GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπουτάρης: Δεν μπορώ να παραβώ τον νόμο

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της αξιολόγησης, αλλά και στ...


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της αξιολόγησης, αλλά και στην αντίδραση ορισμένων δημάρχων, αλλά και της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, στους ελέγχους των συμβάσεων.
«Ένας νόμος του κράτους είναι αυτός που είναι. Έχω αντίθετη άποψη για την αξιολόγηση, ας πούμε. Είναι βλακώδης, έτσι όπως γίνεται. Ο νόμος είναι πάρα πολύ κακός, με το 15% και τη διαδικασία αξιολόγησης όλη.
Ή θα πουν ότι βγάζουμε νέο σύστημα αξιολόγησης που θα είναι ουσιαστικό ή κάνουμε την αξιολόγηση, όπως είναι, να πάρουν όλοι δεκάρια, να ησυχάσουμε. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει», τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης, για να προσθέσει:
«Εμείς την αξιολόγηση, εν τέλει, θα την κάνουμε, διότι αν δεν την κάνουμε θα επέμβει ο εισαγγελέας. Πρέπει να την κάνουμε, αυτό λέει ο νόμος.
Δεν μπορούμε να πάμε εναντίον κάθε νόμου. Οπότε μας “καπνίσει” μας συμφέρει ο νόμος και όποτε μας “καπνίσει” δεν μας συμφέρει ο νόμος», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.
Ο δήμαρχος, αναφερόμενος στου ελέγχους που γίνονται από τους ελεγκτές, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:
«Αυτή η ιστορία είναι καθ’ όλα νόμιμη. Είναι μία απόφαση υπουργική, είναι ένας νόμος, που λέει ότι πρέπει να επανελεγχθούν όλες αυτές οι ιστορίες και δεν μπορούμε να έχουμε απολύτως καμία αντίρρηση».
Και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε 700-800 φακέλους. Αν βγουν από αυτούς 5 που είναι παράνομοι, αυτούς θα στηρίξουμε; Αν εγώ υπογράψω μια πλαστή επιταγή, θα με στηρίξει κανένας;».
Στην επισήμανση ότι ο υπουργός Εσωτερικών με τις δηλώσεις του «φλερτάρει» περισσότερο με την Περιφερειάρχη Αττικής, παρά με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος έχει θεσπίσει τον νόμο, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε:
«Ο κ. Ντινόπουλος μπορεί να “φλερτάρει” με όποιον θέλει, εγώ σαν δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν μπορώ να παραβώ τον νόμο».
Στην ερώτηση αν συμμερίζεται την άποψη ότι “θα είναι καταστροφή αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία” ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε κατηγορηματικά:
«Οχι, δεν θα είναι καταστροφή, σίγουρα», ενώ στο ερώτημα αν μπορούσε να ηγηθεί της κεντροαριστεράς ο κ. Μπουτάρης ανέφερε:
«Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να είμαι καλός δήμαρχος στην πόλη μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση