GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαρές και πανηγύρια στην Κριμαία, στην επέτειο του δημοψηφίσματος

Με συναυλίες και πυροτεχνήματα ξεκίνησαν στην Κριμαία οι εορτασμοί για την πρώτη επέτειο της “επιστροφής” της χερσονήσου στη Ρωσία, καθ...

Χαρές και πανηγύρια στην Κριμαία, στην επέτειο του δημοψηφίσματος

Με συναυλίες και πυροτεχνήματα ξεκίνησαν στην Κριμαία οι εορτασμοί για την πρώτη επέτειο της “επιστροφής” της χερσονήσου στη Ρωσία, καθώς ακριβώς πριν ένα χρόνο διενεργήθηκε το αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα με το οποίο εγκρίθηκε η προσάρτησή της στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Κατά την έναρξη των εορτασμών, που είναι προγραμματισμένο να διαρκέσουν όλη την εβδομάδα, 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν μια τετράωρη συναυλία στη Σεβαστούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της Κριμαίας όπου ελλιμενίζεται και ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας.

“Εσείς, οι κάτοικοι της Κριμαίας, είπατε ότι επιθυμείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας και ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ Πούτιν) πήρε την απόφασή του”, είπε στη διάρκεια ομιλίας του ο δήμαρχος της Σεβαστούπολης Σεργκέι Μενλάιλο. “Και επιστρέψαμε σπίτι χωρίς αιματοκύλισμα”, συνέχισε.

“Ήμασταν και είμαστε χαρούμενοι που ενταχθήκαμε στη Ρωσία”, είπε ο Ιβάν Γκριγκόρεβιτς, ένας μηχανικός 65 ετών, ο οποίος όμως κατηγορεί τις νέες αρχές ότι “κλέβουν ασύστολα”. “Έλεγαν ότι στη Ρωσία η περίθαλψη είναι δωρεάν, όμως πρέπει να πληρώνουμε για τα πάντα”.

“Πιστεύουμε στον Βλαντίμιρ Πούτιν, όμως δεν περιμένουμε τίποτε από τις τοπικές αρχές”, σημείωσε από την πλευρά της η Τατιάνα Τσάρεβνα, 60 ετών.

Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, σημείωσε ότι η χερσόνησος θα είχε την ίδια τύχη με την ανατολική Ουκρανία, αν δεν είχε προσαρτηθεί στη Ρωσία. “Πόλεμος και αίμα στην Ουκρανία, ειρήνη και σταθερότητα με τη Ρωσία”, υπογράμμισε σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση