GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηλίας Ανδριόπουλος... «Σκηνές και εικόνες μιας εποχής»...

Μετά την θριαμβευτική υποδοχή των «Ωδών» και των «Προσανατολισμών» στην...

Μετά την θριαμβευτική υποδοχή των «Ωδών» και των «Προσανατολισμών» στην... Κύπρο, όπου η Συμφωνική της Ορχήστρα τίμησε τον Ηλία Ανδριόπουλο με δύο συναυλίες στην Λεμεσό και στην Λευκωσία, ο σύνθετης επιστρέφοντας θα παρουσιάσει στον ΙΑΝΟ την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ το καινούργιο του Δοκίμιο με τίτλο «Σκηνές και εικόνες μιας εποχής».
Για το βιβλίο Ηλία Ανδριόπουλου θα μιλήσουν οι:
Γιώργος Μονεμβασίτης, κριτικός και ιστορικός μουσικής
Βαγγέλης Μπουντούνης, κλασσικός κιθαρίστας
Νίκος Πλατύρραχος, συνθέτης
και Μίλτος Λογιάδης, διευθυντής Ορχήστρας - μαέστρος
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο μαέστρος θα ερμηνεύσει δικές του συνθέσεις. Ο Ηλίας Ανδριανόπουλος θα παίξει στο πιάνο και θα τραγουδήσει τραγούδια του.

O Hλίας Ανδριόπουλος
, ανήκει στο νεότερο ρεύμα της  ελληνικής μουσικής  με έργο πολύπλευρο, αναγνωρίσιμο και αγαπητό από το ευρύ κοινό. Συγκαταλέγεται στην λιγοστή συντροφιά των πιο σημαντικών συνθετών που διαθέτει ο τόπος μας.
Γεννήθηκε σε ένα μικρό όμορφο χωριό (Λαντζόϊ), δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία. Εκεί πέρασε τα παιδικά και τα μαθητικά του χρόνια. Τις μουσικές σπουδές του, τις άρχισε και τις ολοκλήρωσε στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Δάσκαλοί του η Ελένη Γαϊδεμβέργερ, ο Μιλτιάδης Κουτούκος, ο Αντίοχος Ευαγγελάτος.
Τη μουσική του διαδρομή αποτυπώνουν 20 και πλέον δίσκοι-CD.
Μεταξύ αυτών είναι τα «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», τα «Λαϊκά Προάστια», οι «Προσανατολισμοί», αι «Ωδαί», οι «Αργοναύτες», «Μικρή  Επίδαυρος», «Ο Πρώτος ΄Υμνος», «Εαρινά Τραγούδια», 17 τραγούδια διασκευασμένα και παιγμένα για κλασσική κιθάρα από τον Γεράσιμο Μηλιαρέση με τίτλο «Συνηχήσεις» κ.α.
Σπουδαίες ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν παρουσιάσει το έργο του:
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, η  Suisse Romande της Γενεύης, η English Players του Λονδίνου κλπ. Επίσης αίθουσες και χώροι υψηλού κύρους έχουν φιλοξενήσει την μουσική του. Η Alte Oper της Φραγκφούρτης, το Queen Elizabeth Hall του Λονδίνου, το Auditorium Saint Zermain στο Παρίσι, το Victoria Hall της Γενεύης, το Berwaldhallen  της Στοκχόλμης, το WDR της Κολωνίας, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλ.π.
Έχει δώσει διαλέξεις στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και East Anglia (Νόριτς).
Έχουν εκδοθεί πέντε δοκίμιά του που ξεδιπλώνουν την σκέψη και τους στοχασμούς του σε θέματα τέχνης, πολιτισμού, αισθητικής, ελληνικότητας:
«Αφήγηση των Ήχων», «Αντι–Ηχήσεις», «Το Αίνιγμα μιας Γενιάς», «Η Ελληνικότητα στη Ζωή και στο Έργο μου» ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Σκηνές και Εικόνες μιας εποχής».
Υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής   της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ (1994-1997),  Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας (1997-1999), πρόεδρος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών (2010-2013) και από τον Μάρτιο του 2018 είναι επίτιμο μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση