η ΔΕΠΑ…

«Άλλες» διαπραγματεύσεις

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτές τις ημέρες κάποιες άλλες διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους προμηθευτές φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Πρόκειται για την ελληνική προσπάθεια μείωσης των τιμών προμήθειας του ρωσικού αέριου που είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη. Και εδώ θα φανεί και η διάθεση της Μόσχας να στηρίξει την αγορά.

fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση