GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΣΔΟΕ Κρήτης ερευνά στο ΠΑΓΝΗ ακόμη και δωρεές που δόθηκαν σε καρκινοπαθείς!

Την οργή των εργαζομένων έχει προκαλέσει η έφοδος του ΣΔΟΕ Κρήτης στο ΠΑΓΝΗ, το οποίο «ξεσκονίζει» ακόμη τις δράσεις του σωματείου του ...

Την οργή των εργαζομένων έχει προκαλέσει η έφοδος του ΣΔΟΕ Κρήτης στο ΠΑΓΝΗ, το οποίο «ξεσκονίζει» ακόμη τις δράσεις του σωματείου του νοσοκομείου, μέσα από τις οποίες στήριζαν...
καρκινοπαθείς και ανθρώπους που είχαν ανάγκη!

Σύμφωνα με πληροφορίες του CretePlus.gr οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ βρίσκονται για μια ακόμη φορά στο νοσοκομείο, ερευνώντας παραστατικά και αποδείξεις για δράσεις που έχουν γίνει από το σωματείο εργαζομένων εδώ και μια δεκαετία περίπου. Στο πεδίο έρευνας των ελεγκτών βρίσκονται τόσο πρωτοβουλίες της εκάστοτε διοίκησης που έχουν να κάνουν με την πραγματοποίηση κινήσεων, όπως οι εκδρομές και οι χοροεσπερίδες που διοργανώνονταν, η λειτουργία του κυλικείου κτλ, όσο και πρωτοβουλίες που είχαν να κάνουν με τη βράβευση μαθητών, αλλά και την οικονομική στήριξη καρκινοπαθών, καθώς και εργαζόμενων που έχουν εγχειριστεί και είχαν άμεση ανάγκη από χρήματα!

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το CretePlus.gr οι ελεγκτές έχουν ξεκινήσει έρευνα στα οικονομικά πεπραγμένα του σωματείου, τα μέλη του οποίου, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν έχουν κανένα απολύτως θέμα με τον έλεγχο. Όμως τίθενται μια σειρά από ηθικά ζητήματα, με το θέμα σύμφωνα με μέλος του σωματείου να είναι και πολιτικοσυνδικαλιστικό.

Τα συνδικάτα διέπονται από νόμο 1264, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα μέσα από εκλεγμένες εξελεγκτικές επιτροπές και τη γενική συνέλευση των εργαζομένων να ενημερώνει και να παίρνει ψήφο και σε ό,τι αφορά τα οικονομικά πεπραγμένα.

«Το ΣΔΟΕ Κρήτης, μπορεί να είναι ένα όργανο δίωξης του οικονομικού εγκλήματος, όμως θα πρέπει να σταθμίζει και κάποιους παράγοντες. Δεν μπορεί για παράδειγμα να παρεμβαίνει στη λειτουργία του σωματείου σε ότι έχει να κάνει με τη δράση του. Δεν μπορεί να ρωτάει για ποιο λόγο δώσαμε σε έναν μαθητή ένα χρηματικο ποσό ως έπαινο ή γιατί στηρίξαμε έναν συνάδελφο καρκινοπαθή. Άλλωστε οι βραβεύσεις των μαθητών των εργαζομένων γίνονται δημόσια και έπειτα από την διαπίστωση ότι ήταν πλέον φοιτητές (μέσω πιστοποιητικού εγγραφής στο Πανεπιστήμιο). Ενώ για κάθε άλλη δράση, υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίες πάρθηκαν με διαφάνεια και υπάρχουν παραστατικά.

Δεν είναι δυνατόν το ΣΔΟΕ να θεωρεί αυτές τις πράξεις δωρεές, οι οποίες θα πρέπει να υπόκεινται στην ίδια γραφειοκρατική – φορολογική διαδικασία με άλλες ενέργειες», αναφέρει μέλος του σωματείου.

Σημειώνεται πως ανάλογα με τις εξελίξεις και την κατάληξη της έρευνας του ΣΔΟΕ, θα υπάρξουν και οι αντίστοιχες ενέργειες από το σωματείο εργαζομένων και τα συνδικάτα, τα οποία είναι ενήμερα για τον έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση