GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ! «Η Johnson & Johnson σταματάει την παραγωγή του εμβολίου της για τον κορονοϊό...»

Η Johnson & Johnson στα τέλη του περασμένου έτους έκλεισε το μοναδικό εργοστάσιο που παρήγαγε παρτίδες του εμβολίου της κατά του κορονοϊ...


Η Johnson & Johnson στα τέλη του περασμένου έτους έκλεισε το μοναδικό εργοστάσιο που παρήγαγε παρτίδες του εμβολίου της κατά του κορονοϊού, ανέφεραν οι «New York Times», επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν την απόφαση. 

Η διακοπή είναι προσωρινή, με το εργοστάσιο του Λέιντεν να αναμένεται να αρχίσει να παράγει ξανά το εμβόλιο μετά από λίγους μήνες, ανέφερε η έκθεση των «NYT».

Η J&J έχει επί του παρόντος σε απόθεμα εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της για την COVID-19 και συνεχίζει να παράγει φαρμακευτικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένης της Aspen, ουσία που απαιτείται για την παραγωγή του εμβολίου της, ανέφερε η εταιρεία σε ένα email.

«Συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις σε σχέση με τη συμφωνία της COVAX και την Αφρικανική Ένωση» δήλωσε η J&J.

Η εγκατάσταση, στην ολλανδική πόλη Λέιντεν, αντ' αυτού κατασκεύασε ένα πειραματικό, αλλά δυνητικά πιο κερδοφόρο εμβόλιο για την προστασία από έναν άσχετο ιό, σύμφωνα με την έκθεση.

Η φαρμακοβιομηχανία τον περασμένο μήνα προέβλεψε έως και 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδος από τις πωλήσεις του εμβολίου της για την COVID-19 το 2022, άλμα 46%, έχοντας, όμως, κακή απόδοση σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της.

Η εταιρεία ανέφερε πωλήσεις 2,39 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού το 2021, χάνοντας τον δικό της στόχο των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε ένα έτος που χαρακτηρίστηκε από ανησυχίες για την ασφάλεια και την άνιση ζήτηση ενός εμβολίου που κάποτε διαφημιζόταν ως πολλά υποσχόμενο εργαλείο για τον εμβολιασμό πληθυσμών σε δύσκολα προσβάσιμες περιοχές.

Καθώς το εργοστάσιο στο Λέιντεν δεν είναι προσωρινά διαθέσιμο, υπάρχει πιθανότητα να μειώσει τη διαθεσιμότητα του εμβολίου J&J κατά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις, ανέφερε η έκθεση των «NYT», επικαλούμενη έναν από τους ανθρώπους που γνωρίζουν την απόφαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση