GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντράγκι σε Τσίπρα: Οι ελληνικές τράπεζες έχουν χρήματα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε αργά τη νύχτα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλ...

Ντράγκι σε Τσίπρα: Οι ελληνικές τράπεζες έχουν χρήματα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε αργά τη νύχτα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της απόφασης της ΕΚΤ να μην δέχεται ελληνικά ομόλογα.

Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Ντράγκι διαβεβαίωσε τον κ. Τσίπρα πως η απόφαση αυτή δεν θα επηρεάσει το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα αφού οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση μέσω του ELA.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας τόνισε στον κεντρικό τραπεζίτη της Ευρώπης πως τον δεσμεύει απόλυτα η πρόσφατη λαϊκή εντολή και στη βάση αυτή θα συνεχίσει να αναζητεί συμφωνία με τους εταίρους.

Το θέμα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου που σχολιάζει ότι η κίνηση αυτή ήταν μια προειδοποίηση προς την Ελλάδα ότι "η υπομονή δεν είναι άπειρη", γράφει το Bloomberg.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως η ΕΚΤ "σταματά την ήπια μεταχείριση του ελληνικού χρέους, ως μια προειδοποίηση προς την Αθήνα". Το Reuters σχολιάζει ότι η ανακοίνωση αυτή είναι "εντελώς αντίθετη" από τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο κ. Ντράγκι στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, κατά τη συνάντηση τους νωρίτερα, ότι η ΕΚΤ θα "κάνει ό,τι χρειαστεί για να στηρίξει" κράτη - μέλη όπως η Ελλάδα.

Το BBC σημειώνει πως η "ΕΚΤ σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα". "Είναι σαφές ότι η ΕΚΤ στέλνει σινιάλο στην ελληνική κυβέρνηση: Θα μιλήσετε με την τρόικα και θα κάνετε συμφωνία... αλλιώς θα συμβούν πολύ κακά πράγματα" γράφει το ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση