GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποβάθμισαν την Ρωσία

Ο Standard & Poor”s υποβάθμισε χθες σε «αρνητική» την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της Ρωσίας λόγω των οικονομικών κινδύνων ...


Ο Standard & Poor”s υποβάθμισε χθες σε «αρνητική» την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της Ρωσίας λόγω των οικονομικών κινδύνων οι οποίοι σχετίζονται με τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, όπως ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης αυτός.
Η υποβάθμιση αυτή σημαίνει ότι ο οίκος ενδέχεται να μειώσει το προσεχές διάστημα το κρατικό αξιόχρεο της Ρωσίας, το οποίο τοποθετεί σήμερα στη βαθμίδα BBB, η οποία αντιστοιχεί σε μέτρια ποιότητα επένδυσης αλλά πάντως από ένα κράτος που είναι σε θέσει να εκπληρώνει επαρκώς τις υποχρεώσεις του προς τους πιστωτές του.
Η υποβάθμιση της προοπτικής «αντανακλά την άποψή μας ότι εντείνονται οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και η πιθανότητα επιβολής οικονομικών κυρώσεων από τις ΗΠΑ και την ΕΕ» οι οποίες θα μπορούσαν «να μειώσουν τη ροή των επενδύσεων και να εντείνουν τη φυγή κεφαλαίων, εξασθενώντας ακόμη περισσότερο την απόδοση της ρωσικής οικονομίας, η οποία ήδη βρισκόταν σε πορεία επιδείνωσης», ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης στην ανακοίνωσή του.
«Κατά την άποψή μας, η γεωπολιτική κατάσταση έχει ήδη αρνητικές επιπτώσεις για τη ρωσική οικονομία», ανέφερε ο S&P, ο οποίος ανέφερε ότι η φυγή κεφαλαίων από τη Ρωσία το πρώτο τρίμηνο του 2014 εκτιμά πως ανήλθε σε 60 δισ. δολάρια — χωρίς όμως να δίνει ένα αντίστοιχο μέγεθος για το 2013.
«Αναμένουμε ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κι άλλες κυρώσεις», τόνισε ο S&P, σημειώνοντας πως αυτές θα μειώσουν περαιτέρω τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ρωσίας.
Ο αριθμός ανάπτυξης, που πέρυσι έφθασε το 1,3% του ρωσικού ΑΕΠ, αναμένεται να επιβραδυνθεί στο 1%, «εάν οι αβεβαιότητες λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων δεν διαλυθούν σύντομα».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. ΑΤΙΜΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ, μην τολμήσετε και δώσετε το Ελληνικό και την παραλιακή ζώνη της Αθήνας σε Τούρκους επιχειρηματίες, δηλαδή στο Τούρκικο κράτος, όπως κάματε με τον Αστέρα της Βουλιαγμένης και το Μικρολίμανο, την Αρχαία Μουνιχία στον Πειραιά όπου ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΞΑΝΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΤΙΜΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΨΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ .
    ΑΤΙΜΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΔΙΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ;
    ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΔΩΣΕΤΕ ΑΛΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!
    Η ΣΟΥΒΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ, Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΥΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ! ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ.
    ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΤΕΚΝΑ.
    ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΤΕ, ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ, ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ, ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!!!!!
    ( Όσο για αυτό που αγόρασε η Εθνική Τράπεζα στην Κωνσταντινούπολη, για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, έχει καμιά σχέση με αυτά που αγοράζουν οι Τούρκοι στην Ελλάδα μας? Άλλωστε εκεί ο Τούρκικος ( ΟΧΛΟΣ ) ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ, ΕΔΩ ΤΙ?
    Γι’ αυτό τον λόγο είναι άλλωστε και μια μαζεμένη εδαφικά επένδυση, για να είναι εύκολα διαχειρήσιμη από τον τούρκικο όχλο όταν πάρει εντολή από την τουρκική κυβέρνηση να του βάλει φωτιά και να την ξεπαστρέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση