GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η επανάσταση έχει ένα όνομα: Μπολιβαριανή κι ένα επίθετο: Σοσιαλιστική...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Ανυποχώρητος σημαίνει να είναι...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Ανυποχώρητος σημαίνει να είναι...
το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου
κι εσύ να του λες άντε γαμήσου!»
 Φιντέλ Κάστρο

Ένα πραξικόπημα που δεν χρειάζεται στρατό και τανκ... στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας.
Ο Juan Guaidó, πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης, του Λαϊκού Κόμματος (δεξιάς), πήγε μαζί με οπαδούς του σε μια πλατεία του Καράκας και δηλώνοντας “Βρισκόμαστε εδώ με τη θέληση του λαού”, ανακοίνωσε πως αποφάσισε να αυτοανακηρύξει (μεταβατικό) ad interim πρόεδρο της χώρας τον εαυτό του, μέχρι να προκηρύξει εκλογές.
Κάλεσε δε τις ένοπλες δυνάμεις να μην υπακούσουν στον εκλεγμένο δημοκρατικά πρόεδρο, αλλά τον ίδιο και έλαβε την άμεση απάντηση από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων Vladimir Padrino Lopez: Δεν δεχόμαστε πρόεδρο που επιβάλουν σκοτεινά συμφέροντα ή αυτονακηρυγμένο χωρίς νομιμοποίηση. Οι στρατιώτες της Πατρίδας υπερασπίζονται το δικό μας Σύνταγμα κι εγγυώνται την εθνική κυριαρχία.


Η ελεύθερη και δημοκρατικά εκφρασμένη βούληση του λαού της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας έχει αποφανθεί με συντριπτική εκλογική πλειοψηφία πως πρόεδρος της χώρας για την προεδρική περίοδο 2019-2025 θα είναι ο Nicolas Maduro.
Δευτερόλεπτα μετά την αυτοανακήρηξη του Juan Guaidó, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Trump τον αναγνωρίζει ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας κι απειλεί ακόμη και με στρατιωτική επέμβαση, ενθυμούμενος τις εποχές που η σήμερα ξεδοντιασμένη υπερδύναμη δολοφονούσε τον πρόεδρο Αλιέντε και τοποθετούσε στην εξουσία των αποικιών της τους Πινοσέτ, Βιντέλα...
Ταυτοχρόνως ο Trump καλεί όλες τις δυτικές χώρες να τον ακολουθήσουν.
Άμεση η απάντηση-σύνταξη με τις ΗΠΑ, του ιππότη των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", τον υπερασπιστή της διωκόμενης μειονότητα των ομοφυλοφίλων, των κτηνοβατών (με νόμο παρακαλώ, αρκεί να μην χρησιμοποιούνται σεξουαλικά εργαλεία) κι ο ίδιος δικαιωματικός ομοφυλόφιλος Καναδός ηγέτης Trudeau. Ακολούθως όλα τα δικτατορικά καθεστώτα της Λατινικής Αμερικής.
Τη σκυτάλη παραλαμβάνει ο ανώτατος θεσμικός παράγοντας του μοναδικού θεσμικού οργάνου στον πλανήτη χωρίς αρμοδιότητες, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας", ο Ιταλός Antonio Tajani: "Ο Guaidó έχει δημοκρατική νομιμότητα. Πρέπει να γίνουν σεβαστές οι διαδηλώσεις κι η ελευθερία έκφρασης του λαού, που κουράστηκε να πεθαίνει στην πείνα και να υπομένει την καταπίσεη του Maduro”.
Όπως ακριβώς ο πρόεδρος του "ευρωκοινοβουλίου" Antonio Tajani παρεμβαίνει με παρόμοιες δηλώσεις για τη βία του Μακρόν, υπαλλήλου των Ρότσιλντ, στη Γαλλία με τις κινητοποιήσεις των "κίτρινων γιλέκων" αλλά και στην Ελλάδα με τα δολοφονικά χημικά εναντίον παιδιών, γερόντων, απλών πολιτών.
Ο εγγυητής της δημοκρατίας στην ανώτατη θέση του πρόεδρου του ευρωκοινοβουλίου Antonio Tajani, από το φασιστική "Μοναρχική Ένωση Ιταλίας" (Unione Monarchica Italiana) μεταπήδησε στη δεξιά, το κόμμα "Forza Italia" του Μπερλουσκόνι κι είναι μεγάλος "φιλέλληνας". Τόσο πολύ αγαπάει τη δημοκρατία και την Ελλάδα που είχε από πολύ χρόνο διαπιστώσει πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν σκοπιανός (Antonio Tajani... " Alexander, Historical Figure Of The FYR of Macedonia": ΕΔΩ).

«Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που καταπιέζονται
και να αγαπάτε αυτούς που καταπιέζουν!»
Μάλκολμ Χ

Στον κόσμο που θέλουν να ζούμε όλα μπορούν πλέον να συμβούν. Αρκεί να σκεφθούμε πως αυτές τις ημέρες κάποια βουλευτής και πρώην αναπληρωτής υπουργός των εξωτερικών μας βομβαρδίζει πως η παραχώρηση της ψυχής μας, της μία κι ελληνικής Μακεδονίας, είναι πατριωτική πράξη που ενισχύει τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα. Η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου, δεν μας είπε βέβαια πως εργάστηκε στο πλευρό του Κληρίδη για την υπερψήφιση του προδοτικού σχεδίου Ανάν, αλλά ούτε πως επί υπουργίας της και η Ελλάδα της "αριστεράς" υπερψήφισε στη σύνοδο υπουργών εξωτερικών της Ε.Ε. τις κυρώσεις εναντίον του "δικτατορικού καθεστώτος στη Βενεζουέλα".
Μόνον που η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας δεν ε.ίναι Ελλάδα της "πρώτη φορά αριστερά".
Στη Βενεζουέλα του Τσάβες η επανάσταση έχει ένα όνομα: Μπολιβαριανή κι ένα επίθετο: Σοσιαλιστική...
Η απάντηση του Maduro σ' αυτό το πραξικόπημα των ΗΠΑ ήταν παραδειγματική... Ενότητα, Αντίσταση, Νίκη της Λαϊκής Εξουσίας κι ο λαός στους δρόμους σε επαγρύπνηση με μια κραυγή: "El pueblo unido, jamas serà vencido" (Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος).

Ο αντιπρόεδρος του Ενωτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Partito Socialista Unificato) Diosdado Cabello, τονίζει: "Σήμερα οι λακέδες της αυτοκρατορίας λένε ότι πρόεδρος δεν είναι ο Nicolás Maduro, που τον ψήφισε αυτός ο λαός; Ποιος είναι πρόεδρος μας; (…) Εμείς καλούμε σε ενότητα τις επαναστατικές δυνάμεις, τα κόμματα του Μεγάλου Πατριωτικού Πόλου (…) Η ενότητα είναι αυτή που εγγυάται τη νίκη της επανάστασης, από την οποία κανένας δεν παραδίνεται. (…) [οι πραξικοπηματίες] πιστεύουν σε μια χώρα των κόμικς (…) πιστεύουμε στην πραγματικότητα στους δρόμους (…) πιστεύουμε στην Πατρίδα, σε ειρηνικό μέλλον. (...) Ορισμένοι σύντροφοι διακατέχονται από νευρικότητα γιατί δεν αγχώνονται. Εδώ οι αγχωμένοι είναι αυτοί [πραξικοπηματίες] που πέφτουν στις ίδιες τις παγίδες τους, όχι... μπήκαν σε μια μεγάλη παγίδα. Ο λαός είναι φρουρός μπροστά στο μέγαρο Miraflores".
Ο πρόεδρος Nicolás Maduro ανακοίνωσε τη διακοπή διπλωματικών σχέσεων με την Ουάσινγκτον και δίνει προθεσμία 72 ωρών στους Αμερικανούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη Βενεζουέλα, μιλώντας από το μέγαρο Miraflores: "Η ιμπεριαλιστική κυβέρνηση των ΗΠΑ καθοδηγεί μια επιχείρηση για να επιβάλλει μια κυβέρνηση αχυράνθρωπων για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους μέσω ενός πραξικοπήματος (...). Σκοπεύουν να διορίσουν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας με αντισυνταγματικά μέσα.  », δήλωσε από το παλάτι Miraflores. Αφήστε τη Βενεζουέλα. Εδώ υπάρχει αξιοπρέπεια, εδώ υπάρχει ένας λαός πρόθυμος να υπερασπιστεί αυτή τη γη. Τα δικά μας προβλήματα θα λυθούν στο σπίτι μας, πάντα με τη θέληση του λαού. Σήμερα βλέπουμε μια συνομωσία των ΜΜΕ (…) τα διεθνή ΜΜΕ για ακόμη μια φορά φιμώνουν το λαό της Βενεζουέλας. Όλα τα διεθνή ΜΜΕ διαστρεβλώνουν και κρύβουν από την παγκόσμια κοινή γνώμη πως εδώ υπάρχει και κυβερνάει ο Μπολιβαριανός λαός".
Ο υπεύθυνος και συντονιστής του πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence, απευθύνεται στους Βενεζουελάνους με βιντεοσκοπημένο μήνυμα για να τους δώσει κουράγιο να διαδηλώσουν εναντίον της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως οι ΗΠΑ στηρίζουν τον πραξικοπηματία Juan Guaidó κι αυτό έγινε πρώτο θέμα σε 2.751 παγκόσμια ΜΜΕ. Στα Ισπανόφωνα ΜΜΕ αγοράστηκε τηλεοπτικός χρόνος σε ώρες μεγάλης ακροαματικότητας για ευνόητους λόγους.Για την “ομιλία” Mike Pence εργάστηκαν 25 επιστήμονες επικοινωνίας, που επιλέχθηκαν με σκληρούς επαγγελματικούς όρους από Ισπανία, Μεξικό, Κολομβία, Αργεντινή και Βραζιλία. Το συντονισμό των ειδικών στην επικοινωνία ανέλαβαν οι ειδικοί από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών - ΟΑΚ, Human Rights Watch, Διεθνή Αμνηστία και Cia. Ο ίδιος ο Mike Pence εργάστηκε πάνω στην ομιλία και τους σχεδιασμούς που του ετοίμασαν οι "ειδικοί" 12 ώρες, επί τρεις ημέρες  (17, 18 και 19 Γενάρη).
Ο Trump δεν θα έχει μια δική του 11η Σεπτέμβρη 1973 (πραξικόπημα στη Χιλή και δολοφονία του σοσιαλιστή προέδρου Αλιέντε): ο λαός κι ο Μπολιβαριανός στρατός είναι ενωμένοι περισσότερο από ποτέ για να υπερασπίσουν τη σοσιαλιστική Πατρίδα από τον «Κόνδωρ» του ιμπεριαλισμού.
Ο Evo Morales ανακοινώνει την πλήρη υποστήριξή του στη Βενεζουέλα κι εγγυάται πως δεν υπάρχει επιστροφή στην "πίσω αυλή" των ΗΠΑ.
Το Μεξικό του Amlo, η σοσιαλιστική Κούβα, η Νικαράγουα του Ortega, το Ελ Σαλβαδόρ στο πλευρό της Βενεζουέλας.
Το Ιράν, η Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας έτοιμη να στηρίξει τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία, αλλά κι άλλες χώρες.


Δαμασκός... σήμερα κινητοποίηση στήριξης του προέδρου Nicolás Maduro

Η Συρία του "αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ" καταδικάζει -και στον ΟΗΕ- μέσω του υπουργού των Εξωτερικών της "Την αμερικανική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, η οποία συνιστά κατάφωρη παραβίαση όλων των διεθνών νόμων κατά της κυριαρχίας της Βενεζουέλας".
Κι εκεί, στη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τον 8ετή πόλεμο εναντίον της μεγαλύτερης στην ιστορία ιμπεριαλιστικής επίθεσης... κινητοποιήσεις συμπαράστασης στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας.
Να προστεθεί η σθεναρή στάση υπέρ της Βενεζουέλας από τη Ρωσία και την Κίνα, δύο μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Στο πλευρό της Βενεζουέλας και η Τουρκία.
Αφήσαμε στο τέλος την αναφορά στην Τουρκία για ένα απλό λόγο. Να καταδειχθεί πως η εξωτερική πολιτική χωρών στο "Ναι σε όλα" (Yes Man) είναι εγκληματική. Η Ελλάδα της κυβέρνησης Τσίπρα, με τον Κοτζιά υπουργό των εξωτερικών ψήφισε ΟΛΕΣ τις κυρώσεις εναντίον της Βενεζουέλας (Νοέμβρης 2017) και συντάχθηκε με την Τουρκία στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας (Νίκο Κοτζιά... περίμενες τέτοια ταπείνωση;), εξ ου κι περίφημος χορός των φονιάδων των λαών στην Αττάλεια, τις ημέρες που από εκεί ξεκίνησαν οι ορδές των τζιχαντιστών για την κατάληψη της Παλμύρας. Εμείς σύραμε τον χορό και τραγουδήσαμε, με την επιλογή της "μουσικής και τραγουδιού" από αυτούς...
Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, πιστού συμμάχου των ΗΠΑ, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα τους, προτιμούν να δείχνουν τα δόντια τους. Αυτοί μπορούν να παζαρεύουν τη θέση τους με ανταλλάγματα, αλλά ποτέ με το εγκληματικό "Ναι σε όλα" (Yes Man).
Εμείς δίνουμε την ψυχή μας (Μακεδονία), αυτοί καλούν στην Άγκυρα τον υπουργό των εξωτερικών της από απόψε Μακεδονίας, του προσφέρουν στρατιωτική συνεργασία και χαμογελούν με τους
"Ναι σε όλα" (Yes Man)!
"Η μόρφωση είναι ο μόνος τρόπος να είσαι ελεύθερος"
 José Martí

Με κόκκινο χρώμα τα κράτη που αναγνωρίζουν τον Nicolas Maduro ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Με πράσινο χρώμα τα κράτη που αναγνωρίζουν τον πραξικοπηματία
Juan Guaidó ως πρόεδρο της Βενεζουέλας".
Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, όπως κι όλες οι χώρες που δεν υποκύπτουνμ στους ιμπεριαλιστές παρουσιάζονται σαν το "απόλυτο κακό", αλλά αποτελούν κι ένα παράδειγμα που μας φωτίζει το ρόλο της "ευρωπαϊκής ανανεωτικής αριστεράς", της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς" που ελέγχει απόλυτα το υπερεθνικό κεφάλαιο και πριν δαγκώσει τους λαούς αρχίζει με τις  εκδηλώσεις ανησυχίας για το μέλλον του σοσιαλισμού σ' αυτές τις χώρες (Οι "αποκλίσεις" της Κούβας από τον σοσιαλισμό).
Τα σημερινά γεγονότα στη γειτονική Ιταλία είναι ένα ακόμη φαινόμενο που ισχυροποιεί την αντίληψη πως οι τραπεζίτες έχουν πλέον σε δεύτερη μοίρα την παραδοσιακή δεξιά και το όπλο τους είναι η "αριστερά" των επαγγελματιών "αντιρατσιστών", των "αντιεθνικιστών", των "ανοιχτών συνόρων", των "ατομικών δικαιωμάτων" κ.α.π.
Να σημειωθεί πως η σημερινή "ευρωπαϊκή αριστερά" τροφοδοτείται κατάλληλα από τα κέντρα του υπερεθνικού κεφαλαίου με υλικό "διανοουμένων" και πολιτικών που τα ΜΜΕ τους έχουν "στολίσει" ως αριστερούς διανοητές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο "ανατρεπτικός" Bernie Sanders.
Για το πως τα ΜΜΕ κατορθώνουν να τον βάλουν στο μυαλό των πραγματικά ευαίσθητων ανθρώπων είναι πολύ απλό. Ας δούμε ένα από τα εκατοντάδες δημοσιεύματα στην Ελλάδα -ας σκεφθούμε τι συμβαίνει σ' όλοκληρο τον κόσμο και πως φτιάχνουν "αριστερό" προφίλ σ' αυτόν τον κύριο των τραπεζιτών-, στο ΜΜΕ του "ριζοσπάστη αριστερού" ευρωβουλευτή Κούλογλου, για να το κατανοήσουμε: "το φαινόμενο Bernie Sanders συνταράζει την Αμερική αποτελώντας δυνητική ελπίδα για έναν βαθιά σπαρασσόμενο από τους οικονομικούς και θρησκευτικούς φονταμενταλισμούς πλανήτη...".
Την κατάλληλη στιγμή άνθρωποι σαν τον Bernie Sanders παίρνουν την εντολή να "κτυπήσουν". Ε... θα απουσίαζε σήμερα από την "αριστερή ιδεολογική" προστασία ενός χυδαίου πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα;
Γιατί, απουσίασε όποτε τον χρειάστηκε το κεφάλαιο; Βομβαρδισμό του Άσαντ για τα "χημικά", βομβαρδισμό στη Λιβύη, τη Γιουγκοσλαβία και πάει λέγοντας.

Ενώ εξελίσεται το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα, το μεγαλύτερο κι αποκλειστικά αριστερό εργατικό συνδικάτο της Ιταλίας CGIL (Γενική Συνοσμοσπονδία Ιταλών Εργαζομένων), διοργανώνει συγκεντρώσεις υποστήριξης του πραξικοπηματία.
Την Τετάρτη 23 Γενάρη, στην Trevisoη Spi Cgil διαδήλωσε εναντίον του βοναπαρτισμού στη Βενεζουέλα, εναντίον της "δικτατορικής κυβέρνησης Μαδούρο" κι υποστήριξης του πραξικοπηματία Juan Guaidò.
ebbe interessarti: https://www.trevisotoday.it/cronaca/treviso-maduro-manifestazione-22-gennaio-2019.html
Seguici su Facebook: https://www.facebook.com/pages/TrevisoToday/209381092469939


Έξαλλος ο  Marco Rizzo, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας (αδελφό του ΚΚΕ κόμμα) που διοργάνωσαν συγκέντρωση συμπαράστασης στον Nicolas Maduro.
Το σύνολο της ιταλικής αριστεράς ανησυχεί με τα "ανοιχτά σύνορα", τα δικαιώματα των ομοφιλοφύλων, τις αποτεφρώσεις νεκρών, να πέσει η "ακροδεξιά" ιταλική κυβέρνηση, αλλά και να πέσει η δικτατορία, ο βοναπαρτισμός του Μαδούρο.
Έτσι δυναμική, αλλά μικρή η συγκέντρωση συμπαράστασης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στη Ρώμη, όταν το ανασυγκροτημένο ΚΚΙ διαθέτει 0,5% στο εκλογικό σώμα.

Σ' αυτές τις χώρες (προστέθηκε κι η Βολιβία) οι τράπεζες δεν ελέγχονται από τους Ρότσιλντ...
 
«Εξουσιοδοτώ την έκδοση νομίσματος
κι αναλαμβάνω τον έλεγχο του νομισματικού
συστήματος της χώρας, χωρίς ν'΄ανησυχώ
για το ποιος νομοθετεί».
Mayer Amschel Rothschild, 18ος αιώνας,
ιδρυτής της ομώνυμης οικογένειας τραπεζιτών

No Pasaran! "El pueblo unido jamas será vencido"!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση