GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το "στριπτίζ" του ανθρωπισμού μας!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Πρέπει ν' αντιμετωπιστεί αυτό το απρόσμενο σόου: το "στριπτίζ" του ανθρωπισμού μας. Ι...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Πρέπει ν' αντιμετωπιστεί αυτό το απρόσμενο σόου:
το "στριπτίζ" του ανθρωπισμού μας.
Ιδού, εδώ είναι γυμνός κι όχι...
όμορφος:
ο ανθρωπισμός μας δεν ήταν παρά μια ψευδής ιδεολογία,
η εξαίρετη αιτιολόγηση της λεηλασίας.
Η  τρυφερότητες του και η λεπτολογία του εγγυώνται τις επιθέσεις μας. 
Όμορφη η φιγούρα του ειρηνόφιλου: ούτε θύματα ούτε δράστες!»
Jean-Paul Sartre
πρόλογος στο βιβλίο του Frantz Fanon
"I dannati della Terra" (Της γης οι κολασμένοι)


Σχετικό: HASTA ΜΚΟ SIEMPRE! Ελεύθερη η "καπετάνισσα" του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος!

"Ενόχλησε"... θεωρήθηκε πρόκληση ο χθεσινός σχετικός σχολιασμός, μιας και ωμά χωρίς ευγένειες κι ισορροπίες έθεσε την απάτη του "ανθρωπισμού" αποδυναμώνει την κατασκευασμένη από τους τραπεζίτες "ηρωίδα καπετάνισσα".
Γιατί αυτό το ύφος γραφής, που ο φίλος Στέφανος Τζουμάκας μου επισημαίνει συχνά ότι είναι "βερμπαλιστικός λόγος";
«Πρέπει να προσελκύσουμε βίαια την προσοχή στο παρόν, έτσι όπως είναι, αν θέλουμε να το μετασχηματίσουμε»... έγραφε στα "Τετράδια της φυλακής" ο Antonio Gramsci.

Tο έργο του Frantz Fanon δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1961, λίγες ημέρες από τον θάνατό του κι έγινε ένα κλασικό έργο, εγχειρίδιο πηγής έμπνευσης και σημείο αναφοράς επίκαιρο όσο ποτέ σήμερα.
Πρέπει να θεωρούν "τυχερούς" τους εαυτούς τους όσοι είχαμε την ευκαιρία να διδαχθούμε ως μάθημα σε δημόσια Πανεπιστήμια το έργο του μεγάλου στοχαστή από τη Μαρτινίκα Frantz Fanon.
Ο Antonio Gramsci ήταν σαφής: «Η Αριστερά δεν αρκεί να επικαλείται την αρετή, οφείλει να είναι ενάρετη η ίδια• δεν αρκεί να στηλιτεύει το κακό, πρέπει η ίδια να το τιμωρεί παραδειγματικά».
Έτσι στο νέο ίνδαλμα που κατασκεύασαν οι τραπεζίτες με τα ΜΜΕ, τη δημοσιογραφική αργυρώνητη πορνεία. αποτελεί αφέλεια -αν όχι συστράτευση με το κεφάλαιο και δουλεμπόριο-, να πιστεύουν κάποιοι
ότι η μεταφορά σκλάβων σήμερα είναι ζήτημα φιλανθρωπίας, αποδοχής και ενσωμάτωσης.

Μέχρι χθες γνωρίζαμε το Πανεπιστημιακό άσυλο, τη βουλευτική ασυλία, την υπουργική ασυλία, τη διπλωματική ασυλία... στην Αρχαία Ελλάδα το «ιερό άσυλο», στο ναό όπου ο ικέτης προσέφευγε κι ήταν θεωρητικά προστατευμένος από οποιασδήποτε μορφής βία.
Η Alessandra Vella, προϊστάμενη εισαγγελίας στην Ιταλία εφεύρε την «Ανθρωπιστική ασυλία», πέρα από κάθε διεθνές κι εθνικό δίκαιο. Μια παγκόσμια πρωτοτυπία, καθόλου τυχαία, κάνοντας άρση κατηγοριών σε μια εισαγγελική απόφαση συναδέλφου της, για την "ηρωίδα" Carola Rackete, που τώρα είναι "ελεύθερη κι ωραία".
Δεν χρειάζεται να είσαι νομικός, φοιτητής νομικής ή επιστήμονας για να κατανοήσεις τι συμβαίνει:
1.  Η κυρία Vella έλαβε υπόψη της το αφήγημα της "ηρωίδας": «12 Ιούνη ένα αεροπλάνο της δικής μας ΜΚΟ εντόπισε ένα φουσκωτό σκάφος, χωρίς σωσίβια για τους επιβάτες, χωρίς βενζίνη για να φθάσουν σε οποιαδήποτε στεριά».
Δεν λαμβάνει υπόψη της φωτογραφίες που έβγαλε η ίδια η κατηγορούμενη από το πλοίο της Sea Watch, όπου το φουσκωτό είναι σε άριστη κατάσταση και δοχεία με καύσιμο για τις μηχανές του φουσκωτού.
Δεν λαμβάνει υπόψη της ότι η φόρτωση έγινε κοντά στις Λιβυκές ακτές και μάλιστα αδιαφορώντας για τις προσπάθειες του Λιμενικού της Λιβύης που είχε την ευθύνη και πραγματοποιούσε επιχείρηση διάσωσης.
Δεν λαμβάνει υπόψη της τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισε ο συνάδελφός της δικαστής -που δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να κατανοήσεις- κι ασκεί δίωξη για διευκόλυνση παράνομης μετανάστευσης, για μεταφορά κι όχι περισυλλογή.
2.  Η κυρία Vella αδιαφορεί για το γεγονός πως το σημείο της δήθεν περισυλλογής ήταν μόλις 69 μίλια από την Τυνησία, σε σχέση με τα 124 του λιμανιού της Λαμπεντούσα που έγινε η βίαια εισβολή.
Η κυρία Vella δεν λαμβάνει καν υπόψη της τα στοιχεία της δικογραφίας του συναδέλφου της, όπως:
α). Αρνήθηκαν να τους αποβιβάσουν στο λιμάνι της Τρίπολης, ένα "τσιγάρο δρόμο" από το σημείο "περισυλλογής" και τις κλήσεις του Λιμενικού της Λιβύης, λόγου του πολέμου στη χώρα.
β). Μπορούσαν να μεταβούν στο πολύ κοντινό λιμάνι Zarzis της Τυνησίας, αλλά η εισαγγελέας Vella το αιτιολογεί ως εξής: «Η καπετάνιος απέκλεισε τα λιμάνια της Τυνησίας γιατί δεν είναι ασφαλή, σύμφωνα με επικοινωνία και πληροφορίες που είχε από την ΜΚΟ Amnesty international».
Η εισαγγελέας δεν γνωρίζει πως η Τυνησία έχει υπογράψει τη Σύμβαση διάσωσης και προσφέρεται ως χώρα με ασφαλή λιμάνια, όπως ακριβώς κι η Ελλάδα;
Η εισαγγελέας κάνει δικό της σκεπτικό τη δήλωση της κυρίας Καρόλας πως η Διεθνής Αμνηστία της είπε ότι δεν είναι ασφαλή τα λιμάνια και εκτός από τις Συμβάσεις και το χρήμα που λαμβάνει η Τυνησία, δεν γνωρίζει ότι επισκέπτονται τη χώρα 9 εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο και τη θεωρούν ασφαλή; Δεν γνωρίζει πως το 50% των ζευγαριών της Ιταλίας κάνουν ταξίδι του μέλιτος στην Τυνησία;
Τις ίδιες ημέρες (12 Ιούνη κάνει δήθεν περισυλλογή" η "ηρωίδα"), στις 18 Ιούνη ένα φορτηγό πλοίο με 75 "παράτυπους" μετανάστες μένει στο πέλαγος κοντά στο πλοίο της "ηρωίδα" κι αναγκάζεται να τους αποβιβάσει στο "ασφαλές λιμάνι Zarzis της Τυνησίας", όπου με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ που έχει κλιμάκιο εκεί, όσοι δεν δικαιούνται πολιτικό άσυλο επαναπροωθούνται στις χώρες τους.
3. Το γαϊτανάκι συνεχίζεται λίγο έξω από τα ιταλικά χωρικά ύδατα. Παρουσία εισαγγελέα η Ιταλία αποβιβάζει από το δουλεμπορικό της "ηρωίδας" γυναίκες και παιδιά, που μεταφέρει σε κοσμοπολίτικα ξενοδοχεία.
Η εισαγγελία της Αγκριτζέντο (δηλαδή της κυρίας Vella, που έβγαλε αυτή τη νέα απόφαση) δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση πως οι "παράτυποι" μετανάστες που παραμένουν στο πλοίο της ΜΚΟ λίγο πριν τα ιταλικά χωρικά ύδατα «δεν υφίστανται κανένα κίνδυνο και διαβιούν άριστα».
Η κυρία Vella κανονικά θα έπρεπε να προσαχθεί σε δίκη κι ίσως σε λαϊκό δικαστήριο, μιας και στην απαλλαγή γράφει στο σκεπτικό της: «Παρείχε βοήθεια σε ξένους που εισήλθαν σε εθνικό χώρο κατόπιν περισυλλογής τους... Δεν μπορούμε να σταματήσουμε πλοία των ΜΚΟ με επιβάτες "παράτυπους" μετανάστες».
4. Στο κατηγορητήριο του συνάδελφου της εισαγγελέα για την επίθεση εναντίον των ανδρών του Λιμενικού που διασώθηκαν από θαύμα και τις καταστροφικές ζημιές στο σκάφος που το εμβόλισε προς την προβλήτα, η εισαγγελέας είναι "φανταστική"!
Απαλλάσσει με το εξής "νομικό" σκεπτικό τον εμβολισμό του πλοιαρίου ιταλικού στρατού και τον κίνδυνο ζωής των 5 ανδρών του πληρώματος, γράφει για τις ζημιές στο πλοιάριο κι απαλλάσσει η εισαγγελέας Vella: «Κοιτώντας το βίντεο, το γεγονός πρέπει να υποτιμηθεί σε σχέση με το χαρακτηρισμό "επιθετική" κίνηση».
Για το πλήρωμα των 5 ανδρών, γράφει η εισαγγελέας κι απαλλάσσει την κατηγορούμενη:  «Ήταν επικίνδυνη μανούβρα και ηθελημένη, αλλά την είχε υπολογίσει. Δεν πρέπει να διωχθεί διότι κινήθηκε από καθήκον», δηλαδή την παράνομη αποβίβαση μεταναστών!
Το Συνδικάτο των Εφοριακών (Gdf) για το πλήρωμα που παρολίγον να συνθλιβεί απαντάει στην εισαγγελέα και το δουλεμπορικό Sea Watch: «Εμείς ρισκάρουμε κάθε μέρα, βδομάδες, μήνες, χρόνια τη ζωή για να σώζουμε ανθρώπινες ζωές κι εκείνη κάνει την "ηρωίδα"... Ο κόσμος γύρισε ανάποδα. Όποιος παραβιάζει το νόμο γίνεται ηρωίδα κι όποιος υπερασπίζεται την πατρίδα, σε λίγο να τον θεωρούν εγκληματία».
Και θυμίζουν τους νόμους στην εισαγγελέα, που μάλλον θα πρέπει να τους ξαναδιαβάσει, ή να κάνει επανεγγραφή στο 1ο έτος της Νομικής Σχολής.:
«Καπετάνιος πλοίου που δεν υπακούει σε διαταγές από πλοίο Λιμενικών αρχών τιμωρείται με φυλάκιση 2 ετών.
Καπετάνιος ή αξιωματικό πλοίου που προβάλλει αντίσταση ή βία εναντίον πλοίου Λιμενικών αρχών τιμωρείται με ποινή από 3 ως 10 χρόνια».
5. Η κυρία Vella δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη της τα στοιχεία της δικαστικής δικογραφίας του συνάδελφου της εισαγγελέα για την "αποκλειστική ευθύνη της επιχείρησης διάσωσης ναυαγών" από τις αρχές της Λιβύης και λες πως συμμετείχε η ίδια στην επιχείρηση μεταφοράς σκλάβων με το δουλεμπορικό της "ηρωίδας", και γράφει: «Στο τέλος της περισυλλογής έφθασε ένα πλοιάριο του Λιμενικού της Λιβύης κι απομακρύνθηκε χωρίς να δώσει οδηγίες και διαταγές στην καπετάνιο του  Sea Watch 3».
Όταν στη δικογραφία υπάρχει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (mail) που στέλνει η "ηρωίδα" στις 12 Ιούνη για το Λιμενικό της Λιβύης «Παίρνουν επαφή μαζί μου με το κανάλι 16 Vhf, αφού επιβίβασα τους μετανάστες».

Που σ' όλα τα παραπάνω υπεισέρχεται ο ρόλος της "φασιστικής ρατσιστικής" ιταλικής κυβέρνησης και του φασίστα Σαλβίνι... μόνον οι "αριστεροί" των σαλονιών κι οι δημοσιογραφικές πόρνες που σιτίζονται από τον "φιλάνθρωπο" Σόρος  θα μπορούσαν ν' απαντήσουν, αλλά αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.

Πως να συγκρατήσει την ειρωνία και την βαθειά καυστική, αλλά πολιτική, ταξική γλώσσα ο μαρξιστής Ιταλός φιλόσοφος Diego Fusaro, για αυτά κι άλλα πολλά που "οδήγησαν" στην παύση της δίωξης εναντίον της Γερμανίδας δουλεμπόρου Καρόλας;
«Η Καρόλα Ρακέτε ελεύθερη. Είχατε αμφιβολίες; Οι φίλοι των αφεντικών τη βγάζουν πάντα καθαρή. Αυτοί είναι οι εκλεκτοί, δεν είναι μέρος του λαουτζίκου που παλεύει κάθε μέρα για το μεροκάματο. Η πλαστή επαναστατικότητα τους είναι η φούξια όψη της απορρύθμισης, που τόσο αγαπάει η κοσμοπολίτικη εργοδοσία».

Diego Fusaro: "Την κόλαση στη Λιβύη δημιούργησε όποιος υποδέχεται"

Ζούμε μια παράξενη εποχή όπου νέοι έμποροι δούλων μεταφέρουν σκλάβους από την Αφρική και τους χαρακτηρίζουν ήρωες.
Η νέα γλώσσα αντιστρέφει τις ονομασίες για να δικαιολογήσει πρακτικές κυριαρχίας και να μας οδηγήσει στην αποδοχή, κάνοντας κι εμείς σημαία αγώνα μας τις νέες ονομασίες της ελίτ.
Όποιος εναντιώνεται στο δουλεμπόριο, στην εξαθλίωση ανθρώπινων ψυχών, στους δουλεμπόρους των τραπεζιτών... οι "φιλάνθρωποι", οι "ανθρωπιστές", οι επαγγελματίες "αντιρατσιστές"... τον χαρακτηρίζουν "ρατσιστή".
Αυτόν τον αγώνα των τραπεζιτών οδηγεί η "ροζ αριστερά", η κοσμοπολίτικη αριστερά των "μεταρρυθμίσεων", που εγκατέλειψε τον Μαρξισμό και το σφυροδρέπανο υιοθετώντας το ουράνιο τόξο και την "ιδεολογία" των gay pride: "Ανοιχτά σύνορα σαν τους κώλους μας".
Σημειώνει ο Μαρξιστής φιλόσοφος Diego Fusaro:
«Καρόλα, αφού είσαι πλούσια Γερμανίδα και αγαπάς τους Αφρικανούς, πολύ καλά κάνεις κι αυτό είναι καλό και σωστό.
Λοιπόν, να πας να επενδύσεις για τους Αφρικανούς: Νοσοκομεία, Σχολεία, Βιβλιοθήκες.
Μην τους μεταφέρεις λαθραία μέσω θάλασσας στην Ιταλία, για να καταλήξουν στο κύκλωμα της εκμετάλλευσης, της μαύρης εργασία για λίγο ψωμί.
Σε ότι αφορά τις φούξια ταξιαρχίες της αριστεράς του ουράνιου τόξου, αυτοί είναι αλληλέγγυοι με την εργοδοσία των κοσμοπολιτών και τη σφαγή του προλεταριάτου... Είναι οι φούξια ταξιαρχίες της αντιμαρξιστικής νέας αριστεράς (new left)...
Για τον φούξια Fratoianni το φταίξιμο ήταν στο πλοιάριο του Λιμενικού, γιατί εμπόδιζε μια θεϊκή αποστολή της Καρόλας, της καπετάνισσας με την ράστα κόμμωση.
Η φωνή του κεφαλαίου χωρίς σύνορα. Γι' αυτούς δεν υπάρχει εργατική τάξη και σκυλεύουν τον Γκράμσι.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρησιμοποιήσει την υπόθεση του πλοίου Sea Watch για να επιτεθεί στην Ιταλία.
Η προτεραιότητα είναι οι μετανάστες, σύμφωνα με το σχεδιασμό της κοσμοπολίτικης εργοδοσίας κι οι φούξια ταξιαρχίες είναι στην υπηρεσία της.
“Η Ευρώπη είναι με την Καρόλα”... Η Ευρωπαϊκή Ένωση του ευρώ και των πιστών του θα χρησιμοποιήσουν την υπόθεση Sea Watch κι η καπετάνισσα με τη ράστα κόμμωση, θυγατέρα του μπαμπά θα χρησιμοποιηθεί ως λόγος επίθεσης στην Ιταλία.
Για την αποσταθεροποίηση της Ιταλίας και για να προωθήσουν μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, δηλαδή ένα τραπεζικό πραξικόπημα.
Οι χρήσιμοι ηλίθιοι της αριστεράς μιλούν για υποδοχή κι ανεκτικότητα. Υποκρίνονται πως δεν γνωρίζουν τη σύγκρουση ανάμεσα στο Κεφάλαιο και την Εργασία και πως το Κεφάλαιο χρησιμοποιεί τη μαζική μετανάστευση για να κτυπήσει την Εργασία, για να εκμεταλλευτεί καλύτερα τους μεταφερόμενους μετανάστες.
Τέσσερεις τέτοιοι αριστεροί του ουράνιου τόξου ανέβηκαν στο πλοίο Sea Watch. Ένας απ'ο αυτούς ήταν του κόμματος “+Ευρώπη’, για να μας υπενθυμήσει πως η υπόθεση Sea Watch κι ανοιχτά σύνορα δεν έχουν καμία σχέση με τον Μαρξ και τον Γκράμσι: Είναι το πρόγραμμα του φιλελεύθερου νέου-προοδευτισμού και της ελεύθερης κυκλοφορίας.
Κατόπιν ο θεολόγος Vito Mancuso είπε πως "ο Θεός είναι λιμάνι πάντα ανοικτό" (sic!). Αλλά αυτός δεν είναι ο θεός του Αβραάμ, του Ισαάκ του Ιακώβ. Είναι ο Θεός των von Hayek, Friedman και von Mises.
Το Ευαγγέλιο του Σόρος λέει: “Ανοιχτά Σύνορα. Ελεύθερη κυκλοφορία εμπορευμάτων κι εμπορεύσιμοι άνθρωποι”».

Καταπέλτης ο Marco Rizzo, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας (αδελφού κόμματος του ΚΚΕ): "Οι μετανάστες χρειάζονται για να καταργήσουν τα δικαιώματα"!


«Πρέπει να σταματήσει η νόμιμη, ή παράνομη μετανάστευση... Είναι απαράδεκτο να επιτρέπεται η είσοδος μεταναστών εργαζομένων στη Γαλλία, ενώ η χώρα μας έχει σχεδόν δύο εκατομμύρια Γάλλων ανέργων και μετανάστες...»
Georges Marchais, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, δημόσια ομιλία του στην Porte de Pantin (Παρίσι), 27 Μάρτη 1980.

Σχετικά:


4 Μάρτη 2019: Κλείστε τα σύνορα! Η διαδήλωση των μεταναστών που εξαφάνισαν ΟΛΑ τα ΜΜΕ!


«Ανοιχτά σύνορα, όπως οι δικοί μας κώλοι»
3 Ιούλη 2918: Η μετανάστευση ήταν ένα όπλο των αποικιοκρατών... σήμερα του καπιταλισμού

4 Απρίλη 2018: Τώρα κατάλαβες γιατί χρειαζόμαστε "ανοιχτά σύνορα" και "αντιρατσισμό με αντιεθνικισμό";

25 Ιούνη 2018: Samora Machel... η μετανάστευση είναι το πρώτο εμπόδιο στην Επανάσταση

13 Σεπτέμβρη 2018: 4ο Ράιχ (ΟΗΕ, Ε.Ε., ΜΜΕ, ΜΚΟ)... η ανάσταση του ναζισμού & φασισμού!

1 Ιούλη 2018: 14 Αφρικανικές χώρες που ΣΗΜΕΡΑ υποχρεώνονται από τη "δημοκρατική" Γαλλία να καταβάλουν Φόρο Αποικίας

Η αληθινή δημοσιογραφία θα έπρεπε να φέρνει στη
δημοσιότητα όσα η εξουσία θέλει να παραμένουν μυστικά.
Γι' αυτό σήμερα, εκτός από πολύ σπάνιες εξαιρέσεις,
δεν υπάρχει πραγματική δημοσιογραφία:
μόνο άγρια μαντρόσκυλα της εξουσίας, με μικρό
ή μακρύτερο λουρί, που υπηρετούν τους τραπεζίτες
«Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που καταπιέζονται
και να αγαπάτε αυτούς που καταπιέζουν!»
Μάλκολμ Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση