GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Εξακολουθεί να εμπνέει το σύνθημα του Πολυτεχνείου»

«Σήμερα τιμάμε τη μνήμη αυτών που έδωσαν 40 χρόνια πριν τη ζωή τους για να είναι ο τόπος μας ελεύθερος. Το σύνθημα του Πολυτεχνείου «Ψωμί...

«Σήμερα τιμάμε τη μνήμη αυτών που έδωσαν 40 χρόνια πριν τη ζωή τους για να είναι ο τόπος μας ελεύθερος. Το σύνθημα του Πολυτεχνείου «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» εξακολουθεί να μας εμπνέει. Σήμερα ο λαός μας έχει κατακτήσει την ελευθερία και τη μόρφωση σε βαθμό που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία μας και αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση της ευημερίας. Δεν πρέπει όμως να υποτιμούμε τη σημασία των κατακτήσεων αυτών θεωρώντας τις δεδομένες, γιατί χωρίς ελευθερία και μόρφωση δεν μπορεί να ευοδωθεί ο αγώνας για ευημερία», δήλωσε ο γγ της Βουλής, Αθ.Παπαϊωάννου μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

«Τιμούμε, στις 17 Νοεμβρίου, τους αγώνες της νέας γενιάς για Παιδεία και Δημοκρατία. Βγάζουμε, όμως, και τα ουσιαστικά διδάγματα. Για διαρκή αναβάθμιση της Παιδείας που μπορεί να επιτυγχάνεται μόνο με ανοιχτά Πανεπιστήμια. Για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που χρειάζονται για να διασφαλιστεί η νέα προοπτική και να αναγεννηθούν οι προσδοκίες των Ελλήνων. Αλλά και την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, μακριά από άκρα και ακρότητες», δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

«Φέτος, 40 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση, η μνήμη των δεινών που προκάλεσε η δικτατορία είναι πάντα ενεργή. Η συσπείρωση όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων κατά του νεοναζισμού, της βίας, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού είναι ο μόνος ουσιαστικός τρόπος να τιμηθεί η επέτειος» τονίζει στο μήνυμά του για την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η εξέγερση του Νοέμβρη του 1973, υπήρξε πρωτίστως μία υπόθεση της νεολαίας. Σήμερα, που οι νέοι άνθρωποι βιώνουν μία κρίση για την οποία δεν ευθύνονται, είναι ευθύνη και χρέος όλων μας, τιμώντας έτσι την εξέγερση του Νοέμβρη του '73 αλλά και όλα τα θύματα του αντιδικτατορικού αγώνα, να μην επιτρέψουμε να γίνουν μία χαμένη γενιά λόγω ανεργίας και απογοήτευσης» αναφέρει ο κ. Βενιζέλος.

«Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία, στη μεγάλη της πλειοψηφία, έχει πλέον την αποφασιστικότητα που απαιτείται προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει και τη δημοσιονομική κρίση αλλά και την κρίση αξιών και συμπεριφορών, που την ταλανίζει εδώ και καιρό. Οι θεσμικές εγγυήσεις που είναι σύμφυτες με τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου έχουν μεγάλη σημασία, ακόμη όμως μεγαλύτερη σημασία έχει διαφύλαξη της εθνικής μας ενότητας και της κοινωνικής συνοχής», κατέληξε.

«Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης, πηγή έμπνευσης για μια ολόκληρη ζωή», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σαράντα χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει το νόημά του και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα: Για την οριστική απελευθέρωση της χώρας από την θηλιά των μνημονίων. Για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των αδύναμων. Το Πολυτεχνείο είναι εδώ, συνεχίζει να δείχνει το δρόμο για το πως ο λαός όταν πιστεύει στις δυνάμεις του, μπορεί να αμφισβητήσει τη λογική των μονόδρομων και να οργανώσει τις αντιστάσεις ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό. Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για Δημοκρατία, Ισότητα, Κοινωνική Απελευθέρωση», συνεχίζει.

«Σε μια περίοδο όπου η δικομματική κυβέρνηση του μνημονίου πραγματοποιεί μια ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, με τη δημοκρατία να συρρικνώνεται και τον αυταρχισμό και την καταστολή να αποτελούν καθημερινότητα, η μόνη διέξοδος, για τους εργαζομένους και τη νεολαία, είναι η οργανωμένη και συλλογική δράση, η ρήξη και η συλλογική αντίσταση απέναντι στην πολιτική της εξαθλίωσης.

»Απέναντι στη λήθη και σε αυτούς που καταριούνται την Μεταπολίτευση ως συμφορά για τον τόπο, απέναντι στην προσπάθεια που επιχειρείται από λογής λογής ακροδεξιούς, με αιχμή το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, να αθωωθεί η στρατιωτική δικτατορία, να σπιλωθεί η μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και να ξαναγραφτεί η ιστορία, σβήνοντας τους αγώνες του λαού μας για Ανεξαρτησία, κοινωνική Δικαιοσύνη και Ελευθερία, εμείς απαντάμε με την μνήμη, απαντάμε με την καλύτερη απόδοση τιμής, που είναι η συνέχιση της πάλης για μια καλύτερη ζωή.

»Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε πραγματικά τις ζωές μας στα χέρια μας. Να διώξουμε την κυβέρνηση του μνημονίου και να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά, αγωνιστικά και ειρηνικά την Κυριακή 17/11 στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα. Προσυγκέντρωση στις 3 το μεσημέρι στην πλ. Κλαυθμώνος», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Σαράντα χρόνια από τη μεγαλειώδη εξέγερση του Πολυτεχνείου και ενώ η χώρα διέρχεται τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση της Μεταπολίτευσης, τα αιτήματα της εξέγερσης του 73 για ισότητα και δημοκρατικά δικαιώματα, παραμένουν ορόσημα και περισσότερο επίκαιρα από ποτέ», σημειώνεη η ΔΗΜΑΡ.

«Η νέα γενιά σήμερα μαστίζεται από την κρίση και την ανεργία. Βλέπει τις προοπτικές της να συρρικνώνονται και τα όνειρά της να χάνονται, αλλά αρνείται να τεθεί στο περιθώριο της ιστορίας. Αρνείται να αποτελέσει «τη χαμένη γενιά» και είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει το μέλλον που της αξίζει. Για να επιτευχθεί αυτό δεν πρέπει να υποκύψει στα ψευδοδιλλήματα και το λαϊκισμό, αναγνωρίζοντας παράλληλα ως το μεγαλύτερο χρέος της την αδιάκοπη μάχη ενάντια στα φαινόμενα φασισμού και τη διαφύλαξη της Δημοκρατίας. Ειδικά σε μια εποχή που φαντάσματα του παρελθόντος ξανά την επιβουλεύονται», συμπληρώνει.

1 σχόλιο

  1. Η άθλια φορομπηχτική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με την άνανδρη δολοφονία των 2 Χρυσαυγιτών κατάφεραν να ανεβάσουν δημοσκοπικά ακόμα περισσότερο την Χ.Α.

    Πλησιάζει Πολυτεχνείο και ο κόσμος, στα καφενεία και στις παρέες, λοιδωρεί κάποιους από τους πρωταγωνιστές του ηρωικού Πολυτεχνείου που βολεύτηκαν και πλούτισαν και μπήκαν σε καρέκλες και οδήγησαν τη χώρα στη πτώχευση και τον ελληνικό λαό σε εξαθλίωση.Και, δυστυχώς, τους συγκρίνει με τους χουντικούς και λένε ότι αυτοί πέθαναν πάμφωτοι, ενώ οι κάποιοι "δημοκράτες" έχουν εκατομμύρια σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού από τη λεηλασία των ταμείων, του Δημοσίου χρήματος, του Χρηματιστηρίου, της Ε.Ε και των διαφόρων έργων.

    2 εκ. άνεργοι
    5.000 αυτοκτονίες
    4 εκ. άνθρωποι με μισθούς ή συντάξεις πείνας με άθλια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
    200.000 μετανάστες στο εξωτερικό.
    Ανελέητοι διπλοί και τριπλοί φόροι, χαράτσια και τέλη στην ακίνητη περιουσία του Ελληνικού λαού, χειρότεροι της Τουρκοκρατίας.
    50 χρόνια μνημόνιο και εξαθλίωση και υποταγή, από ανθρώπους που φώναζαν στο Πολυτεχνείο για "εθνική ανεξαρτησία", "ελευθερία"!

    Και ο ελληνικός λαός, και η νεολαία, αποχαυνωμένοι αμφότεροι από το χαζοκούτι και την αδιαφορία δεν μπορούν ούτε αντίσταση να προβάλλουν, ούτε να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, τώρα που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους κάνουν σκλάβους, γυρνώντας μας στον Μεσαίωνα, με την εξαφάνιση της μεσαίας αστικής τάξης. Οι "αγανακτισμένοι" εξαφανίστηκαν, ο καθένας για την "πάρτη" του, κανένας δεν αντιδρά, περιμένοντας το μοιραίο.

    Αν υπήρχε διάθεση, αυτό το τριήμερο θα έπρεπε να είναι 100.000 - 200.000 άνθρωποι μέσα κι έξω από το Πολυτεχνείο και να διαμαρτύρονται κατά της συγκυβέρνησης. Που είναι οι άνεργοι ; Που είναι οι συμβασιούχοι ; Που είναι οι απολυμένοι ; Που είναι αυτοί της διαθεσιμότητας ; Που είναι οι εκπαιδευτικοί ; Που είναι οι φοιτητές και οι νέοι ; Που είναι νέοι ηγέτες ( όχι πολιτικάντηδες ) να κατεβάζουν εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ;

    Η συσσωρευμένη οργή θα εκφραστεί δυνατά στις κάλπες ( δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές, εθνικές ), όπου ο Σύριζα θα πιάσει 30% και άνω, η Χ.Α 20%, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ πάνω από 10%, καταγκρεμίζοντας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ και όλα τα φιλομνημονιακά αποκόμματα της καταστροφής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση