GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Η Ελλάδα παλεύει με τις μεταρρυθμίσεις και ο Σαμαράς χορηγεί προνόμια στους εφοπλιστές

Για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και για το νέο πακέτο διάσωσης αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποί...

Για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και για το νέο πακέτο διάσωσης αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία επισημαίνει πως την ίδια στιγμή που τα μέτρα «βαραίνουν» τον ελληνικό λαό, οι εφοπλιστές απολαμβάνουν προνόμια από την ελληνική κυβέρνηση.

Στο δημοσίευμα της η FAZ, υποστηρίζει πως οι Ελληνες εφοπλιστές απολαμβάνουν φορολογικά προνόμια από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος όπως υποστηρίζει το άρθρο, «ήρθε σε συμφωνία τον Ιούλιο με τους εφοπλιστές, οι οποίοι τα επόμενα χρόνια θα πληρώνουν διπλάσιους φόρους αντί των σημερινών 140 εκ. ευρώ ετησίως. Όπως και σε άλλες χώρες της ΕΕ, οι εφοπλιστές στην Ελλάδα απολαμβάνουν φορολογικά προνόμια, γιατί τα πλοία φορολογούνται συνολικά για το τονάζ, με αποτέλεσμα η τελική επιβάρυνση να είναι μικρή».

Ωστόσο σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχει σοβαρός λόγος που οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι προσεκτικές απέναντι στους εφοπλιστές, καθώς «απασχολούν 45.000 εργαζόμενους, με καλές αμοιβές, ενώ παράγουν σχεδόν το ήμισυ του πλεονάσματος στο ισοζύγιο άδηλων πόρων».

4 σχόλια

  1. Μερκελιστης27 Αυγ 2013, 2:04:00 π.μ.

    μπράβο Αντώνη σε ευχαριστώ..ΚΑΙ ΈΛΕΓΑ μήπως κάνεις και μαλάκια και για εμάς, γιατί εμείς με 20.000.000 ευρώ σε στέλνουμε αδιάβαστο εεεεε ,εμείς είμαστε η δύναμη ΤΟ ΞΕΡΗΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μερκελιστης27 Αυγ 2013, 2:22:00 π.μ.

    {ΦΆΤΕ ΡΕ ΝΑ ΠΕΘΆΝΕΤΕ ΝΑ ΣΩΘΟΎΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΚΏΛΟ ΦΤΩΧΟΙ...Η ΑΝΑΠΤΗΞΕΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΦΤΩΧΟΙ..}


    Στα ράφια των σούπερ μάρκετ από 1η Σεπτεμβρίου τα ληγμένα τρόφιμα...

    Στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα βρίσκονται από την 1η Σεπτεμβρίου τρόφιμα «περασμένης διατηρησιμότητας», δηλαδή με παρελθούσα ημερομηνία λήξης, κάτω από συγκεκριμένους όρους.

    Τα τρόφιμα αυτά θα φέρουν ειδική σήμανση, θα είναι φθηνότερα από τα άλλα, ενώ θα επιβάλλονται πρόστιμα σε περιπτώσεις που δεν θα τηρούνται οι παραπάνω κανόνες.

    Όπως αναφέρει σε ενημερωτικό έγγραφό του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, εφεξής επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από τη νομοθεσία ως ευαλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που...
    θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση «Τρόφιμα Περασμένης Διατηρησιμότητας».

    Ο χρόνος διάθεσης των προϊόντων περασμένης διατηρησιμότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση:

    α. Τη μία εβδομάδα στην περίπτωση προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα.

    β. Τον ένα μήνα στην περίπτωση προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους.

    γ. Τους τρεις μήνες στην περίπτωση προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους.

    Την αποκλειστική ευθύνη, στις περιπτώσεις αυτές, για την καλή υγιεινή κατάσταση των προϊόντων φέρει ο πωλητής.

    Προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας απαγορεύεται να διατίθενται σε χώρους ομαδικής εστίασης.

    Απαγορεύεται η αντικατάσταση ή τροποποίηση της χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιονδήποτε.

    Τα παραπάνω προϊόντα πωλούνται μόνο σε χαμηλότερη τιμή.

    Στους παραβάτες επιβάλλονται τα παρακάτω διοικητικά πρόστιμα:

    Έλλειψη πινακίδας με την ένδειξη «Τρόφιμα Περασμένης Διατηρησιμότητας» 1.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.

    Μη διακριτός διαχωρισμός τροφίμων περασμένης διατηρησιμότητας από τα υπόλοιπα τρόφιμα 1.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.

    Παραποίηση (αντικατάσταση ή τροποποίηση) της χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας 2.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.
    Διάθεση τροφίμων περασμένης διατηρησιμότητας σε χώρους ομαδικής εστίασης 5.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.

    Μη τήρηση υποχρέωσης πώλησης τροφίμων με την ένδειξη «Τρόφιμα Περασμένης Διατηρησιμότητας» σε χαμηλότερη τιμή 2.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.

    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ μέσω nonews-NEWS

    ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΝΑ ΤΑΙΖΩ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΗΣΤΕΣ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ...ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΟΛΕ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΟΝΤΡΟΛ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ...ΔΕΝ ΜΑΣΨΕΚΑΖΟΥΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΤΑΙΖΟΥΝ ΜΑΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΓΡΑΦΕΙ27 Αυγ 2013, 2:43:00 π.μ.

    Υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ: Εγινα μαυραγορίτης ...για να σας βοηθήσω,,,

    Στα τομάρια ποτέ δεν έλειψε το θράσος, στα καθάρματα η προκλητικότητα και στους σύγχρονους μαυραγορίτες η αλαζονεία. (Μπορεί φυσικά να είναι και τα τρία μαζί).

    Είναι κάτι παραπάνω από αναίδεια να είσαι αποτυχημένος υποψήφιος της Ν.Δ., να καταντήσεις μαυραγορίτης καμαρώνοντας μάλιστα γιατί πλουτίζεις εκμεταλλευόμενος την ανθρώπινη δυστυχία, και με τα λεγόμενα σου να ρίχνεις το φταίξιμο στον κόσμο γιατί έφτασε στο σημείο να έχει την ανάγκη σου και να σου «ξεπουλάει τους βαφτιστικούς σταυρούς τους για να πληρώσουν τα χαράτσια», όπως χαρακτηριστικά λέει.

    Ο λόγος για τον πρώην ποδοσφαιριστή συνταξιουχο αστυνομικο που δεν πατησε ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ και νυν μαυραγορίτη Τάσο Μητρόπουλο που σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» «έπιασε την καλή ανοίγοντας στην Καλαμάτα και στη Μεγαλούπολη καταστήματα αγοράς χρυσού». ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ; ΜΗΠΩΣ; Η ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗ;

    Φωτογραφίζεται, προκλητικότατα με ένα τεράστιο πούρο, και το μόνο που δεν μας λέει είναι ότι κάνει ιεραποστολικό έργο.

    Και γιατί άλλωστε να μην δηλώνει ενθουσιασμένος από την νέα του δραστηριότητα αφού όπως λέει κι ο ίδιος «πληρώνανε οι άνθρωποι τον χρυσό ως κόσμημα και τώρα τον πουλάνε ως μέταλλο», σ’ αυτόν.

    Εχει ο καιρός γυρίσματα όπως.

    ΜΗΠΩΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΝΥΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥΣ ...ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ Η ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΡΧΕΤΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ27 Αυγ 2013, 2:49:00 π.μ.

    ΟΙ ΛΑΔΑΔΕΣ [Μ. ΓΕΝΙΤΣΑΡΗ]

    «Όσοι πουλάνε ακριβά, οι παλιομασκαράδες,
    θα τους κρεμάσουνε κι αυτούς, όπως τους δυο λαδάδες.

    Που τους κρέμασαν και τους δυο ψηλά σε μια κολόνα κι όσοι πέρναγαν από κει τους έφτυναν το πτώμα.

    Προσέχτε οι υπόλοιποι, μην το περνάτε αστεία, γιατί θα σας κρεμάσουνε στην ίδια την πλατεία».

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΣΜΑ ΕΡΧΕΤΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ

    http://www.youtube.com/watch?v=ENq9scx67U4#t=108

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση