GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιλντιρίμ: Δεν υπάρχουν ηττημένοι, νίκησε η Τουρκία

“Νέα σελίδα για την τουρκική δημοκρατία” χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του σημερινού συνταγματικού δημοψηφίσματος ο πρωθυπουργός της χώρα...


“Νέα σελίδα για την τουρκική δημοκρατία” χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του σημερινού συνταγματικού δημοψηφίσματος ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε ομιλία του ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του κυβερνώντος κόμματος AKP, ανακοινώνοντας την επικράτηση του “ναι” στις αλλαγές που επεδίωκε ο Ταγίπ Ερντογάν.

“Είμαστε ένα σώμα, είμαστε ένα έθνος”, διεμήνυσε ο Γιλντιρίμ. “Όλοι θα πρέπει να αισθάνονται βέβαιοι ότι θέλουμε να έχουμε ειρήνη στη χώρα μας, και σας ευχαριστούμε για την ψήφο σας – θα χρησιμοποιήσουμε την ψήφο σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Ο Γιλντιρίμ απηύθυνε εξάλλου έκκληση για ενότητα. “Πρέπει να φροντίσουμε την ενωμένη χώρα μας, αυτό που μας κάνει αληθινή δημοκρατία είναι το να έχουμε διαφορετικές απόψεις χωρίς να προσπαθούμε να κυριαρχήσουμε ο ένας πάνω στον άλλο”, υπογράμμισε. “Είπαμε ότι θα σεβόμασταν ό,τι αποφάσιζε η χώρα και ακόμα το λέμε. Οι Τούρκοι πολίτες κατέθεσαν τις ψήφους τους και ψήφισαν ναι σε ένα προεδρικό σύστημα για τη χώρα”.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρωθυπουργός έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα προς το εξωτερικό: “Δεν θα χαμηλώσουμε το κεφάλι σε καμία ξένη δύναμη και αυτό το δείχνει για μία ακόμα φορά αυτή η ψήφος υπέρ του ναι”.

Υποστήριξε εξάλλου πως το αποψινό αποτέλεσμα αποτελεί την “καλύτερη δυνατή απάντηση” στους πραξικοπηματίες του περασμένου Ιουλίου.

“Δεν υπάρχουν ηττημένοι, η Τουρκία νίκησε – ως χώρα, είμαστε όλοι νικητές. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, πρέπει να είμαστε ισχυρότεροι, πρέπει να είμαστε μία ενιαία Τουρκία”, τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση