GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποια Διεθνιστική Αλληλεγγύη; Όταν ο Nasrallah τιμούσε τον Okamoto...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://nikosklitsikas.gr/ Υπάρχει και τι περιεχόμενο μπορεί να εμπεριέχει η...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Υπάρχει και τι περιεχόμενο μπορεί να εμπεριέχει η...
Διεθνιστική Αλληλεγγύη σήμερα;
Πέρασαν 17 χρόνια από την εκδήλωση της Χεζμπολάχ προς τιμή του τον Kozo Okamoto...
Πέρασαν 17 χρόνια από την ημέρα που ο Sayyed Hassan Nasrallah, Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, τίμησε για τη δράση του τον Γιαπωνέζο Kozo Okamoto, Μαχητή του "Γιαπωνέζικου Κόκκινου Στρατού" και στέλεχος του "Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης" (FPLP)...
Ήταν 30 Μάη του 1972, όταν τρεις Γιαπωνέζοι του Κόκκινου Στρατού (Kozo Okamoto, Tsuyoshi Okudaira και Yasuyuki Yasuda) έφθασαν με πτήση της Air France από το Παρίσι στο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Lod (αρχαία ελληνική αποικία Λύδδα και τη Βυζαντινή περίοδο Γεωργιούπολη, σήμερα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη Τελ Αβίβ), και μέσα από τις θήκες των βιολιών τους ανέσυραν τα τσεχοσλοβάκικα Vz-58... (αναλυτικά η επιχείρηση της Παλαιστινιακής Αντίστασης σε: H άγνωστη πολιτική κρατούμενη ως "βασίλισσα της τρομοκρατίας"...). 
Ο Okamoto ήταν ο μόνος που συνελήφθη ζωντανός. Φυλακίστηκε, βασανίστηκε με τις πιο τρομακτικές μεθόδους και "δικάστηκε" σε μια δίκη παρωδία των κατοχικών δυνάμεων της Παλαιστίνης.
Απελευθερώθηκε το 1985 μετά από απαίτηση της Χεζμπολάχ για να υπάρξει ανταλλαγή με σιωνιστές στρατιώτες που είχε συλλάβει η Χεζμπολάχ στη διάρκεια εισβολής των σιωνιστών στο Λίβανο.
Ο Okamoto συνέχισε τη δράση του υπέρ της Παλαιστινιακής υπόθεσης, βρέθηκε στη Λιβύη, στη Συρία, τη μάνα της Παλαιστινιακής Αντίστασης κι από τα τέλη του '90 ζει σε Παλαιστινιακό καταυλισμό στο Λίβανο. Είχαμε την τιμή μαζί με το υπέροχο σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή κι αγαπημένο φίλο Μανώλη Δημελλά, να τον συναντήσουμε από κοντά και είμαστε περήφανοι, όταν γυρίσαμε ένα ντοκιμαντέρ για τους Παλαιστινιακούς καταυλισμούς στο Λίβανο και το μνημείο μαρτυρίου και της Αντίστασης Σάμπρα - Σατίλα ("The eye of beauty", ολόκληρο το ντοκιμαντέρ ελεύθερο στο διαδίκτυο: ΕΔΩ)
Το 1997 η Ιαπωνία ζήτησε την έκδοση του Kozo Okamoto, όπως και οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, αλλά το Δικαστήριο του Λιβάνου έκοψε κάθε "όρεξη" με την απόφασή του: "Αναγνωρίζει τη νομιμότητα της ένοπλης Αντίστασης για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στην επιχείρηση που συμμετείχε...".
Πριν 17 χρόνια, αυτές τις ημέρες (φωτογραφία ανάρτησης) ο Kozo Okamoto... ήταν φιλοξενούμενος σε εκδήλωση της Χεζμπολάχ όπου τιμήθηκε προσωπικά για τους αγώνες του από τον Sayyed Hassan Nasrallah. 
Προχθές (14 Αυγούστου), επέτειος της νίκης των 33 ημερών πολέμου στο Λίβανο μετά την εισβολή του Ισραήλ το 2006 και την ντροπιαστική ήττα, αλλά και τη νίκη του άξονα της Αντίστασης στη Συρία, ο Nasrallah (Seyyed Hassan Nasrallah... είναι ο εφιάλτης του ισραηλινού καθεστώτος απαρτχάιντ) σηματοδότησε τις νέες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: "Το παιχνίδι του Ισραήλ τελείωσε στη Συρία..."!

Άραγε οι σημερινοί πολιτολογούντες, οι "διεθνολόγοι" κι "αναλυτές", η κοσμοπολίτικη "αριστερά" των "Radical chic" θα μπορούσαν να συνεισφέρουν, ή η αγαπημένη τους "αραβική άνοιξη made in USA" μαζί με τον ενταφιασμό της επιβεβαίωσε την άλλη πορεία τους προς τη νέα τάξη και την παγκοσμιοποίηση;

Διεθνιστική Αλληλεγγύη... συνέχεια
Σαν σήμερα στις 17 Αυγούστου 1964 είχαμε την επίσημη διπλωματική και στενή πολιτική σχέση αδελφικής αντιιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης μεταξύ της Κούβας του Φιντέλ και του πρόεδρου της Συρίας Χαφέζ Αλ Άσαντ.
Η επέτειος γιορτάστηκε σήμερα δεόντως στη Δαμασκό με τον Rogerio Manuel Santana Rodriguez, πρέσβη της Κούβας στη Συρία, να "ευχαριστεί εκ μέρους του Κουβανέζικου λαού τη Συρία για την στήριξη που δίνει στη διάρκεια των δεκαετιών εμπάργκο εναντίον της σοσιαλιστικής Κούβας" και "ανανέωσε την αλληλεγγύη του λαού της Κούβας στον αγώνα του λαού της Συρίας εναντίον της τρομοκρατίας και του ιμπεριαλισμού".

Είναι πραγματικά απαράδεκτη και προκαλεί τρόμο αυτή η Διεθνιστική αλληλεγγύη των "δικτατορικών καθεστώτων", δηλαδή των ανυπότακτων λαών: Οφειλόμενος σεβασμός στους "δικτάτορες" και τα "δικτατορικά" καθεστώτα!
 
Σήμερα άνοιξε τις πύλες της στη Δαμασκό η 59η Διεθνής Έκθεσης Δαμασκού (17 - 25 Αυγούστου)...
Απούσα η Ελλάδα που έχει επιβάλλει εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας κι έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις... Λες και δεν θέλει να κάνει εξαγωγές γεωργικών προϊόντων, φαρμάκων, βιοτεχνικών μηχανημάτων, υπηρεσιών...
Περισσότεροι από 1.300 ξένους εκθέτες προϊόντων και υπηρεσιών από όλο τον πλανήτη...
Η Ελλάδα δεν προτίθεται να διαθέσει προϊόντα της, υπηρεσίες, κατασκευαστικές εταιρίες, μηχανικούς στη Συρία, μένει έξω από την ανοικοδόμηση... Επιμένει στη γραμμή του 4ου Ράιχ να φύγει ο εκλεγμένος δημοκρατικά πρόεδρος της Συρίας: Η Ε.Ε. υποστηρίζει την τρομοκρατία!
Στη Διεθνή Έκθεση της Δαμασκού -τι ειρωνεία- μια από τις μαζικότερες αντιπροσωπείες αυτή της Αιγύπτου του πραξικοπηματία Σίσι. Κι όμως, μαζί του και με τον Νετανιάχου προχωρούμε στην κλοπή των πλουτοπαραγωγικών πόρων της Παλαιστίνης (ως απλοί υπάκουοι διαμεσολαβητές), αλλά σ' αυτόν πως επιτρέπουν να "παίζει" κι εκεί, ενώ η Ελλάδα παραμένει σκληρή στη γραμμή Μογκερίνι;
Τρεις υπουργοί των Εξωτερικών, που εκφράζουν δήθεν τρεις βασικές συστημικές πολιτικές συνιστώσες κι υποτίθεται με διαφορετικές κι αντίθετες πολιτικές (δεξιά, σοσιαλδημοκρατία, "αριστερά") Αβραμόπουλος - ΝΔ, Βενιζέλος - ΠΑΣΟΚ, Κοτζιάς - ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνούν απόλυτα μεταξύ τους! Λες και δεν κατανόησαν πως το όνειρο της "αραβικής άνοιξης" τελείωσε οριστικά. Λες και δεν τους αφορά η Ελλάδα κι ο ρόλος της στην Ανατολική Μεσόγειο. Λες και θέλουν την οικονομική καταστροφή της πατρίδας μας...
Τι συμβαίνει;
Η Συρία ήταν διαχρονικά πάντα στο πλευρό της Ελλάδας. Ειδικότερα την περίοδο της αμερικανοφασιστικής δικτατορίας (1967-1974) αποτέλεσε κύριο εκφραστή της διεθνούς αλληλεγγύης στη συνεργασία της με το ΠΑΚ και τον Αρχηγό του Ανδρέα Παπανδρέου. Σε κάθε πτυχή του Κυπριακού, από την εισβολή και κατοχή μέχρι σήμερα, στάθηκε δίπλα μας κι υποστήριξε τις ελληνικές θέσεις.

Οι πολιτικές ηγεσίες κι οι μνημονιακές κυβερνήσεις ("αριστερές" και δεξιές) των τελευταίων επτά χρόνων πρόδωσαν μια φιλία, μια σχέση που πρόσφερε τα πάντα στην πατρίδα μας: "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!
Λαοί χωρίς μνήμη δεν έχουν μέλλον... κι ο ελληνικός λαός διαθέτει και μνήμη και μέλλον. Όσοι ξεπούλησαν αυτή τη "διεθνιστική αλληλεγγύη" θα κριθούν από την Ιστορία και θα κριθούν όπως αξίζει σε κάθε προδότη του Έθνους και της Πατρίδας!

«Οι αναμνήσεις είναι η δύναμή μας.
Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη
οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας κι όταν η νύχτα
επιχειρεί να ξανάρθει, εμείς ας βάλουμε φωτιά στις
μεγάλες επετείους, όπως θα ανάβαμε πυρσούς»
Βίκτωρ Ουγκό, από γράμμα στον Λουί Μπλανκ (1877)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση