GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξανά για τις εκλογές. Την θεσμική διέξοδο προς την εθνική σωτηρία και την πραγματική δημοκρατία...

Από τον Νίκο Καραβαζάκη.    Προχθές ο κ. Κουβέλης -τ. συγκυβερνητικός- δήλωσε πως εκλογές δεν αποκλείονται εντός του Φθινοπώρου. Πολλά ...

Από τον Νίκο Καραβαζάκη.  

 Προχθές ο κ. Κουβέλης -τ. συγκυβερνητικός- δήλωσε πως εκλογές δεν αποκλείονται εντός του Φθινοπώρου. Πολλά μηνύματα στο διαδίκτυο καλούν σε εξέγερση, επανάσταση, εκδίκηση και παρεμφερή ενώ έγινε “δοκιμαστικό” επεισοδίων στην κηδεία του άτυχου 19χρονου στο Περιστέρι.

Αυτή την ώρα η Αίγυπτος φλέγεται. Ο ισλαμισμός εκεί ταυτίστηκε με τα λαϊκά και δημοκρατικά αιτήματα, ο νεοθωμανισμός αποτελεί όραμα δικαιοσύνης για μάζες δεκάδων εκατομμυρίων στην φτωχή αυτή χώρα. Πόσο πολύ άραγε απέχει η πολιτική στιγμή ( ή η ευκαιρία ) για να μεταλαμπαδευθεί στην ευρύτερη περιοχή και όπου δυναστεύονται φτωχοί και καταπιεσμένοι αραβόφωνοι ή άλλοι ισλαμιστές; Μία περιοχή που ήδη σφραγίζεται από τον αντικαθεστωτικό πόλεμο στην Συρία και όπου αναδύεται η απαίτηση του κουρδικού έθνους για λύτρωση αλλά απαγορεύεται η αυτοδιάθεση στους Παλαιστίνιους. Και όπου είναι νωπή η μαζική αμφισβήτηση του Ερντογάν στην Τουρκία καθιστώντας παρελθόν την σταθεροποιό παρουσία της, μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, νότια της αντίπαλης για το ΝΑΤΟ, Ρωσίας.

Ποιόν θα συνέφερε αναταραχή και χάος στην Ελλάδα; Ποιός θα μπορούσε να το εκμεταλλευθεί και ποιός να επωφεληθεί;
Το βέβαιον είναι πως καμία από τις πολυεθνικές που έχουν λάβει θέσεις για τα ενεργειακά κοιτάσματα της ελληνικής και της κυπριακής ΑΟΖ δεν επιθυμεί ανατροπή των σχεδίων της. Ούτε οι τράπεζες που χρηματοδοτούν ούτε οι εφοπλιστές που χτίζουν δεξαμενόπλοια LNG. Ούτε η Γερμανία και η Ευρωζώνη θα έχαιραν εάν ανατρέπονταν η προοπτική ενεργειακής αυτάρκειάς τους από αυτές τις ΑΟΖ γι’ αυτό και ούτε από την εκδίωξη ή την αποχώρηση της Ελλάδας. Αλλά και η Ρωσία δεν θα ανελάμβανε ολομέτωπη σύγκρουση με όλους τους ΝΑΤΟϊκούς αναμειγνυόμενη σε ενδοευρωπαϊκή σύγκρουση. Πόσω μάλλον η Κίνα.

Μπορεί μήπως η Τουρκία να επωφεληθεί από αστάθεια στην Ελλάδα; Σίγουρα θα το επιθυμούσε και ίσως να το δοκίμαζε στην Κύπρο ή στην Θράκη αλλά θα ήταν πολύ ριψοκίνδυνο και για τον Ερντογάν εσωτερικά καθώς και για την ακεραιότητα της ίδιας της πατρίδας του.
Καμία θεσμική δύναμη στο εξωτερικό δεν θα επιθυμούσε “Ταχρίρ” ή “Ταξίμ” στην Ελλάδα.
Μόνο κάποιες συμμορίες φανατικών είτε “αλλυτρωτικής” αλβανικής είτε ισλαμοφασιστικής προέλευσης θα τολμούσαν υπό την κάλυψη της ασημαντότητάς τους ίσως να τυχοδιωκτήσουν αλλά θα υφίσταντο εν συνεχεία συντονισμένες πολυεθνικές τιμωρίες.

Αν λοιπόν κανείς δεν επιθυμεί ταραχές και εκρήξεις στην Ελλάδα τούτη την ιστορική φάση τότε εφόσον εκδηλωθεί εμφατικά λαϊκή αντίδραση -ακόμη και σε ψηφοφορίες στην Βουλή, όπου τουλάχιστον 12 συγκυβερνητικοί βουλευτές έχουν καταγραφεί ως αντιρρησίες- δεν απομένει άλλη διέξοδος από την προκήρυξη εκλογών. Αφορμές υπάρχουν άφθονες με τις κατασχέσεις σπιτιών ή καταθέσεων, με την ακρίβεια του πετρελαίου θέρμανσης κ.ά. . Μάλιστα είναι προτιμότερο να προκηρυχθούν πριν εκδηλωθούν μαζικά φαινόμενα. Σε αυτή την περίπτωση και η στημένη “αποστασία” δεν αποκλείεται.
Δεδομένου όμως πως περίπτωση συγκυβέρνησης δεν υπάρχει άλλη από αυτή των ” δυνάμεων του συνταγματικού τόξου ” που αυτόματα αφενός θα ακυρώσει ως ραγιάδικη όλη τη μεταπολιτευτική κομματοκρατία και θα σαρώσει τις διχαστικές ιδεοληψίες και αφετέρου θα αναδείξει την Χ.Α. αποκλειστική αντιπολίτευση ( παρ’ εκτός την θέσουν εκτός νόμου ). Τότε, προβάλλει η ιστορική ευκαιρία της κοινωνίας μας να απαλλαγεί από το άγος της διαπλοκής και της σήψης με την ανάδειξη κυβέρνησης εκτός κομμάτων, με πρόταξη του εθνικού και του λαϊκού συμέροντος, της πατρίδας και του λαού. Αντί για πολυκομματική διαπλοκή μπορεί να επιβληθεί κυβέρνηση εξωκομματικής στελέχωσης και υπερκομματικής στήριξης, αντιμνημονιακής διαπραγμάτευσης και άμεσης οικονομικής ανάπτυξης με τις δικές μας, τις ελληνικές δυνάμεις.
Αυτή την κυβέρνηση πολλοί και ισχυροί επιθυμούν και θα υποστηρίξουν ως δύναμη σταθερότητας και διεξόδου για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Μεσόγειο.
Ποιό κόμμα και ποιός ηγέτης θα την διεκδικήσει; Ποιός θα προτάξει το εμείς από το εγώ, την πατρίδα από το κόμμα, την κοινωνία από την ιδεολογία και το έθνος από την ιδιοτέλεια;

1 σχόλιο

  1. ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ
    ΜΑΣ ΦΛΩΜΟΣΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ
    ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ .ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΕΕ .ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΕ ΣΚΑΤΟΔΟΝΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση