GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαχινίδης: Κάποιοι δεν συνειδητοποιούσαν το που ακριβώς βρισκόμαστε

Ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με το Κόμμα Δημοκρατών Σοσιαλιστών μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου απάντησε μεταξ...


Ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με το Κόμμα Δημοκρατών Σοσιαλιστών μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου απάντησε μεταξύ άλλων και στο ερώτημα γιατί προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου στη δημιουργία του ΚΙΔΗΣΟ.
«Εδώ και πάρα πολύ καιρό το ΠΑΣΟΚ είχε αρχίσει να καταγράφει συνεχείς απώλειες δυνάμεων, πολιτικών δυνάμεων, από ανθρώπους, εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια, που το στήριξαν σε αυτή τη διαδρομή και το έκαναν ένα από τα δύο ισχυρότερα κόμματα της χώρας. Απέναντι σε αυτή την εικόνα που κατέγραφε ο καθένας από εμάς, πολλοί, στο δημόσιο λόγο μας, είτε στα αρμόδια όργανα, είχαμε καταθέσει τις ανησυχίες μας και προτάσεις για το πως θα ανακοπεί αυτή η συρρίκνωση αυτού του ιστορικού χώρου. Και αυτές οι προτάσεις ποτέ δεν αντιμετωπίστηκαν θετικά. Αντίθετα, αποκλήθηκαν προτάσεις που ήταν ζητήματα εξωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι δεν συνειδητοποιούσαν το που ακριβώς βρισκόμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαχινίδης.
Και πρόσθεσε: «Ούτε συνειδητοποιούσαν ότι η κρισιμότητα των περιστάσεων, και δεν το λέω εγώ διαπιστώνεται τι γίνεται από την ευρωπαϊκή συζήτηση για το ενδεχόμενο του Grexit, απαιτεί κόμματα διατεθειμένα να εργαστούν για την ασφαλή και οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση. Κόμματα τα οποία μπορούν να δώσουν έκφραση και φωνή σε πολίτες που ένιωθαν άστεγοι. Αυτή την πρωτοβουλία πήραμε και δημιουργήσαμε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Για την ανασύνταξη του χώρου , για να δώσουμε τη δυνατότητα ξανά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας εγκατέλειψαν, που ένιωσαν ότι δεν μπορούσαν να εκφραστούν μέσα από την ιστορική παράταξη, να έχουν ξανά δράση και παρουσία στα πολιτικά δρώμενα της χώρας».

2 σχόλια

  1. ΣΟΚ. ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ. ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΜΕ ΕΝΑ GREXIT.

    Πολύ ακριβά θα πλήρωναν μια ενδεχόμενη
    έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με τον Γκι Φερχόφστατ, πρόεδρο των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το τίμημα θα ήταν τεράστιο για την ευρωζώνη, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα.

    Σε εκδήλωση των Φιλελευθέρων με θέμα την ανάπτυξη, ο Φερχόφστατ επεσήμανε πως η συζήτηση για το Grexit «δεν είναι έξυπνη, είναι αντιπαραγωγική γιατί ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα αποτελέσει σοκ για την ευρωζώνη».

    Μάλιστα αποκάλυψε και στοιχεία με συγκεκριμένα ποσά που θα επιβάρυνε ένα Grexit κάθε κράτος-μέλος, τα οποία, πράγματι, προκαλούν ίλιγγο:

    Με τις εγγυήσεις που έχουν δοθεί από τα κράτη μέλη ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα κόστιζε 66 δισ-80 δισ ευρώ στη Γερμανία, 49 δισ. ευρώ στη Γαλλία, 44 δισ. ευρώ στην Ιταλία, 229 δισ. Ευρώ στην Ισπανία, 3 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία, 6 δισ. ευρώ στην Πορτογαλία.

    «Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ενδεχόμενη έξοδος θα συνιστούσε σοβαρή απειλή για την οικονομική ανάκαμψη των περισσότερων χωρών της ευρωζώνης» τόνισε ο Φερχόφστατ. «Η εναλλακτική δεν είναι να ξαναρχίσουμε να συζητάμε για ενδεχόμενη αποχώρηση χωρών από το ευρώ αλλά να αρχίσουμε μια θαρραλέα συζήτηση σχετικά με την ανάπτυξη στην ευρωζώνη και τα κράτη μέλη» πρόσθεσε. Εκτίμησε ακόμη ότι η ευρωζώνη δεν είναι μόνο μια οικονομική ένωση αλλά μια κοινότητα βασισμένη σε αρχές και δεν ανήκει στους άλλους να πουν τι θα πρέπει να πράξουν οι Ελληνες οι οποίοι έχουν τη δημοκρατική επιλογή για τον ποιόν θα ψηφίσουν.


    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
    ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΙΔΗΣΟ. ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΡΟΣΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ,ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ, ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΕ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΙΣΧΟΣ. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *