GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την υπόθεση Ρίχτερ...

Eftychis Vardoulakis Ο Γερμανός καθηγητής Χάινς Ρίχτερ έγραψε ενα βιβλιο για τη Μάχη της Κρήτης στο οποίο μεταξυ αλλων αναφέρθηκε στις αγ...

Eftychis Vardoulakis
Ο Γερμανός καθηγητής Χάινς Ρίχτερ έγραψε ενα βιβλιο για τη Μάχη της Κρήτης στο οποίο μεταξυ αλλων αναφέρθηκε στις αγριότητες των Κρητικών κατα την αντίστασή τους στην γερμανική εισβολή. Αναφέρθηκε σε σκύλευση πτωματων, ακρωτηριασμους αλεξιπτωτιστών, κλπ.
Ξεκίνησε λοιπόν μια μεγαλη κουβέντα για το θέμα, τόσο γενικότερα οσο και εδω στα σοσιαλ μηντια. Η δική μου θέση ηταν/ειναι οτι η αντισταση των Κρητικών ηταν πραξη υψίστης γενναιότητας η οποια δεν σκιάζεται στο παραμικρό από αυτά που γράφει ο Ρίχτερ, όποια και αν ειναι η προθεση του. Έχοντας μαλιστα προλαβει τους ανθρώπους εκείνης της γενιάς που πολέμησαν στη Μάχη της Κρήτης, μια γενιά που ανατράφηκε μεσα απο ιστορίες αγώνων και αίματος, στο Αρκαδι, στο Θερισο, στο Ακρωτήρι και αλλου, θεωρώ αστείο και υποκριτικό να τους ζητάς να σεβαστούν πολεμικές συνθήκες την ώρα που υπερασπίζονταν την πατρίδα τους με τσουγκράνες και λιανοτουφεκα, απεναντι στην ισχυρότερη πολεμική μηχανη της Ευρώπης. Καλά εκαναν και πολέμησαν οπως πολέμησαν, οπως όριζε η παραδοση ελευθεροφροσύνης και γενναιότητας του νησιού. Τα πραγματα δεν μπαίνουν στη ζυγαριά και ως Κρητικός μονο περηφάνια νοιωθω για τη Μαχη της Κρήτης.
Η ιστορια όμως δεν τελειωνει εδώ, καθώς ο αντίλογος στον Ρίχτερ δεν εμεινε στα λόγια, αλλά ασκήθηκε ποινική δίωξη(!) εναντιον του με βάση των αντιρατσιστικό νόμο!
Καπου εδω αρχίζει να χάνεται το μετρο. Τοπικά σωματεία, απόστρατοι, βουλευτες (μερικοί μαλιστα καλοι φίλοι μου), καθηγητές, στηρίζουν την ποινική δίωξη, σε μια προσπάθεια κανακέματος της ενοχλημένης κρητικής κοινής γνώμης. Υπουργός απο το βήμα της Βουλής ζητά τη καταδίκη του. Μια επιστημονική-ιστορική διένεξη γίνεται δικαστική υπόθεση και κάποιος άνθρωπος (καλός ή κακός, αδιάφορο) κινδυνεύει να τιμωρηθεί για μια ιστορική άποψη (καλή ή κακή, αδιάφορο) που διατύπωσε.
Προσωπικώς το θεωρώ απαράδεκτο, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Οσο εξοργιστικά και αν ειναι αυτα που εγραψε ο Ρίχτερ, αυτά τα θέματα δεν λύνονται στα δικαστήρια. Ούτε μπορεις να ζητάς την ποινική τιμωρία κάποιου για θέματα ιστορικών κρίσεων.
Οι ανησυχίες οτι ο αντιρατσιστικός νόμος που ψηφίστηκε περυσι θα οδηγήσει σε πολλα ανάλογα φαινομενα, δυστυχως επιβεβαιώνονται.
Ελπιζω οι δικαστές να σταθούν στο ύψος τους και να γλιτώσουμε αλλον εναν εξευτελισμό μετα απο λιγο καιρο στο ΕΔΑΔ, όπως πολλάκις έχει συμβεί τα τελευταία χρονια.
Και επειδή φυσικά η ελλειψη μέτρου εχει βαρέσει κατακουτελα τους πάντες, βγήκαν διάφοροι, από την άλλη μεριά, και ζητούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να παρέμβει για να σταματήσει η δίωξη! Μιλάμε περί κανονικής παλαβομάρας. Και δυστυχως επικίνδυνης παλαβομαρας, διοτι αν αναγνωρίσεις στο Υπουργείο το δικαιωμα της παρέμβασης για να σταματήσει μια δίωξη για ένα ζήτημα γνώμης, τότε ανοίγεις το δρόμο και νομιμοποιείς την πρακτική σε μια άλλη περίπτωση να ασκήσει εκείνο δίωξη για ενα άλλο ζήτημα γνώμης. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ΔΕΝ εμπλέκεται σε αυτά, τέλεια και παύλα. Λίγη λιγότερη επιπολαιότητα δεν βλάπτει.
Αν ένα πράγμα οφείλει να κάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι να αλλάξει κάποιες από τις διατάξεις αυτού του προβληματικού νόμου και των ανελεύθερων διατάξεών του.

3 σχόλια

  1. Αυτο το βουλιμικό ατομο εχει τις ιδιες πιθανοτητες να γίνει πολιτικός οσες να χάσει τα ογδοντα περιττα κιλά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παχύδερμο και κατάθλιψη; Δεν πάει με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    Η κυβέρνηση μιας χώρας που ανοίγει τα σύνορα της για να μπούνε σε αυτήν την χώρα εκατοντάδες χιλιάδες αλλόθρησκοι ( ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ )που θα αλλάξουν τελείως τον πολιτισμικό και πολιτικό χάρτη αυτής της χώρας είναι κυβέρνηση ΠΡΟΔΟΤΩΝ, ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ……
    Ο Τσίπρας και η παρέα του είναι γιουσουφάκια της Τουρκίας που ονειρεύεται να αναστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία!
    Αυτηνής το θέλημα κάνουν και ένας Θεός ξέρει με τι ανταλλάγματα…….
    Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αυτός που κατ’ εξοχήν είναι αρμόδιος για την φύλλαξη των συνόρων, αυτός με τις κόκκινες γραμμές τι κάνει?
    Και καλά αυτός ο Άθλιος ο άλλος ο υφυπουργός ο Νικόλαος Τόσκας που ήταν και αξιωματικός στον στρατό αυτά του μάθανε? Την Προδοσία? Για τον άλλο τον Δημήτρη Βίτσα δεν έχω τίποτα να πω, από καταβολής τους οι Αριστεροί στην Ελλάδα, την Ελλάδα την χάριζαν στους Βόρειους γείτονες μας, τώρα θα τους πειράξει να την χαρίσουν στους Ανατολικούς, στους Τούρκους?
    Δυστυχώς για εμάς πρέπει να κάνουμε ένα κόπο και να βάλουμε αυτήν την κυβέρνηση σε ένα σαπιοκάραβο και να την στείλουμε στην Τουρκία, γιατί εκεί είναι η θέση της….όμως φοβάμαι ότι οι Τούρκοι δεν θα τους δεχτούν στο έδαφος τους καθώς θα έχουν στο νου τους ότι όπως προδώσανε την πατρίδα τους θα τους προδώσουν στο τέλος και αυτούς…
    Μήπως, λέω μήπως αυτήν την τριπλέτα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την σύνεστησε η Τουρκία στο γιουσουφάκι της τον Κύριο Τσίπρα και αυτός απλά έβαλε την υπογραφή του…?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση