GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περίεργη δήλωση από τον γενικό διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ: «Οι πρόσφυγες αρρωσταίνουν στην Ελλάδα!»

Αίσθηση προκάλεσαν τα λεγόμενα του γενικού διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρου Παπαδημητρίου στην διάρκεια σύσκεψης φορέων στην Ρόδο, την Δευτ...

Αίσθηση προκάλεσαν τα λεγόμενα του γενικού διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρου Παπαδημητρίου στην διάρκεια σύσκεψης φορέων στην Ρόδο, την Δευτέρα, με αντικείμενο την προστασία της δημόσιας υγείας σε περιοχές όπου κατευθύνεται ο κύριος όγκος των μεταναστευτικών ροών.
Ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι πρόσφυγες και μετανάστες μπαίνουν στην χώρα μας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας και στην συνέχεια μετατρέπονται σε απειλή για την δημόσια υγεία, λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης και της μη προσβασιμότητας στις δομές υγείας, νοσοκομεία κλπ.
Χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ ανέφερε: «Μπαίνουν στην χώρα χωρίς ψώρα, βγαίνουν με ψώρα. Μπαίνουν στην χώρα χωρίς φυματίωση, αποκτούν φυματίωση. Πρόκειται για ευάλωτους πληθυσμούς που πρέπει να προστατευθούν, αλλιώς αποτελούν απειλή»
Ακούστε εδώ τι είπε στην σύσκεψη φορέων στην Ρόδο ο ο γενικός διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ :
drive.google.com/open

Μέσα από τα λεγόμενα του κ. Παπαδημητρίου, που αναδεικνύουν μια σοβαροί παράμετρο που μέχρι σήμερα δεν είχε τεθεί στον δημόσιο διάλογο περί του μεταναστευτικού προβλήματος, γίνεται φανερό ότι η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής, που μέχρι σήμερα περιοριζόταν στο να κατασκευάζονται φράχτες και να στοιβάζονται οι άνθρωποι αυτοί εγκαταλελειμμένοι σε κέντρα κράτησης, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, είχε τραγικά αποτελέσματα για τους ίδιους, αλλά και για τον γενικότερο πληθυσμό της χώρας.
Παράλληλα αναδεικνύει και την επιπολαιότητα που για λόγους πολιτικού κόστους και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, πολιτικά πρόσωπα, όπως βουλευτές, αυτοδιοικητικοί κλπ, αρνούνται κατηγορηματικά την δημιουργία κέντρων υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών, όπου θα υπόκεινται στον πρώτο υγειονομικό έλεγχο, για να τους παρασχεθεί στην συνέχεια ιατρική περίθαλψη (για την οποία επίσης δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο).
www.grafida.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση