GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΑΜΟΣ στην Γερμανία! Νέα απεργία στη Lufthansa και χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν...

Παρέλυσαν τα γερμανικά αεροδρόμια από την απεργία του προσωπικού της Lufthansa. Περισσότερες από χίλιες πτήσεις ακυρώθηκαν φέρνοντας τα πάνω...


Παρέλυσαν τα γερμανικά αεροδρόμια από την απεργία του προσωπικού της Lufthansa.

Περισσότερες από χίλιες πτήσεις ακυρώθηκαν φέρνοντας τα πάνω κάτω στις διακοπές πολλών Γερμανών, ενώ οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες.

Η 24ωρη απεργία είναι προειδοποιητική, αφορά το προσωπικό της Lufthansa στα γκισέ των αεροδρομίων, τις υπηρεσίες συντήρησης, καθώς και τους χειριστές οχημάτων ρυμούλκησης αεροσκαφών. Πάνω από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν στα αεροδρόμια Φρανκφούρτης, Μονάχου, Ντίσελντορφ κ.α.

Οι απεργοί ζητούν αυξήσεις 9,5% ή τουλάχιστον 350 ευρώ τον μήνα. Από την πλευρά της η Lufthansa προσφέρει αυξήσεις 150 ευρώ τον μήνα από τον Ιούλιο και άλλα 100 ευρώ από τον Ιανουάριο του 2023 (συν αύξηση 2% από το επόμενο καλοκαίρι, εφόσον το επιτρέψουν τα οικονομικά αποτελέσματα).

Τα συνδικάτα προκήρυξαν την απεργία μετά από δυο ημέρες άκαρπων διαπραγματεύσεων, ο επόμενος γύρος έχει προγραμματιστεί για τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση