GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο! O Καραμανλής ομολογεί 'ευθύνες' για τα "σκανδαλώδη" του Βατοπεδίου!

Ο Καραμανλής που αισθάνεται δικαιωμένος επειδή "αποκαλύφθηκε μια σκευωρία" είναι ο ίδιος Καραμανλής που είχε αναλάβει την πολ...


Ο Καραμανλής που αισθάνεται δικαιωμένος επειδή "αποκαλύφθηκε μια σκευωρία" είναι ο ίδιος Καραμανλής που είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τα "σκανδαλώδη που έγιναν στο Βατοπαίδι";

5 σχόλια

  1. ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΟΡΜΠΑ !

    "Το δέλεαρ του δεκασμού από το αναιδές κεφάλαιο στους ευτελείς..."
    "Υπό το αυτό ιστορικό πρέπει να θεωρηθεί ως προφανής η ύπαρξη ικανών ενδείξεων περί τελέσεως πράξεων δωροδοκίας (άρθρο 236 Π.Κ.), συνισταμένης στην διάθεση σημαντικών χρηματικών ποσών, εκ μέρους των εχόντων εγκληματική συμμετοχή στην επίμεμπτη συναλλαγή, σε τρίτους, ο κύκλος των οποίων εκ μαρτυρικών εκτιμήσεων και υπονοιών μόνον προσδιοριζόμενος, αλλά και αναφερόμενος σε πολιτικούς χώρους συγκεκριμένους, δεν κατέστη δυνατόν να καταλήξει προδικαστικώς, στο παρόν στάδιο της προκείμενης έρευνας και στη βεβαίωση της ταυτότητος συγκεκριμένων προσώπων, ως αποδεκτών προϊόντων του εγκλήματος της δωροδοκίας.
    ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΟΡΜΠΑ !
    Εκ τούτου όμως δεν εξέλιπαν οι ενδείξεις περί υπάρξεως δωροληψίας (άρθρο 235 Π.Κ.), περί της οποίας βεβαιότης εκφράζεται εκ σαφών μαρτυρικών εκτιμήσεων και υπονοιών κατευθυνομένων προς συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, οι οποίες δεν αναιρούνται εκ της σιωπής των υπόπτων.
    Διότι, είναι χαρακτηριστικό, ότι η εν προκειμένω σιωπή των υπόπτων, είτε ερμηνευθεί ως πρόσκαιρη υπερασπιστική τακτική σκοπιμότητος, αρκουμένη προς το παρόν σε υπαινιγμούς και επιφυλάξεις, είτε θεωρηθεί ως ελπίδα αναμονής επιεικούς δικαστικής κρίσεως - άγνωστον εκ ποίων λόγων υπάρξασα - δεν είναι άρνηση των παρανόμων στοιχείων της επίμαχης συναλλαγής.
    ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΟΡΜΠΑ !
    Είναι - και τούτο μαρτυρείται εκ της προσεκτικής εκτιμήσεως των δοθεισών καταθέσεών τους - σιωπή πολυσήμαντη και αναμένουσα τον κατά την κρίση τους κατάλληλο χρόνο της προβολής επιχειρημάτων και αποκαλύψεων (είναι σαφής η περί τούτου δήλωση του Σοφοκλή ΠΡΙΝΙΩΤΑΚΗ στον δημοσιογράφο ΝΤΑΣΚΑ).
    Ετσι εξηγείται η σιωπή των υπόπτων στο στάδιο αυτό.
    Διότι, ο κύκλος της ερευνωμένης συμμετοχικής εγκληματικής δράσεως είναι ευρύς, αλλά και η επίμεμπτη περί αυτής γνώση βαρύνει πολλούς.
    Και είναι γεγονός, ότι η άνομη συναλλαγή του δεκασμού, το δέλεαρ του οποίου προσφέρεται αφειδώς από το αναιδές κεφάλαιο στους ευτελείς, εξηγεί και εκτρέφει τον κύκλο της εγκληματικής δραστηριότητος, της ανοχής των πολλών και της άνομης σιωπής".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποκάλυψη- σοκ: Έριξαν τον Καραμανλή με εισαγόμενη βαζελίνη!
    Από τη στήλη του Στέφανου Κασιμάτη στην Καθημερινή:

    Καταλαβαίνω ότι ο τίτλος σάς ξενίζει και, ενδεχομένως, σας ενοχλεί. Αποτυπώνει όμως την πραγματικότητα, όπως θα καταλάβετε διαβάζοντας το παρακάτω απόσπασμα από το έργο του Εμμανουήλ Κοττάκη «Καραμανλής off the record», προδημοσίευση του οποίου γίνεται σε εβδομαδιαίο περιοδικό.
    Θυμίζω ότι τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται το εδάφιο είναι των Δεκεμβριανών του 2008:
    «Το απόγευμα της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου ο Καραμανλής κάλεσε στο γραφείο του τον Στυλιανίδη. Ο υπουργός Παιδείας πήγε και τον βρήκε στεναχωρημένο (sic) και πτοημένο: “Σε έχουν ενημερώσει οι αρμόδιοι ότι στα επεισόδια πρωταγωνιστούν ξένοι αναρχικοί; Οτι μέσα στη Νομική η βασική γλώσσα...

    ...συνεννόησης είναι τα ιταλικά;” ρώτησε ο υπουργός. Και πρόσθεσε: “Γνωρίζεις ότι στο δεύτερο υπόγειο του Πολυτεχνείου κατασκευάζονται 80.000 μολότοφ με εισαγόμενη βαζελίνη από τη Βραζιλία;”»

    Εντυπωσιάζει, κατ’ αρχάς, το βάθος, το εύρος, η ακρίβεια της πληροφόρησης του υπουργού, αλλά και το αφ’ υψηλού, πατερναλιστικό ύφος με το οποίο απευθύνεται στον πρόεδρο της κυβερνήσεως, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι η δολοφονία του Γρηγορόπουλου βρήκε τον υπουργό να μερακλώνει με Πασχάλη Τερζή στα μπουζούκια.
    Το σημαντικότερο όμως είναι στην αποκάλυψη της εισαγωγής των υλικών για την παρασκευή των μολότοφ!
    Μάλιστα δε, η ειρωνική διάσταση του γεγονότος καταδεικνύει τη σαδιστική κακότητα, στην οποία το απύθμενο μίσος τους για τον Ελληνισμό και την ηγεσία του οδηγεί τα σκοτεινά κέντρα του εξωτερικού, δεδομένου ότι, από πλευράς ποδοσφαιρικών πεποιθήσεων,
    ο Κώστας Καραμανλής ο Ακάματος τυγχάνει ακραιφνής «βάζελος»...

    Σχόλιο : Ευτυχώς που υπάρχει o Koττάκης και μας ανοίγει τα μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙ

    ΣΑΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙ

    Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον πολιτικό και δικαστικό κόσμο η απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γιώργου Σανιδά να μην στείλει στη Βουλή τη δικογραφία για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Ψηφοφορία στη Βουλή για Προανακριτική Επιτροπή, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Σιούφα. Σύμφωνα με τον κ. Σανιδά, τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει για την υπόθεση δεν δικαιολογούν την αποστολή τους στη Βουλή, κάνοντας λόγος για εικασίες και αόριστες αναφορές σε υπουργούς , χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Διαφορετική γνώμη ...
    ωστόσο έχουν πολλοί εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης.

    Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων
    Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, κ. Σωτήρης Μπάγιας έκανε λόγο για θεσμική παρέκκλιση του κ. Σανιδά, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν είναι γενικός εισαγγελέας, και δεν δικαιούται να αντικαθιστά το ρόλο και τις αρμοδιότητες άλλου εισαγγελέα πολύ δε περισσότερο να υποκαθιστά την κρίση και τη συνείδηση κάθε αρμόδιου εισαγγελέα για συγκεκριμένη υπόθεση .

    Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
    Ο κομματισμός, όπως έχουμε καταγγείλει εδώ και χρόνια, έχει εισχωρήσει και στον ιερό χώρο της Δικαιοσύνης, με Βένετους και Πράσινους να διεκδικούν μερίδιο εξουσίας δηλώνει στα ΝΕΑ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, το Κράτος Δικαίου, η Δημοκρατία είναι υπόθεση της ελληνικής κοινωνίας, είναι θέμα πατριωτισμού για τον καθένα, για όλους τονίζει.

    Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου
    Σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 2 του Συντάγματος, αν στο πλαίσιο ανάκρισης, προανάκρισης ή εξέτασης προκύψουν στοιχεία για ποινική ευθύνη υπουργών (ή πρώην), αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από αυτόν που διενεργεί την έρευνα. Η διάταξη είναι σαφής και υπερισχύει από κάθε άλλη διάταξη νόμου ή Κανονισμού της Βουλής και πολύ περισσότερο από εγκυκλίους εισαγγελικών αρχών οι οποίες άλλωστε δεν αποτελούν καν πηγή δικαίου και δεν δεσμεύουν κανέναν εκτιμά μιλώντας στα ΝΕΑ ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κωνσταντίνος Χρυσόγονος.

    Απάντηση Σανιδά
    Με πάθος υπερασπίζεται ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την απόφαση του να μη σταλεί στη Βουλή η δικογραφία του Βατοπεδίου, λέγοντας ότι η πρώτη απόφαση -τον Οκτώβρη του 2008- , η οποία είχε ως τελικό αποτέλεσμα την παραίτηση των δύο εισαγγελέων, αποδείχθηκε ορθή και από το αποτέλεσμα της Εξεταστικής.
    Κατάχρηση εξουσίας συνιστά όχι μόνον η παράλειψη διώξεως ενόχου αλλά και η δίωξη κάποιου αθώου.

    (…) Για να σταλούν όμως τα στοιχεία στη Βουλή θα πρέπει να προκύπτει από αυτά μια άξια λόγου πιθανολόγηση ποινικής ευθύνης υπουργών ή υφυπουργών.

    Στην υπόθεση Βατοπεδίου, την οποία ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέσυρε από το αρχείο, ο ίδιος είχε κρίνει τον Οκτώβριο του 2008 ότι δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος υπουργών σχετικά με την υπόθεση αυτή. Η θέση αυτή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επιβεβαιώθηκε από το αποτέλεσμα της ενδελεχούς έρευνας που έκανε η Βουλή με τη συσταθείσα εξεταστική επιτροπή , συμπληρώνει.
    Ο κ. Σανιδάς αδειάζει επίσης ουσιαστικά τους δύο εισαγγελείς (Σπυροπούλου και Στραγάλη), λέγοντας ότι μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης από τους δύο
    (…) ουδέν νεώτερο στοιχείο προέκυψε σε βάρος υπουργών που να δικαιολογεί την αποστολή του στη Βουλή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2.ΣΑΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙ

    Σφοδρές αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης
    Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του κ. Σανιδά, με το ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για δικαστικό πραξικόπημα και παραβίαση του Συντάγματος.

    Με τις πράξεις του, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπονομεύει ευθέως τους δημοκρατικούς θεσμούς δήλωσε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
    Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά.

    (…) Παρεμπόδισε τρεις φορές να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία της Μονής Βατοπεδίου. Προέβη σε επανειλημμένες εξωθεσμικές συναντήσεις και υποδείξεις προς τον ανακριτή της υπόθεσης Μανούση - Παυλίδη.
    Αρχειοθέτησε παράνομα τα πορίσματα Ζορμπά σχετικά με τη λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων.

    Έδωσε εντολή για δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά συνδικαλιστών της ΔΕΗ, διαφωνώντας και αντίθετα με την πρόταση του αρμόδιου Εισαγγελέα

    (…) Μεθόδευσε την αλλαγή της νομολογίας του Αρείου Πάγου σε βάρος των συμβασιούχων ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

    Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος. "Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί ότι δεν έχουν δικαίωμα ανώτεροι δικαστικοί να κάνουν πολιτική και ο κ. Σανιδάς κάνει πολιτική" τόνισε.
    "Μετά την προκλητική παρέμβαση του Γ. Σανιδά υπέρ της εταιρείας Τζάμπο, όπου χαρακτήρισε έγκλημα τις εργατικές κινητοποιήσεις κατά των εκβιασμών και των απολύσεων, καθόλου δεν μας ξαφνιάζει η νέα παρέμβασή του για να μη σταλούν οι δικογραφίες στη Βουλή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ούτε επίσης μας εκπλήσσει η υποκρισία του δικομματισμού, τόσο για αυτά που λένε για το σκάνδαλο, όσο και για τη δήθεν ανεξάρτητη και δήθεν ακομμάτιστη δικαιοσύνη" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    "O κ. Σανιδάς αποστερώντας από την Βουλή τα προνόμιά της που απορρέουν από το Σύνταγμα και τους Νόμους, υποπίπτει σε κακούργημα. Αργά ή γρήγορα θα βρεθεί κατηγορούμενος, παρά τις μεθοδεύσεις για να το αποφύγει" τόνισε ο ΛΑΟΣ.








    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η επιλογή Αθανασίου για το Επικρατείας της ΝΔ

    Φίλες και φίλοι τα πράγματα ήρθαν όπως σας τα έχω πει εδώ και μήνες. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ – της σύγχρονης διευρυμένης ΠΟΛΑΝ για να είμαστε ακριβείς – τέθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου.
    Σε εκείνους που προκάλεσε έκπληξη, να τους λύσω τις απορίες.
    Ο κ. Αθανασίου ανέβηκε στην ιεραρχία του δικαστικού σώματος επί των ημερών της κυβέρνησης Καραμανλή.
    Όταν έσκασε το Βατοπέδι ο κ. Αθανασίου ανέθεσε την υπόθεση στην κα Καλού η
    ===========================================================
    οποία αποφασίζει τα πάντα και κατά διαολική σύμπτωση είναι κουμπάρα του κ. Αθανασίου.
    Ο κ. Αθανασίου από την περίοδο Καραμανλή ήθελε να μεταπηδήσει από την δικαστική καριέρα στον πολιτικό στίβο μπαίνοντας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ αλλά δεν του έκαναν τη χάρη.
    Όταν ανέλαβε την ηγεσία της ΝΝΔ-Δ21 ο πρόεδρος Τόνυ ο κ. Αθανασίου κόλλησε σαν βδέλλα στο νέο αρχηγό...
    Τον περασμένο Δεκέμβριο, Χριστουγεννιάτικα, ο ηγούμενος Εφραίμ οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό.
    Πρόσφατα αποφυλακίστηκε και στο κελί του μπήκε ο Άκης.
    Την ημέρα που ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ είναι ο κ. Αθανασίου, ο Κώστας Καραμανλής έκανε δήλωση στήριξης...
    Φήμες λένε ότι πιέζουν τον πρώην πρωθυπουργό να βγει και στο μπαλκόνι μαζί με τον Σαμαρά στην κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα την άλλη Πέμπτη...
    Ο κ. Αθανασίου έχει εξασφαλίσει την εκλογή του...
    Συνδέστε όλα τα κομμάτια του παζλ και θα βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα.
    Και να θυμάστε:
    Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ειδικά όταν τις αποφάσεις τις παίρνει – στο παρασκήνιο φυσικά που είναι ο φυσικός χώρος δράσης του – ένας πολιτικός που πρωταγωνιστεί διαχρονικά σε κάθε τι γκρίζο, ύποπτο, υπόγειο και κυρίως διαπλεκόμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση