GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Σήμερα κυριαρχούν τα ηλεκτρονικά δισκοπωλεία και το YouTube"

Η εξαιρετική καλλιτέχνις και μουσικός, Λία Βίσση, σε συνέντευξή της στο "Πρώτο Θέμα", μίλησε για το πως ξεκίνησε το ταξίδ...



Η εξαιρετική καλλιτέχνις και μουσικός, Λία Βίσση, σε συνέντευξή της στο "Πρώτο Θέμα", μίλησε για το πως ξεκίνησε το ταξίδι της στη μουσική και τη έχει αλλάξει από τα πρώτα βήματα που έκανε στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας μέχρι τώρα.
Πως ξεκίνησε
«Όλη μου η ζωή είναι μόνο μουσική. Από τεσσάρων ετών άρχισα μαθήματα πιάνου και ήξερα τι θέλω να γίνω. Δεν μετάνιωσα ποτέ γι' αυτή την απόφαση, ποτέ δεν αμφέβαλα για το αν ακολουθώ τον σωστό δρόμο, αφού ποτέ μου δεν φαντάστηκα ότι θα κάνω κάτι άλλο.
Ήμουν στο ωδείο στην Κύπρο, μάθαινα πιάνο, η Άννα τραγουδούσε.
Η μητέρα μας, η Σοφούλα, η άτυπη μάνατζέρ μας, είδε μια προκήρυξη μουσικού διαγωνισμού σε μια εφημερίδα και πίστεψε ότι θα έπρεπε να λάβουμε μέρος.
Πήραμε το πρώτο βραβείο. Τη θυμάμαι ακόμη να μας περιμένει στο σχόλασμα έξω από το σχολείο και να μας οδηγεί στο ΡΙΚ για να λάβουμε μέρος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.
Αργότερα ξεκινήσαμε μαζί με την Αννα τις ζωντανές εμφανίσεις.
Ήταν πολύ όμορφα. Υπήρχε μια εφηβική αθωότητα, χωρίς να αλλοιωθούν ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά μας. Ήμασταν μελετηρές, κάναμε πολύωρες πρόβες καθημερινά.
Το 1973 ήρθαμε στην Αθήνα. Εγώ τελείωνα το σχολείο και είχα ήδη πάρει το πτυχίο στο πιάνο, αλλά ήθελα να συνεχίσω για το δίπλωμα του πιάνου και ανώτερα θεωρητικά.
Η Αννα είχε υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία Minos Μάτσας. Μετακομίσαμε όλη η οικογένεια στην Αθήνα. Για μένα ήταν το επόμενο βήμα στις σπουδές μου, για την Άννα ήταν ένα όνειρο που εκπληρωνόταν».
Η μουσική βιομηχανία
«Τότε οι εταιρείες είχαν στο μυαλό τους το χτίσιμο μιας καριέρας διαχρονικής. Σήμερα είναι σίγουρα λιγότερες οι δισκογραφικές μιας και κυριαρχούν τα ηλεκτρονικά δισκοπωλεία και το YouTube.
Οι παραγωγοί ψάχνουν παιδάκια για να τους χτίσουν μια καριέρα ενός-δύο χρόνων.
Έπειτα τους κάνουν στην άκρη και συνεχίζουν με άλλους. Δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη οι τραγουδιστές με τη φωνητική δυνατότητα και την προσωπικότητα να διαδεχτούν τους παλιούς.
Έχω πολύ καιρό να ακούσω μια καλή φωνή.
Εξαιρέσεις είναι η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και η Νατάσσα Μποφίλιου. Επίσης, δεν γράφονται καλά τραγούδια πια ώστε να αξιοποιηθεί μια καλή φωνή.
Αναμασώνται παλιές μουσικές συνταγές. Πιστεύω πως έχει ειπωθεί και γραφτεί ότι ήταν να ειπωθεί. Δεν μπορεί να γραφτεί κάτι καινοτόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση