GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σιγή ιχθύος για το έγκλημα στη Σκιάθο...

Όταν σκοτώνεις το οξυγόνο, το περιβάλλον και την φύση που ανήκει σε όλους μας προκειμένου να κερδίσεις χρήμα, διαπράττεις ένα από τα...



Όταν σκοτώνεις το οξυγόνο, το περιβάλλον και την φύση που ανήκει σε όλους μας προκειμένου να κερδίσεις χρήμα, διαπράττεις ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας…

Μια παραλία που κάποτε ήταν η βασίλισσα της Σκιάθου, με τα καταπράσινα πεύκα της και τα καταγάλανα νερά να δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο, σήμερα μοιάζει σαν ένα κατεστραμμένο παραθαλάσσιο οικόπεδο… Και όλα αυτά γιατί οι ιδιοκτήτες θέλησαν να καταλάβουν παράνομα, σύμφωνα με μηνυτήρια αναφορά την οποία παρουσιάζουμε στην συνέχεια, μια ολόκληρη παραλία ανοίγοντας καντίνες και κλαμπ, με τις αρμόδιες αρχές να κάνουν «πλάτες» στο περιβαλλοντικό αυτό έγκλημα!

Η φύση θέλει τον χρόνο της για να γιατρέψει τις πληγές της… Εμείς δεν θα προλάβουμε να απολαύσουμε ξανά την πανέμορφη εικόνα που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας και ίσως αποτυπωμένη σε κάποιες φωτογραφίες… Τα παιδιά μας όμως θα προλάβουν. Γιατί να τους το στερούμε λοιπόν;
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ» ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
«Στο νησί της Σκιάθου έχουν τελεστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα κατά τρόπο προκλητικό, ύποπτο και εν τέλει σκανδαλώδη, μια σειρά από έκνομες πράξεις που όχι μόνο εξυπηρετούν αθέμιτα συμφέροντα ιδιωτών εις βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος, αλλά και βλάπτουν βάναυσα το περιβάλλον τόσο από άποψη οικολογική όσο και αισθητική και όλα αυτά με την ανοχή, αν όχι με τις ευλογίες, τον αρμοδίων αρχών»…

Τα παραπάνω λόγια προέρχονται από σοβαρότατη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και αφορά ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείτε τα τελευταία χρόνια στην Σκιάθο, για «χάρη» της «τουριστικής ανάπτυξης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε σε καταγγελίες αλλά και ρεπορτάζ που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα λοιπόν, όπως αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά, στην ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας και φυσικού κάλλους θέση «ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ» με το ειδικότερο τοπωνύμιο «ΚΡΑΣΣΑ ΜΠΑΝΑΝΑ» γνωστή και ως παραλία ΒΑΝΑΝΑ, προκειμένου να λειτουργήσει το κατάστημα με τον διακριτικό τίτλο «BANANISTAS» έχουν από τις αρχές του 2012 και μέχρι σήμερα εκτελεστεί μη νόμιμες υλικές ενέργειες με τις οποίες παραβιάζεται σειρά διατάξεων της πολεοδομικής νομοθεσίας, της νομοθεσίας για την προστασία των δασών, της νομοθεσίας για την απευθείας παραχώρηση του αιγιαλού, της νομοθεσίας για την αδειοδότηση των καταστημάτων και προπαντός του ΠΚ και ειδικών ποινικών διατάξεων.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά έχουν τελεστεί:
1. Παραβιάσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας
Έχει εκδοθεί μη νόμιμα άδεια οικοδομής της Πολεοδομίας Σκιάθου για την ανέγερση ισόγειας κατοικίας και καταστήματος με υπόγειο στο ακίνητο. Μάλιστα για την έκδοση της παραπάνω άδειας υποβλήθηκε τοπογραφικό διάγραμμα στο οποίο δεν αποτυπώθηκε το ρέμα το οποίο διέρχεται από το ακίνητο με σκοπό να επιτραπεί η δόμηση των κτιρίων στην συγκριμένη θέση. Επιπλέον τα υφιστάμενα κτίρια έχουν κατασκευαστεί σε άλλες θέσεις, από αυτές στις οποίες εμφανίζονται στην άδεια και θα έπρεπε να θεωρούνται αυθαίρετα και κατεδαφιστέα ενώ θα έπρεπε να επιβληθούν και τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Οι κατασκευές που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στον χώρο έχουν αλλοιώσει παντελώς τη μορφολογία του εδάφους και υποβαθμίζουν πλήρως την αισθητική της ευρύτερης περιοχής.

2. Παραβιάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των δασών
Για την πρόσβαση στο ακίνητο έγινε παρανόμως και άνευ σχετικής άδειας την άνοιξη του 2012 εκχέρσωση του δάσους προκειμένου να ανοιχτεί δρόμος. Η προέγκριση υπό τον όρο και την σχετική διαβεβαίωση της εταιρείας ότι θα προβεί σε αναδάσωση, δεν τηρήθηκε αφού τμήμα της αναδασωτέας έκτασης χρησιμοποιείται καθημερινά ως δρόμος πρόσβασης. Είναι δε απορίας άξιο πως χορηγήθηκε στην ως άνω εταιρεία προέγκριση αδείας και στη συνέχεια οριστική άδεια, όταν από τις προσκομιζόμενες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του νησιού υφίσταται ΟΜΟΛΟΓΙΑ του νομίμου εκπροσώπου της επιχειρήσεως σχετικά με την εμπλοκή του στην εκχέρσωση δασικής εκτάσεως, η οποία χρησιμοποιείται πλέον ως η κύρια οδός από την οποία έχει πρόσβαση το καταναλωτικό κοινό στην επιχείρησή τους.
3. Παραβιάσεις της νομοθεσίας για την απευθείας παραχώρηση της χρήσης του αιγιαλού στο κατάστημα ως δήθεν όμορο
Παρότι μεταξύ του καταστήματος και του ακινήτου στο οποίο βρίσκεται παρεμβάλλεται το δάσος το οποίο είναι δημοτικής κτήσης, έχει κριθεί από το Δήμο Σκιάθου ότι είναι όμορο το κατάστημα στον αιγιαλό και έχει περαιτέρω παραχωρηθεί απευθείας χωρίς δημοπρασία τμήμα του αιγιαλού για τοποθέτηση καντίνας και ομπρελοκαθισμάτων. Η μη νόμιμη αυτή πράξη προκαλεί και προφανή ζημιά στα συμφέροντα του Δήμου, ο οποίος θα μπορούσε να κερδίσει χρηματικό ποσό, εάν προκηρυσσόταν διαγωνισμός για τις θέσεις αυτές. Περαιτέρω δεν τηρούνται ούτε καν αυτές οι μη νόμιμες παραχωρήσεις αλλά γίνεται και επιπλέον αυθαίρετη κατάληψη του αιγιαλού για την τοποθέτηση περισσότερων ομπρελοκαθισμάτων ενώ η καντίνα έχει τοποθετηθεί σε άλλη θέση από την παραχωρηθείσα.

4. Παραβιάσεις της νομοθεσίας για την αδειοδότηση του καταστήματος
Με την παραπάνω άδεια ως σχετικό δικαιολογητικό στοιχείο έχουν εκδοθεί μη νόμιμα από τον Δήμο Σκιάθου οι σχετικές διοικητικές πράξεις για τη λειτουργία του καταστήματος και συγκεκριμένα η προέγκριση και η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του. Όλες οι παραπάνω πράξεις ως ερειδόμενες στην παραπάνω άδεια αλλά λόγω και των λοιπών αυθαιρέτων οικοδομικών εργασιών καθώς και της μη τήρησης του όρου της προέγκρισης για την υλοποίηση της αναδάσωσης είναι μη νόμιμες και ανακλητέες.
Για τους παραπάνω λόγους αιτείται η καταδίκη παντός υπευθύνου και η παραδειγματική τιμωρία για τα ως άνω εγκλήματα.
Την ίδια ώρα οι καταγγελίες και μετά από την αδιαφορία των αρχών, αγγίζουν και το Υπουργείο Οικονομικών, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να έχουν γίνει ενέργειες προκειμένου να παύσουν οι παράνομες αυτές πράξεις.

Επίσης αναφορά γίνεται και στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αφού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, υπήρξε κακοδιοίκηση από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να λειτουργήσει το μαγαζί «BANANISTAS» το οποίο και έχει παραχωρηθεί απευθείας και χωρίς δημοπρασία.
Μετά από όλα αυτά εύλογα αναρωτιόμαστε ως πότε τα εγκλήματα εις βάρους του λαού, του δημοσίου συμφέροντος και του καλού όλων μας, θα χαίρουν την στήριξη των αρχόντων που ψηφίζουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση