GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα ταξίδια του Τσίπρα στο εξωτερικό

Σειρά ταξιδιών εκτός Ελλάδος, τόσο για θέματα εξωτερικής πολιτικής, όσο και για τα εργασιακά, προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα...


Σειρά ταξιδιών εκτός Ελλάδος, τόσο για θέματα εξωτερικής πολιτικής, όσο και για τα εργασιακά, προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει επιλέξει συναινετικούς τόνους με την κυβέρνηση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, προγραμματίζει τρία ταξίδια σε γειτονικές χώρες:
- Το διήμερο 1 και 2 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί την Κύπρο, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς. Στην πρόθεση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να συναντηθεί και με τουρκοκύπριους αριστερούς ηγέτες, πλην όμως η δύσκολη θέση που βρίσκεται ο Ταλάτ στα κατεχόμενα, μάλλον απομακρύνει αυτή την εκδοχή. Ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να στηρίξει πλήρως τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και να αφήσει αιχμές για την τουρκική προκλητικότητα.
- Από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί τα Τίρανα.
- Στις 8 ή 9 του μηνός θα μεταβεί στο Βελιγράδι.
Το τελευταίο διάστημα στην Κουμουνδούρου υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και προετοιμασία θέσεων για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Πρόσωπα κλειδιά η υπεύθυνη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα Νάντια Βαλαβάνη, ο επικεφαλής από την Πολιτική Γραμματεία Κώστας Ήσυχος και ο νέος διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, ο νεαρός πρέσβης Βαγγέλης Καλπαδάκης.
Ο Αλ. Τσίπρας, πάντως, συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με τους πρέσβεις των χωρών της Λατινικής Αμερικής, της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής, της Ρωσίας, της Κίνας, της Κύπρου και της Παλαιστίνης ενώ έχει προγραμματίσει τετ α τετ με τους πρέσβεις της Αιγύπτου και του Ισραήλ. Αργά, αλλά σταθερά, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρχίζει να αποκρυσταλλώνει και την εξωτερική της πολιτική.
Σήμερα αντιπροσωπεία του κόμματος με την Νάντια Βαλαβάνη και τον Κώστα Ήσυχο ταξιδεύει για τη Ρωσία, προσκεκλημένη της Δούμα για το Συνέδριο των ευρωρωσικών σχέσεων, στο οποίο προσκεκλημένη από την Ελλάδα είναι και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
Στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προγραμματίζει επίσης επίσκεψη, πιθανότατα στις 7 Δεκεμβρίου στη Γενεύη και στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας προκειμένου να θέσει τα θέματα του κατώτατου μισθού και των εργασιακών σχέσεων, στη νέα επιδείνωση των οποίων επιμένει η τρόικα.
- Μεγάλο άνοιγμα ψηφοδελτίων προανήγγειλε ο Τσίπρας
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση