GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο οπαδικός χάρτης της Ελλάδας!

Ποιά είναι η δημοφιλέστερη ποδοσφαιρική ομάδα στην Ελλάδα; Με πόση διαφορά από την δεύτερη; Ποια ομάδα αναδεικνύεται τρίτη δύναμη; Έχει α...

Ποιά είναι η δημοφιλέστερη ποδοσφαιρική ομάδα στην Ελλάδα; Με πόση διαφορά από την δεύτερη; Ποια ομάδα αναδεικνύεται τρίτη δύναμη; Έχει αλλάξει ο οπαδικός χάρτης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια;

Σε αυτά, όπως και σε άλλα ερωτήματα, που αφορούν την ποιοτική ανάλυση των οπαδών κάθε συλλόγου, απαντά σήμερα η μεγάλη δημοσκόπηση του SDNA σε συνεργασία με την έγκυρη υπογραφή της Metron Analysis. Αυτή την φορά η ερώτηση που τέθηκε ήταν: «ποια ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου υποστηρίζετε;» και τα αποτελέσματα που θα δείτε παρακάτω σίγουρα εκπλήσσουν και θα συζητηθούν.

Να αναφέρουμε εδώ ότι για την επιλογή του δείγματος της μεγάλης αυτής πανελλαδικής έρευνας, η Metron Analysis χρησιμοποίησε μία απλή τυχαία δειγματοληψία από αρχείο τηλεφωνικών αριθμών και το μέγεθος του δείγματος ανέρχεται σε 1.402 άτομα (αριθμός πολύ υψηλός και αντιπροσωπευτικός σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία) ηλικίας 18 ετών και άνω.



✓ Ο Ολυμπιακός παραμένει πρώτη ποδοσφαιρική οπαδική δύναμη σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των Ελλήνων οπαδών, ωστόσο το ποσοστό του αγγίζει το 29% που μεταφράζεται σε περίπου 2.600.000 οπαδούς.
✓ Η διαφορά του από τον δεύτερο Παναθηναϊκό που συγκεντρώνει το 27% των προτιμήσεων ανέρχεται πια μόλις σε 200.000 άτομα.
✓ Τρίτη οπαδική ποδοσφαιρική δύναμη πια στην Ελλάδα είναι ο ΠΑΟΚ (12%), ο οποίος προσπέρασε την ΑΕΚ!
✓ Από το 2008 και μετά (όπως με ενημερώνει με βάση το αρχείο της η Metron Analysis) η ΑΕΚ παρουσιάζει μία έντονη πτώση στην δημοφιλία της και φέρεται να έχει πολύ σημαντικές οπαδικές απώλειες που πλησιάζουν το 3%, που αναλογικά πλησιάζει τις 300.000 άτομα.
✓ Οι υπόλοιπες εμφανίζουν σχεδόν αμετάβλητα ποσοστά προτίμησης σε σχέση με την έρευνα του 2008.
✓ Σημαντικό επίσης είναι πως περίπου ένας στους 10 Έλληνες (ποσοστό 11%) δηλώνει ότι δεν υποστηρίζει καμία ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα.

Οι οπαδικές προτιμήσεις ανά περιοχή
Στην συνέχεια της έρευνας, η Metron Analysis επιχειρεί ένα γεωγραφικό καταμερισμό της οπαδικής ψήφου, χωρίζοντας τις προτιμήσεις που συγκεντρώνουν οι ομάδες ανάλογα με την αστικότητα (αν δηλαδή οι ερωτηθέντες κατοικούν σε αστικές / ημιαστικές ή αγροτικές περιοχές) και το γεωγραφικό διαμέρισμα στο οποίο διαμένουν. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε σε αυτόν τον πίνακα και βγάζουν εξίσου πολύτιμα συμπεράσματα.
http://www.sdna.gr/gr/dimoskopisi/article/23312/o-opadikos-hartis-tis-elladas/#sthash.hyDRa10i.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση