GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ οι ΑΝΕΛ τα νέα μέτρα;

Πρώτος σας αποκάλυψα πριν από μερικές ημέρες –και για την ακρίβεια την προηγούμενη Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου- το τηλεφώνημα Τσίπρα – Καμμέ...

Πρώτος σας αποκάλυψα πριν από μερικές ημέρες –και για την ακρίβεια την προηγούμενη Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου- το τηλεφώνημα Τσίπρα – Καμμένου με το οποίο ο …κυβερνήτης καθησύχαζε τον …συγκυβερνήτη ότι συνεχίζουν να «πετάνε» μαζί παρά τις «αναταράξεις» που προκλήθηκαν εξαιτίας του Φίλη και όχι μόνο. Τώρα το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωσε την τηλεφωνική συνομιλία με επίσημη διαρροή που έγινε - διόλου τυχαία- ετεροχρονισμένα. Το τηλεφώνημα δημοσιοποιήθηκε λίγες ώρες πριν ο πρώην υπουργός Παιδείας μαζί με άλλους 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξαναζεστάνει την ερώτηση για τα εξοπλιστικά που στρέφεται ουσιαστικά κατά του Καμμένου και της παρουσίας του στο κυβερνητικό σχήμα…

Ο Τσίπρας είχε πει στο συνομιλητή του ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» στη συνεργασία τους και για να γίνει πιο πειστικός τον διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει κανονικά η αναβάθμιση των μαχητικών F- 16 και η προμήθεια των αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35. Όμως δεν επαληθεύτηκε πλήρως η ταυτόχρονη υπόσχεση ότι θα «εξαφανιστεί» η ερώτηση του Φίλη για τα εξοπλιστικά. Το μόνο που έγινε ήταν να πάρει αναβολή και να «αποχωρήσουν» από την αρχική ομάδα των ερωτώντων τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων-μέσα σε καβγάδες- και η υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου. Κι όταν έγινε γνωστό ότι συζητείται πάλι η κατάθεση της ερώτησης, δημοσιοποιήθηκε και το τηλεφώνημα Τσίπρα – Καμμένου μαζί με τη διαβεβαίωση ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Η ερώτηση πάντως δεν είχε κατατεθεί τουλάχιστον ως αργά χθες το απόγευμα διότι την μπλόκαρε εκ νέου το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και γινόταν επί ώρες στη Βουλή ολόκληρος χαμός. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα όπως σας είχα γράψει «ο νεαρός που εμφανίζεται ως διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Κ. Ζαχαριάδης, έτρεχε να αποτρέψει την ερώτηση γιατί ο Καμμένος είχε διαμηνύσει ότι αν κατατεθεί τέτοια ερώτηση είναι cazus belli...».

Τώρα τα πράγματα έχουν χειροτερέψει γιατί ο Καμμένος υποψιάζεται ακόμη περισσότερο ότι του παίζουν όλοι οι μαζί οι Συριζαίοι παιχνίδια και το κλίμα μυρίζει για τα καλά μπαρούτι. Μάλιστα σε συνέχεια όλων αυτών, όπως μαθαίνει ο Μαυρογιαλούρος, το πρόβλημα παίρνει κι άλλες, εκρηκτικές, διαστάσεις. Κι έχει να κάνει με τη στάση των ΑΝΕΛ για τα νέα μέτρα που έρχονται και τα οποία προσυμφωνήθηκαν στο Eurogroup της Δευτέρας. Το πρόβλημα μάλιστα είναι διπλό!

Το ένα σκέλος έχει να κάνει με τις εσωτερικές αντιδράσεις που αρχίζουν να σχηματίζονται μέσα στο κόμμα του Καμμένου. Οι αντιδράσεις αυτές προέρχονται κυρίως από απλά στελέχη που βλέπουν και δια ...γυμνού οφθαλμού πλέον ότι ψηφίζοντας κι αυτά τα μέτρα, δεν ξαναβλέπουν ούτε με το κιάλι τη Βουλή. Καθώς είναι νωπές και οι εμπειρίες του ΛΑΟΣ και της ΔΗΜΑΡ, θέτουν θέμα μη ψήφισης των μέτρων σε μια ύστατη προσπάθεια «ηρωικής» διάσωσης του κόμματος. Θέμα υπάρχει και από κάποιους βουλευτές των ΑΝΕΛ οι οποίοι νιώθουν «ριγμένοι» από τον αρχηγό και θέλοντας να μπουν κι αυτοί στην κυβέρνηση -πριν ...εξαφανιστούν μαζί της- έχουν αρχίσει να στέλνουν «μηνύματα»....

Το δεύτερο σκέλος συνδέεται με τη στάση του ίδιου του Καμμένου. Όπως σας έχω γράψει από την περασμένη εβδομάδα η σχέση του με τον Τσίπρα παραπέμπει πλέον σε «κινηματογραφική ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα με άτομα της κατ' ευφημισμόν ...καλής κοινωνίας που καταλαβαίνεις από μακριά ότι ο ένας λέει ψέμματα στον άλλο ενώ την ίδια ώρα έχουν το χέρι στην «σκανδάλη». Βλέποντας ότι ο πολιτικός συνεταίρος του ετοιμάζεται να τον αδειάσει για να μπορέσει να περάσει με άλλους συμμάχους από την σημερινή αντιπολίτευση το τέταρτο μνημόνιο, σκέπτεται μήπως πρέπει να «κινηθεί» πρώτος με πρόσχημα τις εσωτερικές αντιδράσεις στο κόμμα του για τα νέα μέτρα . Οι πιο έμπειροι λένε βέβαια ότι όλα αυτά το πιθανότερο είναι να οδηγήσουν σε νέα παζάρια μεταξύ τους για τη μοιρασιά της εξουσίας, όσο διάστημα ακόμη θα τη νέμονται.

Έτσι κι αλλιώς πάντως βρίσκονται σε ισορροπία του τρόμου. Και πιο πολύ από ταινία του Κόπολα, το σκηνικό σε εμένα θυμίζει τις ταινίες «σπαγγέτι» του Σέρτζιο Λεόνε στις οποίες κατά κανόνα τα μέλη των συμμοριών από ένα σημείο και μετά συναγωνίζονταν ποιος θα «καθαρίσει» πρώτος τον άλλο για να κρατήσει τη λεία ή για να σωθεί...
M. 

6 σχόλια

  1. Κάθε φορά που παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται σκληρά, στο τέλος τα υπογράφουν όλα

    Όσοι έχουν τη συνήθεια να ρίχνουν κάθε πρωί μια ματιά στις ειδήσεις πριν πάνε στη δουλειά τους, θα έχουν παρατηρήσει ότι εδώ και 1-2 μήνες στη χώρα δεν συμβαίνει σχεδόν τίποτα φοβερά σημαντικό.

    Η διαπραγμάτευση όλο κλείνει και ποτέ δεν κλείνει, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, οι δανειστές προβάλουν "παράλογες απαιτήσεις", τα σενάρια περί Grexit επιστρέφουν και η ζωή συνεχίζεται. Πόσα και πόσα τέτοια νεκρά διαστήματα δεν έχουμε ζήσει από το 2009 και μετά; Ποιος δεν ξέρει πια ότι στο τέλος το κόστος της κυβερνητικής αδράνειας είναι τεράστιο;

    Για ακόμα μια φορά, ακόμα μια ελληνική κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά να αναβάλει τη λήψη δυσάρεστων αποφάσεων, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να μην τις λάβει στο τέλος αλλά ίσα για να δείξει στους βουλευτές και στους ψηφοφόρους της ότι...διαπραγματεύεται.

    Με τον Τραμπ όμως να κατοικεί πλέον στον Λευκό Οίκο, τo πρόβλημα είναι ότι αυτή τη φορά δεν υπάρχει η παραμικρή εγγύηση ότι κάποιος ισχυρός θα παρέμβει υπέρ της Ελλάδας, αν το πράγμα στραβώσει ξανά πολύ.

    Τώρα που ξεκινά μια περίοδος σημαντικών ανακατατάξεων στον δυτικό κόσμο, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει φροντίσει γρήγορα και αποτελεσματικά να συμμαζέψει τα του οίκου της, ακριβώς για να μην είναι ο πιο ευάλωτος κρίκος της ευάλωτης ευρωπαϊκής αλυσίδας.

    Δυστυχώς όμως, για ακόμα μια φορά, διαλέγουμε μια κοντόφθαλμη "εθνοκεντρική" προσέγγιση υπέρ των...ευαισθησιών της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι υπέρ του εθνικού συμφέροντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ …Ο ‘’ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ’’ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ?
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ
    ==============================
    Είναι περίεργο και πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει σήμερα .
    Όλοι μας γνωρίζουμε , τι ακριβώς συνέβη, ποιοι ευθύνονται και σε τι κατάσταση βρισκόμαστε σήμερα.
    *Ποιος αμφισβητεί πλέον,
    το δίκιο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τον αγώνα που έκανε να υψώσει το ανάστημά του και να αγωνιστεί για τη σωτηρία της Ελλάδας?
    * Ποιος πλέον αμφισβητεί
    το πόσο πιο ήρεμα, πιο μαλακά, πιο ανώδυνα θα είχαμε αντιμετωπίσει με επιτυχία, όλα όσα σήμερα μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και το μέλλον δυσοίωνο για εμάς και τα παιδιά μας?
    *Ποιοι μας ξεσήκωσαν εναντίον του υποσχόμενοι ‘’Παραδείσους και ρύζι’’?
    *Γιατί αφού όλα με τον Γιώργο ήταν λάθος, όπως μας έλεγαν , σήμερα αγωνίζονται να εφαρμόσουν, ένα μέρος από αυτά που είχε αποφασίσει?
    *Γιατί »βγάζουν ακόμη χολή και μίσος»?
    *ΠΟΙΟΝ έβλαψε με τις πράξεις του, ο αγωνιστής πολιτικός και ΕΝΤΙΜΟΣ άνθρωπος?
    * Έβλαψε τη διαφθορά και ψήφισε νόμους για τους διεφθαρμένους, και αυτό ήταν ‘’η αιτία» του ανίερου πολέμου εναντίον του?
    Ήθελε ο Βενιζέλος και του »ΚΛΕΨΕΙ» τη θέση και ξεπούλησε τα πάντα για το σκοπό αυτό?
    Ήθελε ο Σαμαράς να γίνει πρωθυπουργός και συμφώνησε με τους Μπαρόζους να καταστρέψει την πατρίδα μας?
    ΤΕΛΙΚΑ, που έβλαψε ο Παπανδρέου τον μη προνομιούχο έλληνα, τον αδύναμο, τον συνταξιούχο, τον εργαζόμενο?
    Ποιος σήμερα αρνείται ότι παρέλαβε μια “σχηματισμένη προδοσία» από έξω κι από μέσα?
    *Γιατί ξεπουλάνε την πατρίδα μας?
    *Κι όμως ξεπουλήσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου, που είχε το θάρρος και τον ανδρισμό να πεί το νέο ΟΧΙ στους ‘’αιρετούς φασίστες’’ ΜΕΡΚΟΖΥ της κεντρικής και όχι μόνο νεοφασιστικής Ευρώπης?
    *Και κανείς δεν μιλά σήμερα για το έγκλημα που διεπράχθη όταν ‘’έδιωξαν’’ τον Παπανδρέου!!!
    Όλοι γνωρίζουμε την αλήθεια και παραμένουμε απαθείς στην καταστροφική μανία κάθε ‘’δηλωσία’’ εξουσιολάγνου.
    **Ψηφίσαμε Σαμαρά και μετά Τσίπρα, όλα τα ΧΟΥΝΤΙΚΑ απολειφάδια και απομεινάρια?
    *Κατηγορούσανε τον Παπανδρέου σαν ‘’Αμερικάνο’’ και τώρα γίναμε έρμαιο των επιδιώξεων του κάθε Σόρος και δεν μιλάει ΚΑΝΕΙΣ?
    *Μεταβάλλαμε τη δημοκρατία μας σε ‘’κέντρο χουντογενών και χουντοφιλικών’’ υπερασπιστών και κληρονόμων?
    Μήπως η δημοκρατική φύση , δομή και πιστεύω του Γιώργου Παπανδρέου δεν ‘’συμβάδιζε’’ με τις χουντικές αντιλήψεις και υποδείξεις της χουντογενιάς που κυβερνάει σήμερα την Ελλάδα?
    [[Πρόεδρος της Δημοκρατίας
    =====================
    Η γνωριμία της οικογένειας του με τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, ανάγεται στα χρόνια της δεκαετίας του 1980, όταν ο Βασίλης Παυλόπουλος, ο πατέρας του Προκόπη και ο Παύλος Τσίπρας, ο πατέρας του Αλέξη, ήταν φίλοι και στήριζαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο [Κοτσώνη], τότε προκαθήμενο της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στη διάρκεια της χούντας της 21ης Απριλίου, που είχε επικεφαλής το Γεώργιο Παπαδόπουλο]]]….
    Αυτός είναι ο λόγος? Είναι ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ο Γιώργος Παπανδρέου και τους χαλάει τα σχέδια?
    Τελικά έχουμε ότι μας αξίζει? ΄Η γίναμε ‘’κυβερνητικοί’’ ιδιοτελείς ?

    N Bράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Monday, 25 November 2013



    ΟΤΑΝ ΠΗΡΕ ….Ο ΥΠΝΟΣ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ‘’ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ…..!
    Ενα περιστατικό, σε ξενοδοχείο των Σερρών, με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, κάνει το γύρο της πόλης, σύμφωνα με τα Νέα, που αφηγούνται, σήμερα, τι συνέβη.
    Σύμφωνα με τον Χρήστο Παπαχρήστο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και συνεργάτες του βρέθηκαν στις Σέρρες την περασμένη Τρίτη. Το βράδυ, λίγο πριν καταλύσουν στα δωμάτιά τους ενημέρωσαν τον ρεσεψιονίστ να τους ξυπνήσει στις 6.30 το πρωί. Οπως και έκανε, μόνο που ο Πάνος Καμμένος δεν απάντησε ποτέ στην κλήση. Γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος: «Θες γιατί... το πάπλωμα του έπεσε βαρύ, θες γιατί τα ... ξίδια ήταν δυνατά, ο πρόεδρος αδύνατον να ξυπνήσει».Ο ρεσεψιονίστ ενημέρωσε τον συνεργάτη του κ. Καμμένου, τον Ντίμη Αργυρόπουλο πως ο πρόεδρος δεν απαντά, με αποτέλεσμα να συνεχίσουν να του τηλεφωνούν οι συνεργάτες του. Και πάλι όμως δεν πήραν απάντηση. Φανερά ανήσυχοι αποφάσισαν να πάρουν το κλειδί πασπαρτού από τον ρεσεψιονίστ ο οποίος μετά τις αρχικές ενστάσεις του δέχθηκε τελικά. Στη σουίτα ανέβηκαν ο κύριος Αργυρόπουλος και ο αστυνομικός της ασφάλειας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.
    Γράφει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπαχρήστος. «Κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση τον βρήκαν., Εκείνο που γνωρίζει όλη η πόλη και μου το μετέφεραν είναι ότι λίγη ώρα μετά ο πρόεδρος Πάνος κατέβηκε σε έξαλλη κατάσταση περνώντας γενεές δεκατέσσερις τον άτυχο ρεσεψιονίστ που «έδωσε το κλειδί». Μάταια οι άλλοι προσπαθούσαν να τον πείσουν ότι εκείνοι το ζήτησα,. Η επωδός ήταν ότι «θα του κάνω μήνυση» του ανθρώπου και άλλα πολλά τα οποία κωλύομαι να μεταφέρω εδώ γιατί δεν το επιτρέπει η αγωγή μου».
    Τελικά εκλήθη η Αστυνομία, πήρα τα στοιχεία του υπαλλήλου ο οποίος, σύμφωνα με τα Νέα, γλύτωσε το αυτόφωρο επειδή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έπρεπε να φύγει γρήγορα για τη Θεσσαλονίκη.
    Πηγή: iefimerida.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοβαρά!!!! Η γερμανική BND παρακολουθεί τους δημοσιογράφους ;;...Αυτό δεν είναι ΝΈΟ...το ΝΕΟ θα ήταν να μην τους/μας παρακολουθεί... Ήμαστε όλοι μέσα σε μια παγκόσμια ηλεκτρονική παρτούζα ΚΑΙ φωνάζει ο αδικημένος που ΜΌΝΟ τον πηδάνε [να οργανωθούμε ρε παιδιά]..Αυτή είναι [ η δημοκρατία ] που θα κάνει εκλογές αύριο μεθαύριο στην ΕΥΡΏΠΗ..

    Μαλακίες θα κάνει, καθαρές εκλογές δεν θα κάνει, τα τερματικά θα βγάζουν αποτελέσματα προγραμματισμένα μέσα από μια data.....

    Δυστυχώς μερικοί και από εμάς βάλαμε και βάζουμε το χεράκι μας, δεν βάλαμε ΦΡΟΥΡΟΥΣ, απλώς μερικοί κοιτάζανε μόνο το μαμμω- μαμμωνά...

    Έχει σύνορα η επιστήμη θα πει κάποιος;;; ΌΧΙ δεν έχει... ΈΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΟΝΕΣ που αν της υπερβείς με την επιστήμη γεννάς το ΤΕΡΑΣ που κάποιος θα πρέπει να το εξόντωση, με μια ΑΝΏΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΉΜΗ... Είμαστε στην ΑΡΧΉ γι'αυτό και μερικές ηλεκτρονικές πολυεθνικές μονοπωλούν ακόμα της παγκόσμια εξουσία..

    Όμως τους πολεμάμε με το ίδιο του όπλο ,του γρήγορου ρυθμού των τεχνολογικών βελτιώσεων, ΈΤΣΙ το κεφάλαιο τους υποτιμάται σε ταχύτερο ρυθμό...

    Οι Εταιρείες, ή οι ιδιοκτήτες θα πρέπει συνεπώς να δαπανούν μεγαλύτερο μερίδιο των κερδών τους για την επισκευή, ή την αντικατάσταση τεχνολογία τους διότι την κάνουμε ΠΑΡΩΧΗΜΈΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ...Με λίγα λόγια αυτό που πριν ΈΝΑ ΜΗΝΆ φάνταζε ΤΟ νέος και το μονοπωλούσαν παγκόσμιος , τους το κάνουμε ΠΑΡΩΧΗΜΈΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΌΝΟ ΣΚΟΠΏ..

    ΤΗΝ ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ ,ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ,ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΆ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΩΡΕΆΝ ΜΆΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ..

    Καλά αυτοί το κάνουν για το κάλο μας θα πουν κάποιοι αμαθείς ΚΑΙ ΒΕΒΑΊΑ οι ένοχοι θα πρέπει να τιμωρούνται π.χ [δολοφόνοι- παιδεραστές- κλέφτες κ.τ.λ]..Με τους κατασκευασμένους ένοχους ΤΙ ΓΊΝΕΤΕ;; Αυτοί που έχουν μια άλλη άποψη για Θεό, εχουν άλλο χρώμα, έρχονται από άλλη χώρα θα τους βάζουμε ΟΛΟΥΣ στο ίδιο σακούλι επειδή βρέθηκε ένας παραβάτης ΚΑΙ από αυτούς !!!!! >= ΝΑΖΙΣΜΟΣ--ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΆΝΩ ΣΤΗΝ ΧΏΡΑ ΜΟΥ/ΜΑΣ.. Και Επειδή τα έφαγε το πολίτικο σύστημα {ο δημοκράτης , ανθρωπιστής, ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ μας λέει....

    {{@.# .Το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν είναι υποχρεωτικό για χώρες σε μνημόνιο !!!! είπε
    (ο..φιλέλληνας) Γιουνκέρ..@.#}}

    Αυτή την απάντηση έδωσε [ο μας φίλος Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ] σε...πλήρη νηφαλιότητα, ΧΩΡΙΣ ΤΖΙΝ ΓΚΟΡΝΤΟΝ σε δυο βουλευτίνες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που ζήτησαν την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα ως απόδειξη της ισχύος του ευρωπαϊκού κεκτημένου...

    Μάλιστα ο Ζαν Κλωντ επικαλέστηκε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που λέει πως σε κράτη που βρίσκονται σε "πρόγραμμα" ΔΕΝ ισχύει ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε.!!!! ΝΑ ΠΆΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΊ ΑΥΤΉ Η ΕΥΡΏΠΗ ΚΑΙ ΜΑΖΊ ΤΗΣ ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΊΟΙ..

    Συλλογικές συμβάσεις θέλατε;;; ΞΕΧΆΣΤΕ ΤΟ ΕΊΣΤΕ ΣΕ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ μεχρι 2190..

    Ευρωπαϊκό κεκτημένο θέλατε;;; ΞΕΧΆΣΤΕ ΤΟ ΕΊΣΤΕ ΣΕ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ μεχρι 2190..

    Χάρτη θεμελιωδών Δικαιωμάτων θέλατε;;;ΞΕΧΆΣΤΕ ΤΟ ΕΊΣΤΕ ΣΕ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ μεχρι 2190..

    Ενωμένη Ευρώπη θέλατε;;;ΞΕΧΆΣΤΕ ΤΟ ΕΊΣΤΕ ΣΕ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ μεχρι 2190..

    Καληνύχτα Ευρώπη...Καληνύχτα Δημοκρατία...Καληνύχτα ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ...ΈΧΟΥΜΕ ΠΌΛΕΜΟ...

    Uros...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θυμάται τι έλεγε για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ο κ. Καμμένος;
    1077
    Επειδή εμείς μιλάμε με πράξεις, με γεγονότα και στοιχεία και δεν εκτοξεύουμε φωτοβολίδες και άλλες ανοησίες παραθέτουμε τα παρακάτω.
    Είναι μια αυστηρά πολιτική κριτική στον κυβερνητικό εταίρο, τον Πάνο Καμμένο ο οποίος αύριο, μαζί με τους βουλευτές του, θα ψηφίζει με… υπερηφάνεια το νέο Υπερταμείο.
    Θα του θυμίσουμε, γιατί μπορεί να το έχει ξεχάσει τι έλεγε κατά καιρούς για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και για τον ΕΝΦΙΑ. Χωρίς κανέναν σχολιασμό από εμάς: Αφήνουμε τον ίδιο τον κ. Καμμένο να εκτεθεί, έτσι για να ξέρει ο κόσμος τι τον ψεκάζουν. Έτσι για να ξέρει με ποιους έχει να κάνει.
    Έχουμε και λέμε λοιπόν:
    27 Σεπτεμβρίου 2014 στον Γιώργο Αυτιά:
    «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Έλληνες δεν πρέπει να πληρώσουν. Είναι φόρος που έχει σκοπό τη δήμευση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Είναι απόλυτα αντισυνταγματικός ο συγκεκριμένος φόρος, είναι αντίθετος και με το ευρωπαϊκό δίκαιο», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αποκάλυψε πως ο ίδιος δεν έχει πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ και δεν σκοπεύει να τον πληρώσει.
    8 Μαΐου 2014, προεκλογική ομιλία στη Θεσσαλονίκη:
    Τους είπαμε, ότι σκοπός τους είναι να δημεύσουν τη δημόσια περιουσία και βλέπουμε ότι μέρα με τη μέρα που περνά η δημόσια γη περνά στα χέρια ξένων… Το ίδιο συμβαίνει και με τη δημόσια περιουσία, που μέσω του ΤΑΙΠΕΔ πωλείται για ένα κομμάτι ψωμί. Αν έχουν την εντύπωση ότι θα δώσουν τη δημόσια περιουσία από το παράθυρο, τους λέμε ότι όποια συμφωνία κάνουν είναι άκυρη.
    15 Ιανουαρίου 2014, ενημέρωση για το Ελληνικό:
    Συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο, Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πραγματοποίησε ο Χρ.Κορτζίδης, Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 στη Βουλή.
    Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι ευρύτερες εξελίξεις στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγ.Κοσμά και ο Π.Καμμένος ενημερώθηκε για ορισμένα κρίσιμα θέματα που προκύπτουν από αυτή για την περιοχή του Ελληνικού και της Αργυρούπολης. Εξέφρασε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και διατύπωσε ορισμένες σκέψεις για την έμπρακτη υποστήριξή του στα αιτήματα του Δήμου μας, όπως η συγκρότηση μίας διακομματικής επιτροπής για το θέμα του Ελληνικού και η επιτόπου ενημέρωση του ίδιου και των βουλευτών της Β΄ Αθήνας το αμέσως επόμενο διάστημα.
    9 Ιουλίου 2014 στη Βουλή για τη ΔΕΗ:
    «Αύριο, εκτός από το 30%, το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να πουλήσει χωρίς καμία άδεια της Βουλής, όλη τη ΔΕΗ. Είναι μια εγκληματική επιλογή της τρόικας την οποία υπηρετεί η κυβέρνηση. Αυτό που καλούμαστε στην ουσία να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε αν θέλουμε να έχουμε μια κυρίαρχη χώρα».
    «Είναι πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο να πουλιέται μια δημόσια επιχείρηση με 7,5 εκατομμύρια αποκλειστικούς πελάτες, με καθαρά κέρδη 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο και με περιουσία πάνω από 15 δισ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα κοιτάσματα λιγνίτη, με αντάλλαγμα το 1/10 της αξίας της»τόνισε ο Πάνος Καμμένος και συνέχισε σε εξίσου υψηλούς τόνους:
    «Με την υπογραφή και την ψήφο σας δωρίζετε τα λιγνιτικά αποθέματα της χώρας. Νομίζει κανείς ότι θα μείνει έξω από τη φυλακή, όταν η Δικαιοσύνη αποφανθεί ότι κάποιος αποφάσισε να ξεπουληθεί ο ενεργειακός πλούτος της χώρας»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 17 Ιουλίου 2013 στη Βουλή:
    Και συνεχίζουν οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι να χαράζουν την πολιτική της πατρίδας μας, την πολιτική του εκβιασμού, των συνεχών μέτρων, της κατάργησης της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας, της δήμευσης της περιουσίας, της αποτυχίας των αποκρατικοποιήσεων, διώχνοντας τους Ρώσους από τη ΔΕΠΑ, επιβάλλοντας τους Αζέρους να έρθουν μέσω της ΔΕΣΦΑ, κάνοντας κουμάντο για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, που δεν θα γίνει ποτέ, γιατί από το παράθυρο έρχεται ο κ. Κόκκαλης με συμφωνίες που έχει υπογράψει ο ΟΠΑΠ, υποχρεώνοντας το νέο αγοραστή.
    13/12/2014 μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ:
    "Πληρώνω το φόρο εισοδήματος για να είμαι εντάξει με το φόρο εισοδήματος και το ΦΑΠ του 2011, 2012 και 2013 δεν μπόρεσα να το πληρώσω όλο μαζί, δίνω σιγά-σιγά από ένα μικρό ποσό. Αλλά τον ΕΝΦΙΑ δεν τον πλήρωσα, έχω κάνει προσφυγή γιατί είναι αντισυνταγματικός. Πρέπει να το πούμε, ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας κεφαλικός φόρος και αυτή τη στιγμή πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες ότι η τρόικα και η κυβέρνηση πιέζουν να πάμε στη λεγόμενη συμφωνία πιστωτικού ορίου, όπως την περιέγραψαν".
    Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες αναφορές από τον κ. Καμμένο. Όχι μόνο για τον ΕΝΦΙΑ ή για το ΤΑΙΠΕΔ. Αλλά και για τους φόρους της κυβέρνησης Σαμαρά, για τον ΦΠΑ, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για το «ξεπούλημα της περιουσίας», κι άλλα πολλά.
    Τα γραπτά μένουν κ. υπουργέ. Και σας εκθέτουν όλους όσους θα ψηφίσετε αύριο. Στην υγειά σας βρε παιδιά.

    N Bράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση