GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To "σύνδρομο" του Άξονα της Αντίστασης κτύπησε και τον Λίβανο!

« Η Συρία είμαστε εμείς που δραπετεύσαμε από την ύπνωση των...

«Η Συρία είμαστε εμείς που δραπετεύσαμε από την ύπνωση των...
ΜΜΕ
Η Συρία είμαστε εμείς που δεν γονατίζουμε στην κυριαρχία του χρήματο-οικονομικού καπιταλισμού
Η Συρία είμαστε εμείς που αποκαλύπτουμε τα δικά τους ψέματα και τις δικές τους συνωμοσίες
 Γι' αυτό η νίκη του λαού της Συρίας είναι η δική μας νίκη και θα δώσει σε άλλους λαούς το κουράγιο ν' αξιώσουν τη δική τους κυριαρχία»... Γερουσιαστής Fernando Rossi
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Η οργή κι ο πανικός του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας μπροστά στο αποτέλεσμα των εκλογών του Λιβάνου δεν έχει προηγούμενο.
Ο Naftali Bennett, μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας κι υπουργός Παιδείας του κατοχικού καθεστώτος στην Παλαιστίνη επιβεβαιώνει τον πανικό: «Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στο Λίβανο, ο Λίβανος έγινε ίδιος με τη Χεζμπολάχ και στο μέλλον δεν θα κάνουμε καμία διάκριση μεταξύ τους σε κάθε πράξη που θα προέρχεται από γη που ελέγχει το κόμμα. Το Ισραήλ δεν θα κάνει διάκριση μεταξύ του Λιβάνου ως κυρίαρχου κράτους και της Χεζμπολάχ κι ο Λίβανος θα θεωρηθεί υπεύθυνος για κάθε ενέργεια που θα προέλθει από εκεί».
Τι συνέβη στο Λίβανο και τρομοκρατεί τους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή;
Το Ισραήλ επιδιώκει μια νέα ντροπιαστική ήττα από τη Χεζμπολάχ, ανάλογη αυτής του 2006; (Seyyed Hassan Nasrallah... ο εφιάλτης του ισραηλινού καθεστώτος απαρτχάιντ).
Σύμφωνα με τα αδιαμφισβήτητα για την δημοκρατική εκλογική διαδικασία του Λιβάνου εκλογικά αποτελέσματα κι εν αναμονής της επίσημης ανακοίνωσης η Χεζμπολάχ και οι πολιτικές δυνάμεις που συμμάχησαν μαζί της καταλαμβάνουν την απόλυτη πλειοψηφία στις 128 έδρες που έχει η βουλή του Λιβάνου.
Η κυριαρχία της Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας του Ιράν στη Μέση Ανατολή.
Η Συνέλευση (Βουλή) του Λιβάνου, των 1 28 εδρών, σύμφωνα με το Σύνταγμα διαιρείται στην κατανομή του 45% των εδρών στους Μουσουλμάνους και 55% στους Χριστιανούς. Ο πρόεδρος του Λιβάνου ανήκει στους Χριστιανούς (Michel Aoun, ο εκλεκτός της Χεζμπολά νέος Πρόεδρος του Λιβάνου!), ο πρωθυπουργός στους σουνίτες Μουσουλμάνους κι η προεδρία της Βουλής στους σιίτες Μουσουλμάνους.
Σ' αυτές τις εκλογές η Χεζμπολάχ συμμάχησε με την σιιτική Amal, το κυρίαρχο Χριστιανικό κόμμα Μαρωνιτών του Λιβάνου (Free Patriotic Movement - Fpm) και το σουνιτικό κίνημα Ahbash. Μια συμμαχία πέρα κι έξω από θρησκευτικές πεποιθήσεις που ουσιαστικά ένωσε το λαό του Λιβάνου.
Για τις 128 έδρες της βουλής ήταν 976 υποψήφιοι εκ των οποίων 111 γυναίκες (δεκαπλασιάστηκαν σε σχέση με τις εκλογές του 2009).
Το εκλογικό σύστημα είναι η αναλογική και την εκλογική μάχη έδωσαν σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες της χώρας (όπως Tammam Salam, Michel Murr, Marwan Hamadeh, Yassine Jabe και γόνοι μεγάλων πολιτικών οικογενειών όπως Taymour Jumblatt, Tony Frajineh και Michelle Tueni).
Κι ήρθε το μαστίγωμα του σιωνισμού και του μεγάλου του συμμάχου στην περιοχή, του μοναρχικού δικτατορικού καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας, μέσα από την κάλπη και την ελεύθερη βούληση των πολιτών του Λιβάνου. Μια εκλογική νίκη που ήρθε την κατάλληλη ώρα, μετά τη νίκη του λαού της Συρίας: η συμμαχία Amal-Hezbollah, το κόμμα του Aoun αφαιρεί τη συναίνεση από τους συμμάχους του Hariri!
Για να γίνει κατανοητή η μεταστροφή του εκλογικού σώματος, η εμπιστοσύνη που απέκτησαν απέναντι στη Χεζμπολάχ οι πολίτες και που δεν θα δούμε σε καμία "ανάλυση" των λεγόμενων "ειδικών" της δημοσιογραφίας για ζητήματα Μέσης Ανατολής, αλλά και στους έχοντες μόνιμο στασίδι στα ΜΜΕ "πανεπιστημιακούς" αναλυτές σε διατεταγμένη υπηρεσία, ας δούμε τι συνέβη στην εκλογική περιφέρεια "Νότος 2", που ουσιαστικά αντιμετωπίζουν σε πρώτη γραμμή μια πιθανή εισβολή από το Ισραήλ, με καταγεγραμμένα αποτελέσματα από 428 εκλογικά τμήματα, σε σύνολο 530. Η Χεζμπολάχ κι η Αμάλ ενωμένοι σε κοινό ψηφοδέλτιο κέρδισαν ΟΛΕΣ τις έδρες με 180.000 ψήφους, απέναντι στο ψηφοδέλτιο Al-Janoub Yastahik που χρηματοδοτεί κι ελέγχει η Σαουδική Αραβία που δεν ξεπέρασαν τις 10.000 ψήφους.
Ηττήθηκαν και τα πετροδολάρια.
Ο Άξονας της Αντίστασης κυριαρχεί στη Μέση Ανατολή... Τώρα εναπομένει στο Παλαιστινιακό κίνημα να ζητήσει τη βοήθεια για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ, να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι την κλεμμένη πατρίδα τους. Τώρα η ιστορική Φατάχ οφείλει ν΄αποφασίσει: "διάλογο" που συνεχίζεται πάνω από 20 χρόνια με τους κατακτητές, ή Λευτεριά κι Ανεξαρτησία;

ΣΧΕΤΙΚΑ με τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση