GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ! Άγρια κόντρα στη Βουλή για τις διώξεις κατά όσων εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς...

Σε υψηλούς τόνους και με επίκεντρο την τροπολογία για την προστασία των συμβολαιογράφων που διενεργούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, γ...


Σε υψηλούς τόνους και με επίκεντρο την τροπολογία για την προστασία των συμβολαιογράφων που διενεργούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, για την οποία το ΚΚΕ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, ξεκίνησε στη βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης .
Σημειώνεται ότι η επίμαχη τροπολογία προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.
Με την ίδια τροπολογία τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση τριών ή έξι μηνών κατ' ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση) όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ζήτησε να αποσυρθεί η τροπολογία, ενώ εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι αντί για προστατευτική διάταξη της πρώτης κατοικίας έφερε μία διωκτική ρύθμιση.
Έντονη ήταν η αντίδραση του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο είπε: «Δεν υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια και ζητάνε τη δικαστική προστασία ή έχουν δικαστικές αποφάσεις. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία πρώτη κατοικία που να έχει φτάσει σε πλειστηριασμό. Αν υπάρχει θα είναι από ιδιωτικά δάνεια αλλά εκεί δεν μπορεί να παρέμβει η νομοθετική εξουσία. Οι πλειστηριασμοί που γίνονται αφορούν μεγαλοκαρχαρίες και μεγαλοοφειλέτες, που πήραν εκατομμύρια δάνεια, δεν πλήρωναν και έφτιαχναν βίλες»
Παράλληλα, έκανε λόγο για παραπληροφόρηση που υπάρχει, σημειώνοντας πως ό,τι ισχύει για τους δημόσιους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία το ίδιο θα ισχύει και για τα γραφεία των συμβολαιογράφων που διενεργούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. «Η διάταξη αυτή συνδέεται μόνο με την προστασία των συμβολαιογράφων που διενεργούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και εναρμονίζει το καθεστώς που υπάρχει για τους φυσικούς πλειστηριασμούς με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς» τόνισε.

«Εκατοντάδες σπίτια πρώτης κατοικίας βγαίνουν στο σφυρί. Εμείς λέμε ότι με τη διάταξη δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για το αυτεπάγγελτο, για ένταση βίας και καταστολής για αυτούς που διαμαρτύρονται. Είναι πολιτικό το ζήτημα και προμηνύει τι θα γίνει από τον καινούργιο χρόνο» απάντησε ο κ. Παφίλης.
«Πρέπει να αρθούν οι παρεξηγήσεις ή οι κακοπροαίρετες ερμηνείες. Δεν νομοθετούμε τίποτα καινούργιο. Μόνο την προστασία των συμβολαιογράφων όταν ενεργούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στο γραφείο τους» ανταπάντησε ο κ. Κοντονής.
«Σας ρωτάμε. Έχετε στόχο να νομοθετήσετε και αποτελεσματικά να προστατεύσετε την πρώτη κατοικία γιατί μέχρι τέλους προστατεύονται νομοθετικά; Γιατί αντί να φέρετε προστατευτική διάταξη φέρατε καταδιωκτική διάταξη» επισήμανε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, και πρόσθεσε: «Αυτό γίνεται μπροστά στο αδιέξοδο που βρίσκεται η κυβέρνηση, προκειμένου να εξελίσσονται ομαλά οι πλειστηριασμοί. Από το "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" τώρα θα γίνεται αυτεπάγγελτη δίωξη για όποιον παρενοχλεί υπάλληλο που διενεργεί ηλεκτρονικό πλειστηριασμό».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε για επιλεκτική ευαισθησία του υπουργού Δικαιοσύνης. «Πράγματι, δεν είναι καινούργια διάταξη. Έχετε δύο μέτρα και δύο σταθμά, όμως. Γιατί δεν βάζετε και αυτεπάγγελτες διώξεις στους "Ρουβίκωνές;"» υπογράμμισε.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας ισχύει μέχρι 31/12/2018, ενώ κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις πως είχαν αφήσει στο έλεος των τραπεζών τους δανειολήπτες πρώτης κατοικίας. «Όταν ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση βρήκε μηδενικό πεδίο προστασίας, γιατί ο νόμος για την προστασία της ίσχυε μέχρι τέλη του 2014. Εμείς, και μάλιστα μονομερώς, από τη πρώτη στιγμή, νομοθετήσαμε την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι τις 31/12/2018» είπε.

2 σχόλια

  1. Από Windows και ΣΥΡΙΖΑ περιμένω τα χειρότερα! Τι σχέση έχουν; Είναι και τα δυο για τα μπάζα.

    Βέβαια το χειρότερό από όλα τα δεινά είναι οι απατεώνες πολιτικοί. Οι κηφήνες που παρασιτούν εις βάρος των πολλών που έκαναν το λάθος που τους προτίμησαν. «Μας θάμπωσαν αγάπη μου, τι να κάνουμε τώρα;»

    Τώρα δυο λύσεις υπάρχουν. Επανάσταση ή ψάχνουμε για χαρτόκουτο. Να καβατζάρουμε. Διότι αυτοί οι «κύριοι» έχουν το εξής δίλημμα: Την καρέκλα τους ή το σπίτι μας. Τι λέτε να προτιμήσουν; Θα χάσουν τα προνόμια για να μην πεθάνουμε από το κρύο;

    Είδαν κι έπαθαν οι (απ)άνθρωποι να πιάσουν την κουτάλα. Κορόιδεψαν τους πάντες. Και τώρα που τρώνε θα σηκωθούν; Ο Τσακαλώτος λοιπόν, το τσακάλι της χρεοκοπίας, γιατί οικονομία δεν έχουμε, είπε στα άλλα λυσσασμένα τσακάλια. «Ή ψηφίζετε να χάσουν τα σπίτια τους ή πέφτουμε»! Γιατί γι’ αυτό ψηφίζουν το αίσχος με τους πλειστηριασμούς.

    Όσο εμείς είχαμε μια σκασίλα που θα πάνε επιτέλους στο διάολο, άλλο τόσο και περισσότερο, νοιάζονταν αυτοί που θα μας πετάξουν στο δρόμο. Άντε λοιπόν να πιάνουμε θέσεις στο πεζοδρόμιο. Εγώ θέλω κείνη που έχει από πάνω το μπαλκόνι και δεν θα βρέχομαι τόσο πολύ το χειμώνα ενώ το καλοκαίρι θα έχω σκιά.

    Το επόμενο δίλημμα θα είναι τα νεφρά μας ή την καρέκλα τους. Την εξουσία που αγαπάνε όσο τίποτε άλλο στον κόσμο. Ερωτευμένοι είναι με το χρήμα ας δείξουμε κατανόηση. Για μας ποιος θα ενδιαφερθεί; Ίσως κάποιος εξωγήινος; Αφού δεν τους παίρνουμε εμείς στο κυνήγι, δεν κάνουμε ντου, ποιος θα νοιαστεί;

    Που παραγγέλνουν χαρτόκουτα; Θέλω ένα κόκκινο, ευήλιο, ευάερο, και μεγάλο, να χωράει τον καναπέ μου. Εναλλακτικά θα μπορούσα να πάρω μια βρεγμένη σανίδα και να τους αρχίσω, ώστε να σώσω το σπιτάκι μου, αλλά καταδικάζω τη βία από όπου κι αν προέρχεται.

    Όσοι αντιστέκονται στα πογκρόμ θα συλλαμβάνονται πάραυτα. Αμέσως! Μήπως όμως είναι καλύτερα να με συλλάβουν παρά να βρεθώ άστεγος; Θέλω να πω, στην ψειρού τουλάχιστο έχεις στέγη. Θα πεις έχεις κι άλλα πράγματα αλλά... απ’ το είσαι άστεγος και να ψάχνεις στα σκουπίδια για φαΐ;

    Αυτό κατάφεραν! Να κάνουν τη ζωή μας χειρότερη κι από φυλακισμένου! Πολύ φυσικό. Στο μόνο που είμαστε «ελεύθεροι» είναι να κάνουμε ότι μας λένε. Λοιπόν; Που θα πάει αυτό; Θα τους αφήσουμε έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι παροχές-ελεημοσύνης, μπορεί να είναι και είναι φυσικό να είναι αναγκαστικά ευπρόσδεκτες και να προσφέρουν μια στιγμή χαράς στους φτωχοποιημένους πολίτες, αλλά δεν παύουν να αποτελούν μικρή οικονομική ικανοποίηση, μόνο της στιγμής, χωρίς διάρκεια. Τον επόμενο μήνα οι άνθρωποι αυτοί, θα εξακολουθούν να έχουν τα ίδια προβλήματα, αν όχι περισσότερα. Οι άνθρωποι όμως όλων των ηλικιών, δεν περιμένουν έλεος από καμία κυβερνητική εξουσία…

    Περιμένουν αξιοπρεπή διαβίωση και δικαιώματα.

    Τα κεκτημένα με αγώνες και θυσίες ετών δικαιώματα, οι κυβερνήσεις με τις συμφωνίες υποταγής, που υπέγραψαν στους τεχνοκράτες της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, άλλα κατάργησαν, όπως τα δώρα εορτών και αδείας, σε άλλα προκάλεσαν καταστροφικές μειώσεις, όπως οι μισθοί και οι συντάξεις, άλλα διέλυσαν, όπως τα δικαιώματα στην εργασία και άλλα επιβάρυναν με μεγάλα και αντισυνταγματικά βάρη, κυρίως στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και στους εργαζόμενους, με την μεγάλη αύξηση των φορολογικών υποχρεώσεων, άμεσων και έμμεσων και με τα γενοκτονικά αντικειμενικά τεκμήρια, που πλήττουν κυρίως και ιδίως τους παντελώς μη έχοντας.

    Το ανησυχητικό είναι ότι η κυβέρνηση χορηγεί μεγάλα ποσά, που πέφτουν σε τρύπιο βαρέλι, χωρίς να πιάσουν τόπο. Τρύπιο βαρέλι προφανώς και δεν νοούμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και την δεκάρα. Νοούμε ότι στην ουσία, πλην την παροχή μικρής ανάσας της στιγμής, δεν λύνουν προβλήματα, γιατί δεν δημιουργούν δικαιώματα, όπως πχ η επαναφορά του δικαιώματος δώρου εορτών για όλους.

    Ένας άλλος προβληματισμός είναι το πόθεν αντλούνται αυτά τα χρήματα, που υποχρεούται να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Γιατί αν αντλούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως ανέκαθεν έπρατταν οι εκάστοτε «ξύπνιες» κυβερνήσεις, αυτό δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε επιτρεπτό, διότι τα χρήματα αυτά υποτίθεται ότι ανήκουν μόνο στους ασφαλισμένους που τα πληρώνουν και κάθε άντληση, για αλλότριους, πλην των ασφαλιστικών, σκοπούς, δύναται να θεωρηθεί υπεξαίρεση…

    Να μην βοηθηθούν λοιπόν οι έχοντες μεγάλη ανάγκη;

    Κανείς δεν θα πει όχι. Π.Χ. το Κοινωνικό επίδομα Αλληλεγγύης ΚΕΑ, δημιουργεί δικαίωμα διαρκές σε κάποιους πολίτες και ανεξάρτητα από το ύψος της παροχής, αποτελεί θετική κυβερνητική ενέργεια, άσχετα αν περιλαμβάνεται στις μνημονιακές υποχρεώσεις.

    Η δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία, αποτελεί και είναι δικαίωμα διαρκές και αυτονόητο για τους πολίτες και θετική κυβερνητική ενέργεια. Αυτές οι συγκεκριμένες κυβερνητικές αποφάσεις, δεν αποτελούν ελεημοσύνη, αλλά πραγματική απονομή δικαιωμάτων, τα οποία όμως δικαιούνται να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες….

    Η ελεημοσύνη προς τι λοιπόν; Είναι φανερό ότι πρόκειται για προσπάθεια εξαγοράς συνειδήσεων, για κομματικό και μόνο όφελος και όχι κοινωνικό ως όφειλε να είναι. Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν πολύ καλά το κίνητρο των παροχών του ελέους και δεν παραπλανόνται.

    Η κυβέρνηση αν ήθελε να βοηθήσει πραγματικά τους αδύναμους οικονομικά και ατομικά πολίτες, θα προσάρμοζε τα αμάχητα τεκμήρια, ώστε να μην θίγονται τα δικαιώματα των ανήμπορων οικονομικά, ηλικιακά και με ειδικές ανάγκες πολιτών. Θα σεβόταν τους ΑΜΕΑ τους άνεργους ή ανήμπορους ανθρώπους και δεν θα τους απέκλειε από τα δικαιώματα, με τον απεχθή για τον άνθρωπο, χαρακτηρισμό «φιλοξενούμενος», επειδή λόγω αναγκών, υποχρεούνται να διαμένουν στην ίδια στέγη με άλλα, συνήθως συγγενικά πρόσωπα.



    Αυτοί που μιλούσαν για αξιοπρεπή διαβίωση των πωλητών, τώρα προσφέρουν ελεημοσύνη, για ίδιον όφελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση