GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Λατινική Αμερική πήρε φωτιά!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Στη ζωή ενός ανθρώπου αργά ή γρήγορα φθάνει η μέρα όπου για να πάει εκεί που...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Στη ζωή ενός ανθρώπου αργά ή γρήγορα φθάνει η μέρα όπου
για να πάει εκεί που...
θέλει, αν δεν υπάρχουν πόρτες και παράθυρα,
πρέπει να γκρεμίσει τους τοίχους»

Σε δώδεκα ημέρες, στις 20 Μάη ο λαός της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας ψηφίζει για την εκλογή προέδρου. Η αριστερά, σοσιαλιστές -καμία σχέση με τους "σοσιαλιστές" του Γ. Παπανδρέου που στηρίζουν τον ακροδεξιό Henry Lisandro Ramos Allup (θυμίζουμε -σε Τα φοβερά εγκλήματα του Τσαβισμού στη Βενεζουέλα...- το ανεξήγητο μένος του κ. Παπανδρέου και το εντελώς γελοίο και προβοκατόρικο "Η συνείδηση της Αριστεράς οφείλει να συγκρουστεί με τον Μαδούρο...")- και κομμουνιστές συσπειρώνονται στην υποψηφιότητα του Nicolás Maduro, που τα "έγκυρα" ΜΜΕ θα μιλήσουν ως είθισται για "εκλογική νοθεία".
Μετά την ήττα στη Συρία, την εκλογική νίκη της Χεζμπολάχ στο Λίβανο (To "σύνδρομο" του Άξονα της Αντίστασης κτύπησε και τον Λίβανο!), τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας που ολοκλήρωσε το πυρηνικό της πρόγραμμα και τώρα ως ισότιμος συνομιλητής καλεί τις ΗΠΑ να καταργήσουν τα πυρηνικά όπλα, με τον "ψυχασθενή" Κιμ να γίνεται εθνικός ήρωας και στο λαό της Νότιας Κορέας, έχουμε μια νέα επίθεση των ιμπεριαλιστών στη Λατινική Αμερική.
Πραξικόπημα αποκλεισμού του Λούλα στη Βραζιλία, στο στόχαστρο κι η Νικαράγουα με τη γνωστή συνταγή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Νικαράγουα... στο στόχαστρο των ΗΠΑ

Τη σκυτάλη άδραξε ήδη η "ανεπάγγελτη" γνωστή Νατοϊκή υπάλληλος κι "αριστερή" Federica Mogherini που δήλωσε "Οι εκλογές στη Βενεζουέλα δεν θα είναι έγκυρες και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη για νέες κυρώσεις αν η Βενεζουέλα επαναλάβει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων".
Είνα καταπληκτικό πως μια διορισμένη Επίτροπος του διευθυντηρίου παίρνει ΟΛΕΣ υπογραφές από υποτιθέμενους εκλεγμένους υπουργούς των Εξωτερικών των χωρών της Ε.Ε. για εμπάργκο και κυρώσεις εναντίον λαών, όπως Συρία, Κούβα, Βενεζουέλα, Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, Ιράν, Ρωσία... και σιωπούν τα πολιτικά συστήματα των χωρών της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας". Λες κι ΟΛΟΙ οι υπουργοί των Εξωτερικών είναι απλοί, χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι διεκπεραίωσης των επιλογών του υπερεθνικού κεφαλαίου.
Η ανεπάγγελτη Mogherini αρνήθηκε την πρόσκληση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας να μεταβεί προσωπικά στη Βενεζουέλα ώστε να διαπιστώσει η ίδια τις εκλογικές διαδικασίες, αλλά και να διαπιστώσει πως εκλέγει η αντιπολίτευση βουλευτές, περιφερειάρχες, δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους χωρίς κανένα εμπόδιο.
Έτσι ο Jorge Arreaza, υπουργός των Εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της δίνει "πληρωμένη" απάντηση:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της  δίνουν ένα ακόμη δείγμα της θλιβερής υποταγής τους στις αποφάσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Αυτές οι ενέργειες αποτελούν μια επίθεση εναντίον του λαού της Βενεζουέλας».


Ο  πρόεδρος Nicolás Maduro σε εκτενή συνέντευξή του στην ισπανική El Pais δίνει απαντήσεις σε όλα. Σημειώνουμε μικρό απόσπασμα που περικλείει το πνεύμα της σοσιαλιστικής Μπολιβαριανής Δημοκρατίας:
«Η δική μας Δημοκρατία είναι Λαϊκή κι όχι ταξική. Η δική μας οικονομία είναι στην υπηρεσία του λαού και δεν είναι ο λαός στην υπηρεσία της οικονομίας. Πλήρης εργασιακή απασχόληση, συντάξεις για όλους, 2 εκατομμύρια εργατικές κατοικίες, δωρεάν Δημόσια Παιδεία και Υγεία, αλλά δεν αρκούν. Οφείλουμε ν' απαντήσουμε στο απάνθρωπο οικονομικό εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και η Ευρώπη...».
Οι Βενεζουελάνοι δραπετεύουν!
Ναι είναι αλήθεια δραπετεύουν από τον ιμπεριαλισμό!
Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις του Nicolás Maduro προδικάζουν την λαϊκή ψήφο κι αυτό τρομοκρατεί ΗΠΑ κι Ευρώπη.
Ο Nicolás Maduro δεν πάσχει από σύνδρομα υποταγής κι επισημαίνει στο λαό:
«Αν η δεξιά κέρδιζε τις εκλογές θα παρέδιδε την πατρίδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το έχουν ήδη δηλώσει: θα σταματήσουν όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις, τα κοινωνικά προγράμματα της Επανάστασης. Σήμερα το μοναδικό πράγμα που γνωρίζουν να προσφέρουν είναι η βία στους δρόμους και το σαμποτάζ όλων όσων οικοδομήσαμε. Σήμερα βρίσκομαι εδώ να τους προσκαλέσω σε μάχη, μην με αφήσετε μόνο σ' αυτή τη μάχη για την ειρήνη στη Βενεζουέλα».

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Evo Morales σύμμαχος στον αγώνα:
«Ο δρόμος προς την αξιοπρέπεια έχει όνομα: αντιιμπεριαλισμός. Αν θέλουμε αξιοπρέπεια και κυριαρχία η πορεία πρέπει να είναι αντιιμπεριαλιστική.
Όταν εκλέχθηκα πρόεδρος η Βολιβία ήταν η πιο φτωχή χώρα της Λατινικής Αμερικής και σήμερα έχουμε την υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη. Αυτό ήταν αποτέλεσμα των εθνικοποιήσεων κι αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της αντιιμπεριαλιστικής ιδεολογίας.
Στην αρχή της θητείας μου ήμασταν στην κατοχή της Αυτοκρατορίας, των ΗΠΑ που αποφάσιζαν τις εσωτερικές μας υποθέσεις κι αποφάσιζαν με ποιες χώρες μπορούσαμε να έχουμε επαφές. Στόχοι τους εκείνοι οι παντοτινοί: διαίρεση της χώρας και κλοπή του πλούτου μας.
Γι' αυτό ο αγώνας των λαών και των κοινωνικών κινημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο είναι κυρίως για την οριστική απελευθέρωση».

«Δεν υπάρχει περιθώριο για όποιον θέλει παλινόρθωση στον καπιταλισμό»... Miguel Diaz-Canel, ο νέος ηγέτης της σοσιαλιστικής Κούβας στο δρόμο του Φιδέλ και του Τσε!

Αλήθεια... πόσοι θυμούνται τον κύριο Gilberto Martinez;
Τον πολιτικά διωκόμενο από το "δικτατορικό κομμουνιστικό καθεστώς" της Κούβας, για τον οποίο το αμερικάνικο κογκρέσο, οι επιτροπές "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" του κογκρέσου, το ευρωκοινοβούλιο έδωσαν μάχες για την "απελευθέρωση" του.
Πόσοι θυμούνται τον βομβαρδισμό από όλα τα "έγκυρα" διεθνή ΜΜΕ, όλες τις εφημερίδες "αριστερές" και δεξιές, τις "ανθρωπιστικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων" για τον "ήρωα της αντίστασης στην κομουνιστική δικτατορία".
Ο κύριος Gilberto ένιωθε φυλακισμένος στην Κούβα, ήθελε ελευθερία και με την παρέμβαση της καθολικής εκκλησίας ξέφυγε από τους κομμουνιστές της Κούβας. Άνοιξε τα φτερά της "ελευθερίας" το 2015 κι ανάμεσα στις τόσες προτάσεις για "άσυλο" επέλεξε την Ισπανία, που προσφερόταν και για την κοινή γλώσσα.
Μετά από μόλις δύο (2) χρόνια ο κύριος Gilberto ένοιωσε στο πετσί του τι σημαίνει καπιταλισμός. Καλούσε την ισπανική κυβέρνηση: "Απελάστε με στην Κούβα"!
Δείτε πως τον πέταξαν έξω από το σπίτι που ενοικίαζε στην Ισπανία οι αστυνομικοί, αφού λόγω ανεργίας δεν πλήρωνε το ενοίκιο.
Τώρα θυμήθηκε πως η κατοικία κι η εργασία στην Κούβα είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ όλων, αλλά βρίσκεται άστεγος στη φιλόξενη Ευρώπη.
Gilberto... καλωσόρισες στον καπιταλισμό Baby!


Όλα υποσιτισμένα αυτά τα "φτωχά" παιδιά στην Κούβα!
(Η ώρα του γεύματος σε ΟΛΑ τα σχολεία του "δικτατορικού καθεστώτος" της Κούβας, όπως και στην "πολιτισμένη" Ευρώπη με το ευρώ μας, με αποκλειστική ευθύνη και μέριμνα της πολιτείας η πλήρης διατροφή ΟΛΩΝ των μαθητών)
«Η μοναδική λύση για τους λαούς του Τρίτου Κόσμου κι ειδικότερα για τη δική μας Λατινική Αμερική είναι ο σοσιαλισμός.
Να κάνουμε ότι κι η Κούβα. Η σοσιαλιστική επανάσταση είναι ο μοναδικός δρόμος για την οικοδόμηση ενός κόσμου δικαίου κι αλληλεγγύης.
Ο αγώνας εναντίον του καπιταλισμού είναι υποχρεωτικό καθήκον για όλους εκείνους που ονειρεύονται μια ανθρωπότητα χωρίς εκμετάλλευση, δουλεία και μιζέρια».
Αργεντινή, οι Μανάδες της Πλατείας του Μάη (Plaza de Mayo)

Οι ίδιες Μανάδες που δεν ξεχνούν, δεν συγχωρούν και μας θύμισαν:
Ποιος είναι ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος; Οι Μανάδες των δολοφονημένων στην Αργεντινή, μας το θυμίζουν!


Η Λατινική Αμερική φλέγεται από τον πόθο για Ανεξαρτησία και σε λίγες ημέρες θα ακουστεί το νέο χαστούκι από τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία.
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ήδη χαστούκισε ανεπανάληπτα τους ιμπεριαλιστές.
Η Συρία Αντιστάθηκε και νίκησε.
Ο Λίβανος μόλις χθες χαστούκισε τους ιμπεριαλιστές.
Ο  βασιλιάς είναι γυμνός!
Στο υπερεθνικό κεφάλαιο παραμένουν υπηρέτες η «Ριζοσπαστική αριστερά»... “Radical chic”,  η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία κι οι "ισαποστάκηδες" με τα βολεμένα "μαγαζάκια" τους...
Όμως τα μηνύματα είναι ηχηρά και δεν θα μπορέσουν να τα σβήσουν.

Σχετικά:

  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση