GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ! Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου...

Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες που επικα...


Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Μια κινητή πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για να εκτοξευθεί ο πύραυλος από ένα αεροδρόμιο κοντά στο λιμάνι της πόλης Ρίζε περίπου στις 7 π.μ. τοπική ώρα. Ο πύραυλος διένυσε 561 χιλιόμετρα πριν πέσει στα ανοικτά των ακτών του λιμανιού της Σινώπης, η μεγαλύτερη απόσταση που έχει διανύσει οποιοδήποτε τέτοιο όπλο της Τουρκίας.

Το μυστικό project πυραύλων που ονομάζεται Tayfun, ή Typhoon στα τουρκικά, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια. Η Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία επιβλέπει την ανάπτυξη όπλων σε τοπικό επίπεδο, έχει αρνηθεί να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Tayfun.

«Η Τουρκία παρέλαβε ένα προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 που κατασκευάστηκε από τη Ρωσία το 2019, δύο χρόνια αφότου η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία με τη Μόσχα για την αγορά του συστήματος με την ελπίδα ότι η συνεργασία θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα βαλλιστικής άμυνας. Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία και της απαγόρευσαν να παραλαμβάνει τα αεροσκάφη F-35 stealth της Lockheed Martin Corp» αναφέρει το Bloomberg.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση